Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tttttttt

koszt remontu

Polecane posty

Gość tttttttt

witam ile fachowiec powinien brać za remont (panele na podłodze, w łazience kafelki, gładzie i malowanie lub tapety na ścianach)1m2 powierzchni mieszkania (nie chodzi o metraż M tylko 1m2 powierzchni objętej działaniem)? plus ewentualne "wydarzenia". miasto jest nienajwiększe. podzielcie się proszę doświadczeniami:)))

Gość ffffffff
Ja właśnie zamieniam się na mieszkanie, które wymaga kapitalnego remontu i fachowiec wycenił, że za łazienkę i ubikację (są osobno) - 1500zł. (nowe tynki, kafelki, montaż armatury).

Gość ffffffff
za kafelki w kuchni i podłogi w kuchni i przedpokoju - 35 zł za m2.

Gość tttttttt
ojoj. to znaczy, że jak ode mnie gość chce 14 PLN za m2, to jest supertani??? a powierzchnię sufitów chyba też liczy, prawda? poza tym gość chce pokazać zdjęcia swoich prac. ciekawe, czy to wiarygodne...

Gość ffffffff
za kafelki 14 zł?

Gość tttttttt
wszystko za 14pln za 1m2. tyle, że płytki tylko na podłogę. ach nie - w kuchni na ścianach...

Gość a to ciekawe
piszcie bo mnie to też interesuje

Gość tttttttt
nikt niczego nie remontuje:(((

Gość golaaa
Ja za remont łazienki i ubikacji - wymiana rur, zabudowa ich, podwieszany sufit, oświetlenie, wszystko w kaflach i ogólnie cała łazieneczka i ubikacja w sumie 3200 - i to i tak baaardzo tanio, w tej chwili z tego co wiem to robotnicy już krzyczą za m2 kafli ok 80 zł, jeszcze co niektórzy po starych zasadach - za m2 płacisz tyle co za materiał, czyli np kupiłaś kafle za 40 zł za m2 to tyle samo kosztuje ich położenie za m2, ale nie mniej niż 25 zł za m2. Za malowanie jednego pokoju i przedpokoju (ok. 20 m2) i tam też gładzie na suficie wziął 1000 zł. Generalnie ceny są straszne, za samą łazienkę i ubikację - ok 10 m2 w sumie wybuliłam 16000.A cudów nie robiłam - starałam się jak najtaniej.

jestem po remoncie ufff sama łazienka ale wymiana wszytskich rur przestawienie wanny BARDZO SOLIDNY FACHOWIEC wział 2400 :-( wszystko inne czyli kafle, wanna, szafki, wieszaki, lampy, lustra wyszło 3000 zł czy;li w sumie 5400 a ja liczyłam że zmieszczę się w 4000, nie kupowałam najdroższych, tylko supermarkety budowalane ale żeby pod kolor kafelek dobrać szafki...no niestety ale efekt jest bardzo super :-))

Gość majjeczkaa
Wlasnie zakonczyło sie wykanczanie mojego nowego mieszkania. Fachowiec wzial za calosc 5000 zł. A było to podwieszenie sufitów w 3 pomieszczeniach (z halogenami), malowanie scian - 2 pokoje, kuchnia, lazienka, korytarz; płytki w kuchni, korytarzu i lazience, obudowanie wanny w lazience płytkami (na półokrągło), do tego montaz lamp, lustra, karniszy... Zronil to sam jeden przez miesiac. Jak oceniacie ten wydatek?

daj maila to wysle ci kosztorys remontowy w przeliczeniu na metr - dobra firma, rzetelna i ceny calkiem fajne