Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka*z*lizakiem

08.09.2007 jest ktoś?

Polecane posty

Te pierwsze mi też się podobają. No i są o połowę tańsze niż te, których linki ja wkleiłam. Tylko,że teraz napaliłam się już na te całe białe z kartonu...z kwiatkiem... ale jeszcze to przemyśle czy warto wydawać tyle kasy na zaproszenia, które i tak wszyscy wyrzucą do śmietnika.

łącze sie z przyszlymi mezatkami, my z narzeczonym tez planujemy na ten dzien :)

Gość aris_84
"groszku" :) naprawdę swietne sa te zaproszenia co wybralaś, fakt ze trche drogi ale może na innych stronkach będą podobne ale troszke tańsze, ale mi też sie bardzo podobaly poweim ci szczerze i chyba tez sie zacznę za takimi rozglądać:)

Gość aris_84
witaj Lilian:)

Witaj Lilian :) To jest nas już kilka :) Jak przygotowania u Ciebie? Masz już coś porezerwowane, czy narazie tylko data?

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Hej dziewczyny!! Wiecie co...my nie mamy jeszcze kamerzysty i już wiem, że będzie problem... Jak robią dobre filmy to są albo zbyt drodzy albo zajęci... warto mieć sprawdzoną firmę, bo niektóre filmy to istna porażka... nic trzeba szukać dalej:) po zaproszenia zamierzamy się wybrać na giełdę kwiatową albo kupić na allegro, bo też jest duży wybór. Pozdrawiam!!!!! p/s. Jutro idę przymierzyć suknie ślubne:) może coś wybiorę:)

Aris - ten link z zaproszeniami nie działa...może aukcja się już skończyła... banderole ładne, nakrętki też - ja myślałam tylko o zawieszkach na butelki, które mam zamiar sama zrobić. Nawet już bym zaczęła robić, tylko nie mogę się zdecydować czy salę będę ubierać na biało pomarańczowo, czy też biało czerwono - a te zawieszki chcę dostosować kolorystycznie, rzecz jasna :) Bardzo mi się podoba ten pomarańczowy....hmmmm i bukiet ślubny z herbacianych róż. Tylko że sala ma ściany częściowo pomalowane na zielono (tzn. gdzieś tak od połowy w dół). Czy to się nie będzie gryzło??? No bo na zielono przecież nie ubiorę, tak smutno by to wyglądało. Chcę ożywić. Co powiesz Aris na ten pomarańcz? Co do tych naklejek to napewno niedługo się pojawią znowu...bo te same firmy w kółko wystawiają te same swoję produkty, więc nie przejmuj się. A Ty jak to sobie kolorystycznie układasz? nnnnnnnnnnnnnnnn - odezwij się po przymierzaniu :) Ja narazie jeszcze poczekam, bo mam nadzieję schudnąć przed ślubem te pięć kilo które nabyłam od lata :)

Gość aris_84
greoszku, wydaje mis sie ze jezeli to jest taka ciemna ale zarazem ciepla zieleń to powinna dobrac ciepla pomarańcz i wydaje mi sie ze ta pomarańcz będzie o wiele bardziej pasowala do tej zieleni niz ten czerwony, ale wiesz co, jest tu na kafeterii dziewczyna co świetnie doradza w strojeniu sal, jak znajde gzie to jest to napisze, powinnas jej zapytac ona napewno ci dobrze doradzi, ja sukienki tez jeszcze nie wybrala, na razie upatrzylam sobie kilka z agnes ale nie chce tak szybko sie decydować bo potem może spodobac mi sie inna i co wtedy?:)

Gość aris_84
groszku to to o czym pisala, zapytaj tam na pewno świetnie ci doradzi, a obrączki już macie?

hej aris obrączki mam - połączenia białego i żółtego złota + na mojej diamencik. Znalazłam na necie bardzo podobne do moich. Wklejam linka. Moje różnią się od tych tym, że na tej połowie, która jest w modelu z linka taka \"chropowana\" (po fachowemu chyba piaskowana :) ), to u mnie jest żółte złoto. po za tym reszta identyczna. A to link: http://jubiler.greenal.net/romantyczne4.html Bardzo dziękuję za podanie topiku :)

