Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzosowy dzień

chce wypozyczyc sukienke ale mama chce bym kupiła

Polecane posty

Gość wrzosowy dzień

nie wiem co robić. Uparła sie ze moja suknia moze sie w swietle okazać brzydką czy jakąs poplamiona czy cos. Przeciez nowa moze i jest czysta i tak nie rózni sie tak bardzo od uzywanej na np 3 weselach. jest moze materiał nieco pozaciągany no ale bez wystających nitek. Ale napierwszy rzut oka nie widac ze suknia jest uzywana . materiał jest gładki a jak sie faktycznie przyjżeć to mozna by doszukac się jakiejś zaciągniętej częsci. Czy lepiej kupic za 200 zł czy lepiej za 700 - 900 zł wypozyczyc?

Gość dddddddddddddddddd
mozesz tez kupic sukienke w salonie a potem im ja odsprzedac do komisu wychodzi na to samo jakbys wyporzyczała. ja tez na poczatku chcialam wyporzyczac ale te sukienki co zobaczylam mnie przerazily i niewiadomo w jakim stanie beda na twoim weselu to jest ryzyko

Wypożyczałam suknię i byłam zadowolona,akurat trafiłam na nową, która była dopiero sprowadzona, ale inne suknie które przymierzałam (w kilku wypożyczalniach) i były juz używane też były w super stanie: czyściutkie i odnowione w każdej wypożyczalni jest krawiec i napewno nie dadzą Ci zaciągniętej lub podartej sukni. Wypożyczenie jest o tyle lepsze że po ślubie oddajesz kieckę zwracają Ci jeszcze kaucję - nie wisi Ci w szafie, i nie musisz się martwić komu ją sprzedać -a to wcale nie jest takie łatwe.

Gość groszek pachnący
Ja sobie wymysliłam, że powybieram sukienki w salonach, a potem spróbuję kupic taka używaną. Myśle jednak, że moi rodzice się tez uprą i będą chcieli kupić nową. Dla mnie to troche kasa wyrzucona w błoto.

Gość zegarynka82
wejdz na allegro tam jest multum sukienek uzywanych w bardo dobrym stanie ....ja tez miałam wypozyczac na pierwszy raz czyli szyją mi sukienkę na mój rozmiar nową za 1000zł a po slubie ją oddaje.....ale jakos modele szyte mnie nie oszołomiły ( za ciężkie, pospolite nie w moim stylu) wiec kupiłam sukienkę na allegro od dziewczyny moich wymiarów , z bolerkiem , welonem halka za 1000zł która wygląda jak nowa bez zadnych zaciągniec i dziur......a koszt w salonie nowej to 2500zł

Gość j-ka
przekonaj mame do wypozaczenia. Dostaniesz ja z salonu czysciutenka,wyprasowana idealna na Ciebie. Potem tylko oddasz, nie musisz prac itd. Poza tym wypozyczenie kosztuje polowe tego co kupno wymazonej sukni