Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_kasiula_

czy krotkowidzowi naprawiaja sie oczy?

Polecane posty

mam wade -1 na obydwu oczach. czy jesli bede nosic okulary to naprawia mi sie oczy? czy to jest nieodwracalne?

czesc to jest nieodwracalen!! okulary nie koryguja wady!! sa ine metody jaknp lasik laser ale to drogie bo 2 tys zal z oko!! zawsze zostaja szkla kontaktwoe tak jak ja:)

Gość yewelery
raczej sie pogłebi jak juz... Ja zaczynalam od -1, 5, dzis mam -5. Pozdrawiam.

Gość jak weźmiesz śróbokręt
to może naprawisz...

Gość lakze
nie naprawiają się..Wręcz pogarszają..Okulary nic nie dają..Sa potrzebne ,nic wiecej..Ja w domu chodze bez okularow ,chyba ,ze ogladam telewizor czy do komputera..

Gość yewelery
mi przestalo sie pogarszac dopiero jak zaczelam nosic soczewki, okulary kompletnie rozwalily mi wzrok.. niestety, taka prawda...

ja mam okulary od pol roku ale nie moge sie do nich przyzwyczaic w sumie nosze je tylko do szkoly na lekcje i do kina. albo jak boli mnie juz od oczu glowa to nosze je przez kilka dni

Gość lakze
nie licz na to ..Jesli chcesz by ci sie troche cofnęła to nie nos cały czas okularów i nie wysilaj wzroku .Nie ogladaj telewizji i nie czytaj..Wiem ,ze to jest niemozliwe...

Gość lakze
a ja nosze od 10 lat,ale nigdystale nie mam ich na nosie w domu..

Gość lakze
nie cofa sie ..Własciwie nie jest wskazane noszenie stale okularów ,bo wtedy wzrok sie pogarsza..

Gość furgon
wraz z postępującym wiekiem stajemy się dalekowidzami więc może się jeszcze Tobie wyrówna i na starość nie bedziesz musiała nosić.. tymczasem jest jak jest

Gość lakze
boli cie głowa bo moze czytasz w okularach co nie ma sensu..JA nigdy nie czytam w okularach no moze w szkole ,ale tam nie ma wyboru..

Gość lakze
w domu chodzisz bez okularów?

tak. zakladam w sumie jak wychodze gdzies glownie do szkoly ale nie nosze dlugo bo nie jestem przyzwyczajona i boli mnie glowa po kilku godzinach. poza tym jak sciagne wtedy okulary mam bardzo rozmazany obraz i zle widze z odleglosci metra. glupie uczucie

Gość lakze
nigdy sie nie przyzwyczaisz do konca ..Okulary zawsze beda ci przeszkadzać..

Gość candybaby
a wiecie co? mojej mamie sie cofnela krotkowzrocznosc - nosila okulary wiele lat, az pewnego dnia zbila i jak poszla do okulisty po nowe, to jej powiedzial, ze nie musi nosic :) mnie sie poki co pogarsza..

Gość mój ojciec
miał minusy, ale jakąs mała wade -1 i -0,5 a teraz musi nosic plusy hehe, ale przez chwie nie miał w ogóle wady :D