Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna młoda22

Dlaczego ZAWSZE w kosciele robi mi sie slabo i musze wyjsc?????

Polecane posty

Gość panna młoda22

czy Wy tez tak macie czy tylko ja jestem nienormalna?martwie sie tym bo za pol roku mam slub i boje sie zebym tylko nie musiala wyjsc w trakcie, pare mieisecy temu swiadkowalam i tez tak bylo, tzn pohamowalam sie zeby nie wyjsc ale z calej mszy nieiwele pamietam a w tym jedynym najwazniejszym dniu nie chce zeby tak bylo, czy ktos tak mial?? co robic?:(

Gość qwettttt
bo jestes opętana:)

Gość moze poprostu jest to maly
kosciol i jest Ci słabo?

Gość moze poprostu jest to maly
porozmawiaj przed swoim slubem z ksiedzem czy pozwoli zrobic mały przeciag moze to pomoze no i swiatlo Ci centralnie w oczy z okien swieci to postaraj sie o lekkie przyciemnienie no musisz z ksiedzem pogadac a swoja droga moze wiesz kadzidła i dym z swiec drazni Ci układ oddechowy i nie oddychasz gleboko przez co niedotleniasz sie ps w sumie to troche dziwne ze zawsze robi Ci sie słabo tak czy siak trzymam kciuki:)

Gość mdlenie w kościele
to jeden z objawów opętania, skontaktuj się z proboszczem a on skieruje cię do kompetentnego egzorcysty. Jak to nie pomoże to nie sztachaj się kadzidłem 🖐️

Gość panna młoda22
wlasciwie to ja nieiwem jak mam to ujac robi mi sie slabo ale chyba tylko w mojej psychice, bo przeciez nigdy tak naprawde nie zemdlalam, po prostu wydaje mi sie ze zaraz upadne, serce mi strasznie wali i czuje straszny niepokoj ale za chwile to mija, powiem Wam szczerze ze to mi odbiera cheć chodzenia do kosciola bo jest tak ZAWSZE , nie pamietam kiedy ostatnio udalo mi sie wystac cała msze spokojnie, z ksiedzem wstydze sie o tym rozmawiac bo napradwe pomysli ze cos ze mna nie tak...

Gość RAPERKA
powiem Ci że mam tak samo i to sie juz ciagnie od paru lat, poprostu nie potrafie sobie z tym poradzić bo ciągle o tym myśle. byłam nawet u lekarza i wysłał mnie do psychologa, laryngologa, okulisty i tych wszystkich innych i wszystko wyszło ok. ale nadal sie z tym męcze bo to juz jest w mojej psychice, poprostu jak wejde do kościoła to od razu dopadają mnie takie myśli i wtedy sie zaczyna dramat;p wiem, że gdybym sie z tym nie dręczyła to by było po problemie ale nie potrafie:((

Gość panna młoda22
najczesciej mdleje na widok naszego 77letniego organisty, jego włosy w nosie i w uszach doprowadzaja mnie do takiego stanu:-O

Gość moze poprostu jest to
a moze poprostu powinnas ssiedziec ile sie da a tak swoja droga to jak wyzej ktos napisal to naprawde pod opetanie podchodzi bo to troche dziwne no ale jak cos postaraj sie o mały przeciag i nastaw sie psychicznie dobrze ze czujesz sie dobrze bo masz duzzzzo swierzego powietrze to powinno pomoc:)

Gość ślub w wieku 22 lat
wpadło się, co nie?

Gość panna młoda22
ano wpadło:-Oi teraz nie wiem czyje to-organisty czy ksiedza proboszcza?

odezwal sie ktos madry nie kazdy musi sie hajtac w wieku 22 z musu :o

Gość ślub w wieku 22 lat
nie każdy ale większość 80% ślubów w polsce jest spowodowane wpadką im młodszy wiek tym większe prawdopodobieństwo trafienia w zaciążoną pannę

a mi zawsze niedobrze bylo jak bylam w kosciele.dlatego miedzy innymi juz nie chodze:) teraz czuje sie tysiac razy lepiej:D

ja kilka razy zemdlalam w kościele:( i zrobilo mi sie ciemno przed oczami- nic nie widzialam, to byla masakra, kolezanka mnie wyprowadzila na dwór a ja nic nie widzialam:(

