Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jgobiugbyt

Jak urządzić mały pokój 3 n3 , proszę o porady -

Polecane posty

Gość jgobiugbyt

Witam wszystkich, Mam pytanko do was , chcę urządzic remoncik w swoim małym pokoju i niewiem jaki kolor wybrać jakie dodatki, szczerze to niemam gustu w tych sprawach, chciała bym zeby było miło ciepło i przytulnie. Dodam ze meble mam juz zamuwione w kolrze jabłoni i łozko w kolorze kremowym skóra, co do tego dobrać , jaki kolor ścian dywanu . lampy , światło. Pozdrawiam :-)

Gość jgobiugbyt
W sumie to mam pewną mała koncepcje chce do tej kremowej skóry zrobić wrzosowe ściany ale nie takie intensywne tylko bardziej w róż wpadające, ale czekam na inne pomysły, ze myślałam nad całymi ścianami jaśmin to jest coś jak ecri. Wolała bym zeby to w miare wspolgralo ze soba ale bylo tez przytulnie i meble kontrastowaly ze ścianą :-)

ecri i bordo ;) ;) tylko ciemny kolor podobno optycznie zmniejsza pokój dlatego ja se nie pomaluję bo mam 2 na 2 :P :P :D :D

Gość jgobiugbyt
Mi sie cholernie podoba bordo i czerwien widzialam fajne zestawienie kolorów, brzegi pokoji malowane tym bordo gube linie po obu scianach a srodek wypelniony czerwienią i lampy przykrecone do brzegów, Super to wygląda, ale wiem ze na dłuższa mete by mnie wkurzały te siany i ciagle nerwowa bym laziła hehe :-) Mysle o jakims zywym cieplym kolorze ale nie za rażącym :-) raz chciala bym mocny wrzos pozniej przygaszony raz jasmin z brązem , a czasem żólty mocny ale nie za bardzo intensywny. Niewiem na czym sie skupic do tych mebli i tego łozka.

Gość jgobiugbyt
ehhh dziewczyny... :-)

Mariiiiaa ---> a Ciebie nikt się nie pytał jak się pisze ecri i gówno mnie obchodzi, że pisze się ECRU :O :O :O jgobiugbyt ---> masz rację ;) zbyt intensywne kolory nie sa wskazane :D

Wydaje mi się , że przy takich rozmiarach to kolory pastelowe i raczej jasne. Ciemne będą zmniejszać pokój / optycznie oczywiście/ Sama w blokowym mieszkaniu też mam tak obszerny pokój i trzymam się jasności

Teorio,popełniłaś grzech śmiertelny nie przyjmując z godnością krytyki jakże życzliwej koleżanki.Miała wiele fajnych pomysłów dla autorki,ale normalnie żeś ją tym ecri zmusiła do taktownego zwrócenia uwagi;-) Ja tam lubię wyłącznie jasne barwy,choć mam duże i wysokie pokoje. Jak dla mnie to mocno kolorystycznie akcenty w postaci dywanu,abażuru,może zasłon-w jednej tonacji.

Gość jgobiugbyt
W sumie jasne barwy są fajne tylko zeby niebyły mdłe, chciała bym zrobić coś zeby pokój był ożywiony , ciepły. Skoro n to mają byc jakies jasne kolory to doradźcie mi mniej wiecej jakie :-) POzdrawiam

Zielony groszek, pasuje zarówno do koloru mebli jak i do skóry. Jest kolorem optymistycznym, żywym ale nie męczy jak np. czerwień czy bordo. W dodatkach daj coś z pomarańczem ,ożywi to wszysko,może zasłonki zielonkawo- pomarańczowe.Pozdrawiam.

