Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka*z*lizakiem

08.09.2007 jest ktoś?

Polecane posty

Gość agatka*z*lizakiem

Gość iza...........................
...chyba ja:)

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Hej!!! Również biorę ślub w ten dzień... oby było ładnie:)

Czesc dziewczyny! ja biore slub tydzien wczesniej.praktycznie wszystko juz mamy oprocz kamerzysty i fotografa.

Gość opaska
i bardzo sie ciesze!

Gość aris_84
Ja też biorę ślub 8 września, i już jestem troszkę przestraszona:)

Gość aris_84
na jakim etapie przygotowań jesteście?

Gość aris_84
mój suwaczek

Gość aris_84
mój suwaczek

Gość agatka*z*lizakiem
:) Witam Ja w już w listopadzie zamówiłam salę, kamerzytę, zespół i kucharkę (bo robię wszystko sama, nie w lokalu). Obrączki kupiliśmy w październiku (na ślub cywilny). Tydzień temu zamówiłam fotografa, a przed chwilką dzwoniłam do księdza żeby się z nim umówić na spotkanie - kazał przyjść jak skończą chodzić po kolędzie, ale już nas zapisał..........................................na godzinę 14:00 jak myślicie, czy to nie za późno, bo po ślubie mam mieć zdjęcie w plenerze a po ceremoni jeszcze życzenia, obiad z gośćmi i dopiero czas na plener, gdzie potrzeba 30 minut na dojazd. to pewnie mi wyjdzie koło 18:00 - nie zapóźno we wrześnu na takie zdjęcia?

Gość agatka*z*lizakiem
mój suwaczek

Dziewczyny ja teraz jestem na etapie poszukiwania zaproszeń ślubnych. Jak macie coś ciekawego to dajcie linka. pa

Gość aris_84
ja na razie mam sale zaklepaną, orkiestre i wódeczke kupioną:) a z resztą to jeszcze tak na spokojnie, jeżeli chodzi o zaproszenia to myśle że zdecyduje sie na jakieś skromne i tanie, bo one i tak zostana wyrzucone (malo kto je sobie zostawia na pamiątkę), a te pieniądze wolę sobie przeznaczyć na coś innego, no i mam jeszcze naklejki, nakrętki i akcyce ślubne na butelki,

Gość aris_84
Fajne, ale nie uważasz że nazbyt dużo tego czerwonego? Czy może wasz caly ślub będzie bardziej w tonacji bieli i czerwieni?

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Hej dziewczyny! My już mamy salę zamówioną, zespół, a w przyszłym tygodniu z kamerzystą jesteśmy umówieni:) Autko pewnie od kogoś pożyczymy, bo po co wydawać kilka stówek jeśli w rodzinie są fajne auta:) Też chcieliśmy mieć ślub o 14.00 myślę, że to dobra godzina. Pozdrawiam!!

Gość aris_84
ja nie wiem na którą godzinę chcialabym mieć ślub, może wy mi coś doradzicie, a jaki ślub? bo ja biorę konkordatowy

aris_84 - właśnie ten czerwony mi tak średnio pasuje i dlatego mam wątpliwości. Rozumiem,że raczej byś odradzała? Salą to jeszcze nie wiem w jakich kolorach będzie ubrana. Po głębszym przemyśleniu stwierdzam, że raczej poszukam zaproszeń białych. Jeśli macie coś ciekawego (wchodzą w grę takie za 2,50 za sztukę) to proszę o linka. A jeśli chodzi o godzinę ślubu to sobie policz aris ile Ci zejdzie rano z fryzurą i makijażem ... no i całym tym zamieszaniem, dodaj godzinę dla bezpieczeństwa i już :) 14;00 wydaje mi się być dobrą godziną. Ja do kosmetyczki i fryzjerki muszę z mojej małej miejscowości dojechać, a potem jeszcze wrócić, więc 14:00 jest dla mnie poprostu bezpieczna ;) Tylko, że jescze po ślubie mam mieć plener i martwie się czy już nie będzie szaro, zanim będę mogła na tą sesję pojechać. nnnnnnnn-> ja też nie mam zamiaru wynajmować auta. Kasują za to 500 zł - przynajmniej u nas - wolę dorzucić do sukienki :) a budżet nie jest z gumy. Za wszystko płacimy sami, bez pomocy rodzicow - nie jest lekko ;)

Gość aris_84
Nie ma już nikogo na 8.09.2007? jest nas tak malo? odewzwijcie sie dziewczynki:)

Gość aris_84
to czemu tak rzadko piszesz? masz kuż te zaproszenia, czy caly czas sie wahasz z tymi czerwonymi? a obrączki?

zamówiłam sobie próbkę tego czerwonego zaproszenia i jeszcze dwóch innych, ale po przemyśleniach doszłam do wniosku, że rzeczywiście lepiej by było jakieś białe. Wybrałam sobie znów kilka :) I teraz się zastanawiam które wybrać: http://www.allegro.pl/item157776904_zaproszenia_recznie_robione.html http://www.allegro.pl/item158344095_sliczne_recznie_robione_zaproszenia_slubne_.html http://www.allegro.pl/item157518477_zaproszenia_slubne_recznie_robione_od_magdy_.html - wzór numer 2 ze wskazaniem na te pierwsze.... co myślisz? :) Jeśli chodzi o obrączki, to ja już mam. Jak znajdę ten wzór gdzieś na necie, to wkleje linka :) jak przygotowania u Ciebie aris? coś juz poszło do przodu?

aris_84 jeszcze jedno pytanko do Ciebie... jaka wódkę kupiłaś? Ja zastanawiam się nad luksusową, maximusem lub wyborową.... (na finladię mnie nie stać niestety :) ) Ile liczyłaś na osobę? Ja przy 160 gościach - ale przy 140 potencjalnie pijących, (bo reszta niepełnoletnia) mam zamiar kupić 150 półlitrowych butelek. Niektórzy piszą, żeby liczyć 0,75 albo nawet 1l na głowę...sama juz nie wiem

Gość aris_84
Ja liczylam po litrze na glowę niezależnie od tego czy ktoś pije czy nie, może troche dużo ale wzielam pod uwagę jescze poprawiny no i bramy, chociaż pewnie nie wszędzie jest tak że ludzie robią bramy, tak wieć mam wesele na 90 osó a wódki mam prawie dwiećscie butelek 0,5, z tym że ja kupowalam spirytus bo taniej mnie to wynioslo

Gość aris_84
jeżeli chodzi u mnie o przygotowania to mam juz zarezerwowana sale i w sobotę jade podpisać umowę z orkiestrą, zostal mi jeszcze kamerzysta i fotograf z tych najpilniejszych spraw, ale wogóle nie mam pomyslu skąd ich wziąć, bo wogóle sie nie oglaszają bede musiala popytać znajomych