Gość panna młoda22
julenka-analfabetko-pisze sie SZLAG!!!szklak to moze byc wedrowny:-P

Gość RAPERKA
Ja raz zemdlalam jakieś 6 lat temu i do tej pory mam jakas obsesje na tym punkcie:| nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam w środku w kościele, a jak już ide(co teraz nie czesto sie zdarza) to stoje na dworze;p

Gość cos powiem
to sie nazywa agorafobia

Gość panna młoda22
jacy wy chorzy jestescie ;/ jak zwykle czlowiek prosi o rade a tu na Ciebie najezdzają , ale to normalka, a co was to interesuje czy wpadlam czy nie , to jest tylko i wlacznie moja sprawa a dla waszej ciekawosci hajtam sie z milosci a nie z wpadki, RAPERKA ciesze sie ze mnie rozumiesz, mi tez sie wydaje ze to sprawa psychiki niestety bo ja nawet juz w drodze do kosciola czuje sie zle, a jak wchodze zaczyna sie koszmar, kiedys czytalam ze to objaw nerwicy, chcialabym bardzo to pokonac tylko jak:(

Gość cos powiem
trafilas, agorafobia jest zwiazana z nerwica

Gość RAPERKA
no hmm tez własnie sie zastanawiam. ale skoro mi psycholog nie stwierdził zadnej choroby to nie wiem, tylko że ja wtedy bylam u psychologa na ogolnych badaniach a jakbym powiedziala ze męcze sie z ta konkretna rzecza to by pewnie cos zaradził, wiec chyba jedynie to nam zostaje bo watpie zebysmy same sobie z tym poradziły:( P.S dziewczyna tu pyta jak zaradzic na mdlenie w kosciele a wy sie czepiacie ze sie zeni przez wpadke;p topiki wam sie pomyliły:P

Gość weqc
www.egzorcysta.pl

Gość RAPERKA
bamboszek- bardzo zabawne;)) a nie sadze abyśmy były jakieś opętane;p

Gość cos powiem
Agorafobia - jedna z odmian fobii - lęk przed przebywaniem na otwartej przestrzeni, wyjściem z domu, wejściem do sklepu, tłumem, miejscami publicznymi, samotnym podróżowaniem, połączony często z antycypacją ataku lęku w unikanej sytuacji. Częstą cechą zarówno obecnego, jak i poprzednich epizodów jest występowanie lęku napadowego. Jako dodatkowe cechy zaburzenia spotyka się również często objawy depresyjne, natręctwa i fobie społeczne. autorko, to wyjaśnienie

jej powtorze to co napisałam umow sie z ksiedzem na pootwierane na przestrzał okna no i nie wiem ale mam taka rode moze wmow sobie lepiej ze to od braku powietrza(to ze Ci słabo) a lepszy ten powod to niz ten ze sobie powtarzac ze masz jakas tam fobie, no i wtedy mow ze "spokojnie nic mi nie bedzie bede sie czuła dobrze poniewaz jest tam tyle swierzego powietrza bede super dotleniona i bede czuła sie baaardzo zesko" taka kuracje zacznij od teraz powtarzaj sobie ta regolke ciagle lub wymysl cos w swoim stylu po swojemu i mysl pozytywnie potwarzajac to z usmiechem i duzym przekonaniem:) powodzenia

Gość cos powiem
poprostu masz zespół lęku napadowego związany z przebywaniem w zatłoczonym miejscu, w Twoim przypadku w kościele

ps nie daj sobie jakas fobie wmowic najlepiej sobie nic nei wmawiac a co do Twojego wieku to sie ciesze tez mam 22 lata i coraz wiecej rowiesnikow po slubie zycze powodzenia i duuuuzo szczescia na nowej drodze zycia.

Gość nina22
Mi się zawsze robi niedobrze w kościele :( może to tak jest, ale wydaje mi się, że to z powodu tłumów jakie się tam zbierają ;D Nic na to nie poradzę, muszę siedzieć na dworze.