Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamananibyanglieka

Pieprzony podatek!!!

Polecane posty

Mam problem bo teraz po nowym roku trzeba zrobic zeznanie roczne. W tamtym roku pracowałam od stycznia do sierpnia w Anglii oczywiscie tam wyjechalam zaraz po studiach i stazu. w polsce zanim wyjechalam nie bylam nigdzie zatrudniona. no i tak sie stalo ze jak worcilam zalozylam firme wlasna i jak narazie nie mam zadnych przychodow bo dopiero zaczynam i teraz takie pytanie mam w zeznaniu napsiac o dochadach z Anglii??? a co bedzie jesli nie napsize??? jaka jest w koncu prawda??? nie pojme tego do konca zycia dlaczego mam placic za cos czego w Polsce nie zarobilam??? Jaka jest ta prawda??? Moga mi walnac wielka kare czy zamknąc w więznieniu???

nikt nie wie?

Gość jeśli
a pracowałaś tam legalnie? tzn byłaś zarejestrowana?

Gość z tego co pamietam
to nie musisz sie w Polsce rozliczac z tego co zarobilas w UK, ale dobrze by bylo gdybys rozliczyla sie z tego w Anglii. (inland revenue). najlepiej bedzie jak wejdziesz na jakas polska strone w UK (Londynek itd)

Gość jeśli
ale co placić.Po pierwsze nic się nie płaci-jeśli pracowalaś legalnie to jeszcze lepiej bo dostaniesz zwrot podatku. jak nie pracujesz to nic nie dostaniesz i nic nie zaplacisz. Jeśli w nowej firmie wykazujesz strate to też nie masz dochodu-nic nie zaplacisz.

pracowalam tam legalnie i tam sie rozliczylam z wszystkiego co zarobilam i dostalam zwrot podatku a teraz musze rozliczyc sie tylko za tamten rok czyli przeslac do inland revenue moje p45 i powinni mi \zworcic podatek okolo 320 futnow. teraz worcilam tzn w sierpniu zalozylam firme od wrzesnia jakos przede ale nie mam jakichs podatkow na biezaco place zus i podatki i z tego tylko chcialabym sie rozliczyc ale pytanie czy moge i czy musze ujac moje dochody z anglii.

Gość jeśli
nie musisz. ale możesz-to ci nie zaszkodzi-nic za to nie zapłacisz

ale za co nie zaplace?

Gość jeśli
nie masz księgowej?to ułatwia zadanie. jest program do szybkiej symulacji i wiedzialabyś na czym stoisz.

Gość jeśli
no nie wyjdzie ci różnica dla skarbówki, więc co za problem ująć tamte dochody

no niestety nie mam ksiegowej bo mnie narazie na nia nie stac. szukalam takich programow do ksiegowosci i znalazlam taki internetowy nazywa sie ifirma jest nawet nawet tylko wklepuje rachunki i pita mam gotowego. a ty o jakim programie mowisz?

?????????????????