Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psinkapl

Mam ochotę zostać wegetarianką!

Polecane posty

Gość psinkapl

Muszę się z kimś podzielić moim oburzeniem.Mam dziś na obiad roladki z indyka,mam rozbijała mięso i powiedziała,że ten biedny indyk musiał być strasznie męczony i bity przed śmiercią,bo ma mnóstwo krwiaków.Dlaczego ludzie są tacy bezduszni?!?Jeśli już zabijamy zwierzęta,róbmy to tak,by oszczedzić im cierpeń.

Gość psinkapl
Myślę o tym,bo nie dość,że mięso średnio mi smakuje, to jeszcze świadomość tego, w jakich waarunkach giną zwierzęta..czy są tu jeszcze jakieś miłośniczki zwierząt?

Gość psinkapl
po prostu chciałabym,by ludzie mieli w sobie więcej empatii

Jeśli chcesz, żeby ludzie mieli więcej empatii, zacznij od siebie, zobacz co robisz, a co możesz zrobić. Wszystkie bzdury o tym, że wegetarianizm nie jest zdrowy zostały obalone już dawno, tylko nie do wszystkich to dociera. To odważna decyzja, ale skutki mogą być tylko dobre :) Wcale nie musimy zabijać zwierząt. Ludzie robią to po prostu dla zysku i przyjemności...

zdrowy wegetarianizm nie jest łatwy, oczywiście mozna, i ludzie tak żyją ale wymaga to przystosowania, i nie zawsze jest możliwe

Gość psinkapl
No właśnie,szczegónie jeśli wszysce wokół mnie uwielbiają mięso i nie mogą bez niego żyć,myśle,że rezygnacja z tego składnika diety wymaga dużej wiedzy i pewnych przygotowań,wiadomo,że trzeba by było zacząć gotować tylko dla siebie..ale nie wierze,że rezygnacja z mięsa byłaby dla mnie szkodliwa.Teraz jem mięso i czuje się źle,jestem ciągle zmeczona

Naprawdę warto zrobić ten krok, wymaga to wysiłku oczywiście, ale warto. Poczytaj sobie stronki na ten temat, zobaczysz, że to nie takie trudne właściwie się odżywiać, szczególnie że organizm sam często dopomina się o to, czego potrzebuję. Jest cała masa stron poświęconych temu zagadnieniu, czytaj i ucz się, wierzę, że zdecydujesz się na tę jedynie słuszną dietę;)

Gość wegetarianie górą