Gość aris_84
http://www.suknieagnes.pl/k2007/st2/07s-12-3.html http://www.suknieagnes.pl/k2007/st2/07s-8-1.html http://www.suknieagnes.pl/k2007/st2/07s-12-4.html http://www.suknieagnes.pl/k2006/st2/06s-3-6.htm http://www.suknieagnes.pl/kolekcje/kol1-5-6.htm te mi sie podobają, ale moja siostra mówi zebym lepiej wybrama sukienke z gorsetem na ramiączkach, bo jeżeli ktoś będzie robil zdjecia tylko górnej części ciala to bede wygladala jak "gola", a poza tym nie wiem czy któras z nich mi bedzie odpowiadać, bo ja jestem dość malą osoba wieć trochę sie boje czy one nie są zbyt rozszerzane na dole i czy jeszcze bardziej mnie nie zaniżą

Gość aris_84
fajne te obrączki, ja zdecydowalam sie na takie tradycyjne zaokrąglone, a mój przyszly mężuś sie zgodzil:) na szczęście

Sukieneczki śliczniutkie. Mi też takie się podobają :) A w jakim przedziale cenowym są sukienki tej firmy? Bo ja chciałam się wyrobić tak w 1500 zł ( a im mniej ty lepiej - za wszystko sami z mężem płacimy). Ja też jestem niska (marne 157 cm :) ), więc mocno rozszerzone odpadają. Ale zawsze dojdzie jeszcze obcas. Najpierw poprzymierzam, bo jeszcze wogóle nie wiem jak w takiej sukni będę wyglądać. Wczoraj zresztą dostałam namiary na krawcową, która szyje suknie do salonów ślubnych - jeśli coś mi się tam spodoba, to zawsze coś przyoszczędzę. nnnnnnnnnnnnnnn - napisz jak wrażenia po pierwszych przymiarkach, no i co z tym kamerzystą?

Gość aris_84
wiesz co groszku, dowiadywalam sie i podobno nam niziutkim bardziej te rozszerzane polecają, bo wysokie osoby wyglądają w nich dosyć brzydko, ja nie kupuje sukienki ja chce wypozyczyć, a wypożyczenie u nas ze wszystkim z butami i pozostalymi pierdolami podobno wychodzi jakieś 1000-1500 zależy o dsukienki

Hej!! Niestety jestem troszkę zawiedziona... w sumie to nawet bardzo... Przymierzałam 2 suknie, te które najbardziej mi się podobały... http://www.antra.pl/adela.html to jest jedna z nich, drugiej jeszcze nie ma bo jest z kolekcji 2007... ta druga była troszkę szersza na dole:) Okazało się, że jestem za mała do takich sukni... mam 156 wzrostu i jak na mój gust to jest za mało jak na taką szeroką sukienkę... babka mówiła, że ona oczywiście będzie węższa, bo rozmiar mniejszy i w ogóle, ale jakoś mi się nie podobało... Nie chcę wyglądać jak mała, okrągła bombka:) i muszę poszukać czegoś nowego... suknie z Agnes też mi się podobają... ciekawe jakie ceny mają... Będzie problem z moją suknią:) Kamerzysty dalej nie ma, chociaż mam jednego na oku;)

Gość aris_84
ja juz sie orientowalam w cenach kamerzystów i fotografów i jestem troche przerażona, bo kamerzysta za film bierze 1900 a fotogram za zdjęcia w plenerze w studio i uroczystość chce wziąć 2500, troche za drogo i chyba zdecyduje sie na same zdjęcia w studiu i kamerzyste

Aris - te ceny kamerzysty i fotografa, które tu podałaś są rzeczywiście przerażające... Ja mam już zaklepanego i fotografa i kamerzystę. Kamerzysta powiedział nam od 900 do 1500 zł - wzięliśmy tą najdroższą wersję, bo jest w tej cenie dużo fajnych \"wstawek\" i wesela się nie ogląda ze znudzeniem. No i film wtedy trwa chyba 3,5 godz. Fotograf za to podał nam taki cennik: kościół + błogosławieństwo + sala 400, plener 300, studio 300. Zdecydowaliśmy się tylko na plener. Do kościoła postanowiliśmuy poprosić taką znajomą osobę, która studiuje fotografię - pewnie policzy trochę mniej :) nnnnnnnnnnnnnnnnnn jesteśmy praktycznie tego samego wzrostu :) sukienka, której link wkleiłaś prześliczna. Na zdjęciu nie wygląda na aż tak szeroką. Przymierzałaś jakiś większy rozmiar? Bo piszesz \"babka mówiła, że ona oczywiście będzie węższa, bo rozmiar mniejszy\". Może rzeczywiście....

nnnnnnnnnnnnnnn jeszcze mam pytanko... jak kształtują się ceny w tym salonie Antra, którego link wkleiłaś? Bo widzę, że mają salon niedaleko mnie i jeśli ceny są znośne, to chętnie się tam wybiorę.

