Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewat

katar w ciąży - pomocy

Polecane posty

Gość ewat

Okropnie się czuję, boli mnie gardło, mam potworny katar, proszę o radę co robić?

Gość ewat
hmm.... nikt nie pomoże...??? :(

hej no ja właśnie przechodzę to samo, juz drugi raz w ciązy jestem przeziębiona, leczę się tylko czosnkiem (doskonały na gardło jak się ząbek rozgryzie pomieli i przełknie-trudne ale znieczula gardło) miodem, cytryna... Niestety nic innego raczej lepiej nie brać jeśli sytuacja jest do opanowania. Jeżeli będziesz miała gorączke to jeszce możesz wziąć Panadol. a miksturę z czosnku przyżądzam w ten sposób: główka czosnku obrać i pokroić w plasterki zalać szklanką ciepłej wody z miodem 2-4 łyżki i wcisnąc 2cytryny. jest gotowy po paru godzinach. Ja to piję po dużym łyku parę razy dziennie. Niestety minus jest taki że się śmierdzi tym czosnkiem, ale już z jednego przeziębienia tak się wyciągnełam bez żadnych tabletek :-) Życzę dużo zdrówka ;-)

ja tez mam potworny katar.Lecze sie tez czosnkiem z mlekiem i miodem.Okropna mikstura,ale troche mi juz przechodzi.Polecam termoforek.

Gość Całą ciąże
miałam potworny katar. Potem się okazało, że to uczulenie na ciąże. Musiałam brać krople bo inaczej bym się udusiła

Gość jest dużo leków na
przeziębienie bezpiecznych dla kobiet w ciąży. Nie przesadzajcie. Krople do nosa nie szkodzą dziecku.

Gość ewat
Dziekuję wszystkim za rady ... już biorę się za miksturkę z czosnku (feee) :)

Bylam w piatek u internisty.MOge brac wapno (jedna tabletka musujaca dziennie),i bezkarnie inhalowac sie oraz smarowac Vik waporub albo Amolkiem. Nie mozna natomiast brac kropel do nosa-szkoda.