Gość jgobiugbyt
Dzieki dziewczyny za pomysły jak ktos ma jeszcze jakies to pisać :-)

Gość jgobiugbyt
podtrzymuje ,dawac pomysły :-)

pastelowe kolory ścian oby pokój wydawa ł się większy. Zaslony zwiewne i jasne zas dodatki typu dywan , poduchy na kanapę w kolorze zdecydowanie ciemniejszym . Osobiscie doradziłabym pomarańcz , butelkową zieleń i czerwień :) Dodatki sa najwazniejsze to one nadaja pomieszczeniu ,,klimat,,

Gość Ciemne kolory
zmniejszaja male pomieszczenia dlatego nalezy stosowac jasne kolory zeby powiększyc pomieszczenie i zeby było jasne - to podstawowa zasada

Gość jgobiugbyt
Tylko jakie kolory wybrać, chciała bym ciepłe pomieszczenie a niewiem jakimi kolorami sie sugerwac, w tej kwesti mam kompletne bezguście poza tym ze cieply kolor to zolty pomarancz i czerien, ale one mnie nie interesują wogole.

Gość jgobiugbyt
podtrzymuje :-)

Gość jgobiugbyt
Ejj no remont coraz blizej :-((

Gość jgobiugbyt
hmm ??

Gość Ich+Ich
Ja mam mały pokój jakieś 3x3 na całą ściane mam szarą szafę z lustrem pod sam sufit i mam wszystkie ściany czerwone. Świetnie czuje się w tym pokoju jest ciepło i przytulnie, czerwień nie jest intensywna, bardziej delikatna i pokój wcale nie wydaje się mniejszy jak był ...

Gość JustyśkaGirlekk
Witam Was Bardzo Serdecznie Słuchajcie Chcialam was prosic o porade... Chcialam cos zrocbic w koncu z moim pokojem :) Mam zielono żółte sciany Małe Okno I Wyjscie na Taras. W zasadzie mam Pokoj Kwadratwoy ale na 2 scianach sa okna i 2 zostaja wolne.Pomozcie Mi bo Nie Mam Pojecia Co zrobic :) Jak Urzadzic fajnie.....Przytulnie:) Pozdrawiam I Czekam Na odpowiedz

Gość Karenia
A chcesz zmienić kolor ścian czy jedynie wystrój wnętrza ?

Gość Kaanka
Podobno lustra optycznie powiększają pokój ;) I oczywiście jasne, ciepłe kolory ;)

Gość antois
wszystkim co mają podobne problemy polecam porade u dekoratora w komforcie - świetnie dobierają różne rzeczy

A ja pomalowałabym an cieplejszy odcień. Bardzo lubię żywe kolory i nie mogłabym miec ekri, czy ecru :P an scianie.

Gość nowa12345
Hej potrzebuje pomocy!!!!! Mał mały pokój w którym do tej pory przeważały zielone kolory tzn łóżko i dywan a ściany były w kolorze żółtym...ostatnio wymieniłam łóżko i jest ono w kolorze czerwonym z paskami w odcieniach szarości, bieli i oczywiscie czerwieni... chciałabym dopasowac do tego czarny dywan ale strasznie optycznie zmniejszyłby pokój. Potrzebuje pomysłu na jakis dywan aby ładnie to wyglądało... Z góry dzięki...pozdro

Gość do powyżej
==> dywan może posostac zielony, dołóż bordowe zasłony i poduszki w kolorach pasków, a będzie ok.

Gość do powyżej
a i ściany zmień koniecznie, może na jakiś groszkowy pastelowy kolor.

A mi się wydaje że zarówno autorka jak i nowa12345 mają albo ochotę na za dużo kolorów, albo ogólnie za dużo już ich mają w tych pokojach... ;) Grunt, to żeby wszystko ze sobą wspólgrało...Jak sie nei ma do tego głowy to zawsze można sobie gdzieś coś podpatrzyć, na czymś sie wzorować - projektach znalezionych w gazetach, czy internecie... ja na przykład przeglądam po prostu hobbystycznie różne gazety, portale... ostatio natrafiłam na kilka fajnych propozycji na n-design, muszę przyznać, że mają bardzo profesjonalne i ładne projekty;)

śmierdzi reklamą na kilometr, zawłaszcza jak się na daty zerknie