Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolektywna

depilacja, depilacja

Polecane posty

Gość kolektywna

mam problem!! jestem dosc obficie owlosiona, robilam badania na poziom testosteronu bo myslalam ze to jego sprawka ale okazuje sie ze jest ok. golic moge sie min raz w tygodniu bo jak robie to czesciej to mam straszna wysypke, nawet peeling nie pomaga. najgorzej jest z wlosami w okolicy bikini istny koszmar, wlosy sa twarde i jest ich mnustwo, do tego sa czarne jak smola wiec nie do ukrycia. probowalam wosk ale podraznienia mialam tak wielkie ze boje sie ponownie probowac. znacie jakies sposoby ktore nie wymagaja wielu duzego naladu finansowego??

może pasta cukrowa? Ale bardzo trudno się jej używa, jeszcze trudniej robi, więc wiele kobiet się zniechęca

do kolektywna! rozumiem cię... też mam taki problem:( eh wiem, ze to uciażliwe ja teraz zainwestowałam w depilator! ale niewiem co z okolicami bikini ehh... niby depilatorem można... ale nie pogłabym sobie zadać takiego bulu! poradzcie coś;( please

Gość Synapsy
na okolice bikinie dobra jest penseta! Naprawdę. Może to długo trwa ale włoski wyrastają po jakimś tygodniu i żadko kiedy włos wrasta pos skórę. Na ma również podraznienia (może skóra jest czerwona w czasie i chwilę po). Do lekko bolesnego szczypania można się przezwyczaić lub napiąć skórę i wyrywając patrzeć się na ścianę. Naprawdę efekty rewelka!

rzadko kiedy wrasta pod skore? dziewczyno! ja tak robilam przez mniej wiecej rok. i koniec. wole juz maszynka przeleciec i miec gladko chociaz na pol dnia niz mieczyc sie wlasnie ze wrastajacymi wloskami po pesecie. przez to mam blizny(bo te wsloki trzeba jednak wyciagnac- ja robilam to jednorazowa igla). odradzam!!! stanowczo!

Skórę po depilacji można czymś posmarować, jednym pomaga oliwka Bambino dla dzieci, drugim Sudocrem, a trzecim ALANTAN PLUS. Włosy w okolicach bikini depiluj kremem do depilacji Veet, bo tam to nawet Sudocrem nie pomoże.

kasiu, a ten veet jest skuteczny? podraznien nie ma? i na jak dlugo utrzymuje sie gladka skora?

Po kremie Veet zdecydowanie nie ma podrażnień. Kremy do depilacji są ogólnie mało skuteczne i trzeba nałożyć tonę tego kremu, żeby zauważyć efekty, dlatego nogi i pachy golę, a krem rezerwuję tylko do miejsc bikini. Jeśli chodzi o skuteczność, to zależy. Jestem ciemną brunetką, męczę się z owłosieniem, a okolice bikini muszę depilować praktycznie co 2 dni.

a mozesz podac pelna nazwe tego kremu? z tego co sie orientuje to sa tam rozne rodzaje.

Veet Duo Bikini. Ja kiedyś miałam zwykły Veet do całego ciała i też było ok. Nie musisz koniecznie kupować tego przeznaczonego wyłącznie do bikini.

Do depilatora w okolicach bikini też można się przyzwyczaić.. Za pierwszym razem myślałam,że umrę,ale za trzecim razem już ok było..Teraz to tylko dwa razy machnę i po sprawie.