Hej!! Ceny w salonie Antra są dosyć fajne, bo śliczną sukienkę kupisz za jakieś 1600 zł... ta na zdjęciu kosztuje jakoś tak i nawet są do niej rękawiczki i welon gratis:) chyba dlatego, że z zeszłorocznej kolekcji:) Mają bardzo ładne suknie na 2007:) w podobnych cenach. Suknia, którą przymierzałam to rozmiar 38, a ja potrzebuje 34, ale i tak wydaje mi się, że będzie zbyt szeroka na dole... Sama nie wiem:( Pozdrowionka!!

nnnnnnnnnnnnnnnnn ---> kurcze, to lipa że nie można przymierzyć swojego rozmiaru, no bo przymierzenie sukni 2 rozmiary większej w zasadzie nic nie wyjaśnia... Wybiorę się do tego salonu coś pooglądać :) Tylko narazie nie mam weny. Muszę troszkę zeszczupleć, więc chyba teraz przymierzanie nie ma najmniejszego sensu. aris -----> jak minął weekend? :) Przygotowania poszły do przodu? Ja jutro wybieram sie do księdza, a od niedzieli zaczynam nauki przedmałżeńskie. Zastanawiam się tylko, czy księdzu dawać jakąś kasę teraz - znaczy jutro jak będziemy się zapisywać, czy dopiero przed zapowiedziami część, a reszte po ślubie? No i ile... Jak to u Was wygląda? I czy macie już coś z księdzem załatwione? Ja co prawda telefonicznie już ustaliłam godzine - 14:00 - bo byłam kilka razy na plebanii i nie mogłam księdza złapać, więc zadzwoniłam zapytać kiedy będziemy mogli przyjść - a ona nato żebysmy narazie nie przychopdzili a on nas już zapisze na tą 14:00. Jeszcze zastanawiam się czy już jutro ten cały protokół przedmałżeński będziemy spisywać, czy to w późniejszym terminie dopiero... jak coś wiecie to piszcie :)

Gość aris_84
groszku, my wlasnie w sobotę podpisaliśmy umowę z orkiestra, bardzo przyjemni ludzie, i wzieli tylko 1000 zl, to chyba niedużo? co do ksiedza to sie zastanawiam, chcialabym u mnie ale mój ksiądz chce nas skasować 500 zloty+ osobno organista+ osobno przystrojenie i zastanawiam sie czy nie wziąć ślubu w parafii mojego przyszlego męza, a odnosnie nauk przedmalżeńskich, ja mialam to w szkole sredniej ale to podono nie jest brane pod uwage i trzeba chodzić ponownie, prawda? tylko my nie mamy za bardzo czasu:( no a jeszcze zalatwianie tych wszystkich dokumentów, no i nie wiem na którą mamy ten ślub ustawić, na 14? a to nie za wczesnie trochę, chociaż z drugiej strony potem życzenia i jeszcze na jakieś zdjątka trzeba wyskoczyć, groszku co radzisz?

Aris orkiestra za 1000,00 zł to rzeczywiście bardzo tanio. Ja za swoją płacę 1500,00, a i tak koleżanki mówią,że to wyjątkowo niska cena. Ale to jeszcze zależy z jakiego regionu jesteś. Ja akurat z podkarpacia. A Ty? Jeśli chodzi o godzinę ślubu, to przemyśl sobie wszystko dokładnie - co ile będzie trwało i wybierz godzinę jak najbardziej dla Ciebie odpowiednią. Ja wybrałam 14:00, bo liczę sobie że ceremonia potrwa około godziny, później życzenia i dojazd na salę to już pewnie około 16:00. Obiad, pierwszy taniec .... na zdjęcia dojadę pewnia na 18:00 - a to już wrzesień, szybko robi sie ciemno (zdjęcia wybrałam w plenerze). Ty wcześniej pisałaś, że decydujesz się na zdjęcia w studiu, więc u Ciebie godzina nie gra roli. Możesz spokojnie zrobić sobie troszke później.