Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta23

Owulacja

Polecane posty

Gość Aneta23

Czy jezeli co miesiac mam w okolo polowie cyklu plodny sluz(tzn. przymominajacy bialko kurze) i wieksza ochote na male co nie co,to moge byc spokojna ze moje cykle sa owulacyjne ze mam jajeczkowanie itd?Wiem ze mozna jeszcze sprawdzic to mierzac temperature ale nie mam za bardzo jak tego zrobic.Bede wdzieczna za odp.Pzdr

Gość to-tylko-ja
hej Myśle że to są oznaki owulacji, ale czy tak napewno możesz być pewna ze zawsze jest jajeczkowanie to nie wiem. U mnie obiawy są podobne tylko że robia mi sie torbiele przy jajniku i wtedu owulacji nie ma. Ale torbiel przy klasycznej pozycji jest wyczuwalny. Więc jeśli nic nie czujesz takiego to myśle że owulacje masdz co mieśiąć. Acha a ile masz lat, bo jeśli powyżej 25, to wtedy zmniejsza sie liczba owulacyjnych cykli. Pozdrawiam.

Plodny sluz nie jest gwarancja tego, ze masz owulacje. Oznacza on tylko przygotowanie na owulacje, ale czy do niej dojdzie?... to juz inna sprawa. Tak wiec tylko mierzenie temperatury odpowie ci (w warunkach) domowych, czy masz owulacje.

Gość Aneta23
aha. a moglabys mi powiedziec- bo widze sie orienujesz w temacie- o badaniu temperatury?czy codziennie przez caly cykl czy tylko w wybranych dnaich?wiem ze jak spada tzn ze byla owulacja tak?godzina jest bez roznicy?przed wstaniem z lozka w kazdym badz razie tak?

Gość to-tylko-ja
temperature należy mierzyc rano zanim wstaniesz złózka. Przez cał cykl i zapisywać, Po dwóch cyklach bedziesz mogła zauważyć róznice że w niektórych dniach jest wyższa i to może byc oznaka dni płodnych, zbliżanie sie jajeczkowanie. Pozdrawiam.

Gość nie nie nie
nie jak spada temp. to jest owulacja najpierw są niższe temp. potem skok na wyższe i dzień przed skokiem jest owulacja ponadto tuż przed skokiem jest (czasem) niewielki spadek temp. nie wiem czy o ten spadek ci chodziło!!??? ogólnie po owulacji temp. ROŚNIE!

Gość to-tylko-ja
tak masz racje to mi sie pomyliło. Kiedy tempa spada to jest okres przed owulacjia a potem rośnie, Sorki. Pozdrawiam

Gość nie nie nie
WŁAŚNIE TAK ! :)

Gość nie nie nie
z tym że to Aneta23 pisała źle..Ty raczej dobrze :)

Gość nie nie nie
no pomijajć tą pomyłke że przy wysokich sa płodne :) ale to mierzenie tempki jak najbardziej prawidłowo napisane!

Gość Plemnik.
moje bialko jest O.K....polecam moja-sperma@tenbit.pl