Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wybór życia

Ślub marzeń czy podróż życia- co byście wybrały?

Polecane posty

Gość wybór życia

2 opcję: 1. Ślub marzeń: piękna droga suknia z oryginalnego salonu, wspaniała fryzura, makijaż wykonany przez profesjonalną wizażystkę, biała limuzyna, kościół bogato zdobiony kwiatami, piękna sala weselna, 300 gości, wspaniałe jedzenie, drogi alkohol i najlepszy zespół w mieście. Minus: tańsza podróż poślubna, kilka dni nad polskim morzem, albo kilkudniowy wypad na Mazury. 2. Podróż życia: 2 tygodnie luksusu, wspaniałe morze, ciepła California, a może piękne krajobrazy Nowej Zelandii, 5 gwiazdkowy hotel, zwiedzanie zabytków, wieczorne imprezy i wylegiwanie się na plaży. Minus: koszty wesela obcięte do minimum, obiad w restauracji tylko z najbliższą rodziną, byle jaka sukienka. ????????

Gość ja juz
wybrałam pierwsza opcje, bo slub mam raz w zyciu. druga opcja miala miejsce dwa lata pozniej.

Ja opcję pierwszą, w taką podróż zawsze można się wybrać, niekoniecznie zaraz po slubie, no a ślub jest raz (przynajmniej powinien :P M) w życiu. Chociaż opcja wesela którą opisałaś jest jak dla mnie baardzo przesadzona i w zasadzie dałoby się to wypośrodkować i mieć i fajne wesele i świetną podróż poślubną.

Gość podarta jestes
ja tez pierwsza opcje, niech ludzie widza, ze cie stac!

Gość zdecydowanie podróż marzeń
ale nie w jakies durne ciepłe kraje, ale np. rosja, syberia, itp... achhhh i to nawet taniej wyjdzie

Gość kARMISZ nADZIEJA
Zdecydowanie pierwsza opcja!!! Na taką podróż możesz sobie pojechac jak zarobisz z czasem troche $$$ .....

Ja również popieram pierwszą opcję , ciut przesadzaną ale jak już wspomniano ślub jest raz w życiu..... tego dnia nikt nie zapomina a szczególnie Młodzi :))

Pół na pół - trochę mniej wystawne wesele ( 300 osób? To ja mam ciotki sąsiadek spraszać? :P ) za to np tydzień nad Polskim morzem. Kocham Polskie morze, więc dla mnie to żaden problem :)

a ja bym zrobila tak, zeby slub byl fajny i podroz udana:) przeciez nie trzeba kupowac najdrozszej sukni, ani nie trzeba mieszkac w hotelu 5 gwiazdkowym...

Gość Partita
a ja nie wybrałabym ani jedynki ani dwójki... :) 1. To swojskie weselisko z dużą ilością ludzi, ale bez przepychu, świetnej kapeli, najlepszej restuaracji itd, najlepiej gdzieś na świeżym powietrzu....gdyby było to lato. 2. a potem długą podróż, najlepiej w góry, albo gdzieś w azję z plecakami na parę miesięcy.... no ale o gustach się nie dyskutuje....a Tobie zależy na luksusie. Wybierz 1. ludzie o tym długo będą mówić... :)

Gość Poślubiona żona
A ja wybrałam wersję pośrednią:) piękna suknia z salonu, chociaż jej cena nie była kosmiczna, przepiękny makijaż i fryzura robione przez specjalistki, ale nie z tej górnej półki, przepiękne zdjęcia i genialny film za połowę ceny (negocjacje;) Wesele dla najbliższych 65 osób, a potem podróż poślubna, egzotyczny kraj, 4*. Jestem szczęśliwa i zadowolona.Sądzę, ze też będziesz w stanie mieć obie rzeczy, wystarczy pomyślec :)

nic nowego nie dodam... ale oczywiscie pierwsza wersja ... slub jjest raz w zyciu... noo sa wyjatki.. ale ten pierwszy jest zawsze wyjatkowy... a podroz .. zawsze mozna wybrac sie w nia

Gość 25-latka....
hmmm przyznam szczerze, ze obie są na swoj sposob interesujące. A co na To Twoj przyszly maz. W koncu jego zdanie chyba tez jest wazne. Jesli o mnie chodzi to zawsze mowilam, ze wolalabym miec skromny slub i cos zrobic z ta kasa przeznaczona na slub. Teraz bym zrobila inaczej wesele super, a przeciez zawsze jakas kase sie dostanie. Moze nie zwroci sie wszystko ale wieksza czesc. Wiec poczekalabym jeszcze rok po slubie zeby uzbierac te roznice i pojechala na wakacje marzen.

W ogóle nie zależy mi na weselu mimo, że byłoby mnie na nie stać. Nie marzę o długiej sukni, pięknym welonie i drogich butach. Nie chę mieć wesela na żadnej sali, w restauracji, czy nawet pałacu. Chciałabym po prostu wziąć ten ślub i mieć święty spokój. Nawet na ślubie cywilnym byliśmy tylko my i świadkowie. W taką podróż mogłabym ruszyć nawet dzisiaj:D