Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edwardzika

jedliscie zupy z kartonika np knorra?

Polecane posty

Gość edwardzika

i jak ? taki smak jak gorący kubek? planuje kupic i udac ze to ja ugotowałam.:D ile kosztuje?

Gość Rybak z Kutra 1956
tfuuu oszustka kulinarna

Gość edwardzika
oj raz chcę -i tak sie przyznam bo potemn powie abym mu ciągle gotowała ja:)

Gość a nie mozesz sama zrobić
ugotowanie zupy to żadna filozofia

Gość edwardzika
jasne ze mge i robie to raz w tygodniu, co rusz to inna zupka ale np takiej z kartonika gulaszowej nie ugotuję. raz dwa kupie i juz. Moje sa smaczne ale jest ich tylko 5 rodzai dlatego chce cos urozmaicic na szybkiego.

Gość a nie mozesz sama zrobić
to lepiej najpierw sama kup i sprobuj zeby nie było obciachu. Te sztuczne zupy mają niestety specyficzny smak i obawiam sie że nie wmówisz ludziom że to twoje dzieło :(

Gość pamiętaj tylko
pamiętaj tylko żeby zupę gotować z kartonikiem - kartonik wyjmujemy z garnak gdy się rozgotuje - chodzi o to, że zawiera w sobie liczne przyparawy, które muszą uwolnić się do zupy.

Gulaszowa knora z kartonika jest ochydna wolę sama zrobić( ale z tą domową jest trochę roboty) Moim zdaniem lepsze są winiar z paczuszki np taki żurek czy barszcz biały a i tak najlepsze ś adomowe i żadna to filozofia je ugotować warto mieć kostki rosołowe albo tłuszcz ściagnięty z rosoły w słoiczku w lodówce i jego używać jak nie hcesz na mięchu gotować albo w ostatczności i na łyżce masła zupę ugotujesz to tylko tyle co warzywa zmiękną

Gość edwardzika
kartonik w garnku z zupą? zwariowałas chyba. W garnku się wszystko zrobi a nie w kartonie. Nie gotuje ludzom ale narzeczonemu.

Gość edwardzika
a jakie inne zupy z kartonika polecasz , nie nie chce tych z proszku sztucznych , wole kartonowe płynne.

Gość Ewelina ze Zgierzaa
oczywiście że z kartonikiem - wlewa się wodę do garnak i gotuje z kartonikiem, który po rozgotowaniu sie usuwa zawsze tak robię

Gość jak to........
haha nie ludziom tylko narzeczonemu:D

Gość edwardzika
mam do garnka z wode włozyc kartonik i ma sie gotować? i potem mam otworzyc karton i wlac zawartośc do tego garnka z wodą? czy wczesniej wode z garnka wylać?

Gość edwardzika
a jak papier kartonowy rozmoknie i bedzie miekki to sie zacznie mieszac z woda ..chyba mnie podpuszczasz

Gość Ewelina ze Zgierzaa
nie no, ta woda tworzy wywar i doprawia się z zupą - nic się nie wylewa

Gość edwardzika
a to cos w kartonie płynnego to co to? nie zupa?nie sądziłam ze do zawartosci płynnej w kartonie musze jeszcze miec wodę osobno

Gość jak to........
dupa tam:P kit ci wciska

te z kartonów płynne też są sztuczne bo zawierają te same konserwnty co te w proszku chyba jedynie barszcz czerwony z hortexu lub krakusa jako tako mi smakuje ja niestety jestem wychowana na domowym jedzeniu i innego nie preferuje chyba że wybitnie mnie mam czasu to wtedy żurek z winiar z jajkiem i natką podaję a z reguły z\\upę gotuję poprzedniego wieczoru jak postoi w lodówce nawet dwqa dni to jej nic nie będzie

Gość edwardzika
w garnku ma byc sama woda?bez soli i kostki rozołowej? tak rozumiem, i potem ta woda się gotuje bo w niej jest karton(musze go chyba wytrzec najpierw z brudu zanim włożę do garnka). I potem do tej wody wlewam płynną zawartośc kartona. szkodaze ten karon nie rozpuszczas ie:D

Gość kkkkkkkkkkk
grzybowa jest oblesna....gorsza niz gorace kubki

Gość edwardzika
chyba mi kit wciska:D poczytam na kartonie. a te z papierka to sypkie sa i mało chyba zupy wychodzi. Pije tez gorące kubki - to tak jak zupa z proszku , ale pisze -bez konserwantów.

Gość Ewelina ze Zgierzaa
w kartonie to koncentrat - wymaga rozwoldnienia bo sam jest zbyt esencjonalny. A karton po rozmięknięciu oczywiścuie wyjmujesz i wyrzucasz bo smak sie z niego już wygotował.

Gość edwardzika
a jaka najlepsza w kartonie?pomidorowa?cebulowa jakie wogóle są? a moze z innych firm ?

Gość edwardzika
no ale powiedz dlaczego nie wolno wlac do wrzącej wody zawartosci zupy -tego koncentratu? przeciez tam tez sie wszystko uwolni zmiesza.

Gość Ewelina ze Zgierzaa
bo w kartonie zawarte są substancje przyprawiająco zapachowe - stąd np. bierze się posmak i aromat grzybów w czerwonym barszczu albo pomidorów czy ogórków w zupie. Bez tego zupa duuużoo traci smakowo.

Gość edwardzika
a na kartonie pisze dokładnie co i jak robić? czyli w kartonie na sciankach sa jakies substancje zapachowo przyprawowe? hmmmm

Gość kkkkkkkkkkk
Ewelina pryestan kitowac bo az czytac sie nie chce!!!! Zupe z kartona wlewasz do garka i podgrzewasz. Niczym nie rozwadniasz itd. z reszta poczytasz na kartonie

Gość edwardzika
a czy zupki w proszku tez gotujesz w opakowaniu we wrzatku ewelino? bo na sciankach papierka tez pewnie sa te zapachy

Gość Ewelina ze Zgierzaa
no tak - aż kartonik się rozgotuje to po ok. 3-4 minutach go usuwam

Gość jak to........
ale farmazony:O