Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata ___27

Po co chodzicie na solarium???

Polecane posty

Gość a ja wam powiem........
to fakt - rak odchudza

Gość używam kosmetyków tylko z górn
no to super lekarz-jakie by te paccjentki nie były,ja o swoich nie mówię debile czy debilki.I jeszcze się kobieta chwali że do takiego lekarza chodzi...

Gość Salchicha
a co cie to,każdego indywidualna sprawa. Chodzę bo lubię

Blada skora jest ladna i modna wsrod gwiazd z dobrym gustem. Szkoda tracic zdrowia i kasy na tandetny wyglad. Opalizna jest tylko ladna gdy jest nie za mocna, spowodowana wakacyjnym sloncem.

Gość a ja powiem
"no to super lekarz-jakie by te paccjentki nie były,ja o swoich nie mówię debile czy debilki.I jeszcze się kobieta chwali że do takiego lekarza chodzi..." no tak się składa że to najlepszy dermatolog w mieście (a nie jest to małe miasto). DLa mnie był zawsze bardzo uprzejmy i fachowy. Ale zawsze powtarza że chodzenie do solarium to debilizm. wszystkie gabineciki z solariami powinny zostać zamknięte, ale nikt tego nie zrobi bo ci od grillowania straciliby kosmiczne zyski. analogicznie jest z papierosami. myślisz że jak pójdziesz do lekarza i powiesz że palisz to on cię pochwali za mądrość??? A ten dermatolog opowiadał mi że miał już wiele młodziutkich, pacjentek z rakiem skóry. to są młode, piekne dziewczyny - ale niestety głupie. musiał je odsyłać do onkologa bo przy tym stanie zaawansowania nowotworu nie było już większej nadziei na wyleczenie. WSZYSTKIE regularnie odwiedzały solaria a latem leżały plackiem na słońcu wiele godzin. Oczywiście nie nazwał ich debilkami w ich obecności, bo co można powiedzieć takiej osobie oprócz: "Przykro mi. Ma pani raka"

Gość a ja powiem
"żeby zmniejszyć chociaż na kilka dni łojotok." no to wybrałaś sobie najgorszy z możliwych sposobów łojotok zmniejszy się na chwilę, ale później pojawi się ze zdwojoną siłą. i tak w kółko do usranej śmierci . ale szybko pójdzie z tym rakiem skóry. a w sprawie łojotoku radzę się udać do dermatologa a nie pani zdzisi z salonu urody.

Gość a ja powiem
aha i nie mówił "debilki" w sensie pogardy. raczej bezsilnej złości i zalu - po prostu on już nie ma siły tłumaczyć dziewczynom że solarium to hodowla raka a jak rak na was nie robi wrażenia to pomyślcie o tym jak wasza skóra będzie wyglądać w wieku 40 lat. gwarantuję że nieciekawie i nie piszcie bzdur że opalenizna to zdrowie. Opalenizna to reakcja obronna na zagrożenie dla organizmu

Open-uppp, opalanie nasila łojotok... pomogłyby Ci np. kremy z kwasami, ale przy ich stosowaniu opalanie jest wykluczone i koniecznie trzeba stosować codziennie kremy z wysokimi filtrami UV. przejdź się do dobrego dermatologa.

Gość beata ___27
nie rozumiem dlaczego dziewczyny tak sie wyzywaja. To ,ze ktos chodzi na solarium nie jest debilem. Nie zadalam tego pytania tutaj aby sie wyzywac nawzajem,ale aby postarqc sie uzmyslowic ludziom,ze wyglad zewnetzrny ma naparwde drugorzeedne znaczenie.Pierwsza sparwa to zdrowie. Niektore z was pisza,ze chodza, bo chca wysuszyc skore, bo chce byc lekko opalona by miec lepszy nastroj. Ja tego nie rozumie, bo sama nie chodze do solarium,gdyz boje sie zachorowania na raka.Nie oszukujmy sie, solarium jest powaznym zagrozeniem dla skory i juz w ogole nie moge pojac jak dertmatolog moze cos takiego polecic.Klasyczny blad lekarzy, ktorzy lecza skutek a nie przyczyne. Bez wzgledu jednak co wyzej napisalam kazdy i tak zrobi jak uwaza, ale to nie powod by sie wyzywac od debili.

Gość beata ___27
przepraszam doczytalam ,ze to lekarz sie tak wypowiedzial o tych kobietach.Bez komentarza. "A starzenie sie skóry? heheh jest tyle naprawde DOBRYCH (drogich niestety) kosmetyków, że i z tym problemów nie bedzie. Wystarczy tylko o siebie i swoją skóre dbać ! " wychodzisz z zalozenia ,ze im wiecej chemii tym lepiej?

Gość ja chodzę raz w miesiącu
zdrowie przedze wszystkim!!! poczytaj składy tego co jesz, pijesz, składy kosmetyków, pomyśl co wdychasz idąc ulicą, załadając odświeżacz powietrza w samochodzie, czym się myjesz.... moim zadaniem jak się zachowa równowagę, we wszystkich dziedzinach życia.... to samo solarium nie zaszkodzi.... oczywiście stosowane z umiarem!!! na temat drogich kosmetyków.... cóż, niestety nie zawsze idzie to w parze z ich cudowtwórczą działalnością dla naszej skóry..... warto czytać składy i porównać chodźby z: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm a okaże się, że często płacimy za luksusowy słoiczek, dobrą półkę w perfumerii i występ gwiazy w reklamie TV owego kosmetyku.... a nie składniki w nim zawarte.... a co do bladej cery..... gwiazdy, które dajecie za przykład i owszem nie są "zjarane"- ale stanowczo NIE SĄ TEŻ ZUPEŁANIE BLADE.....

Gość katranka
Solarium, kwarcówki, w umiarkowanych dawkach leczy, po prostu trzeba wiedzieć jak tego używać i tyle...