Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowana

czy to moze byc zoltaczka?

Polecane posty

Gość spanikowana

od paru dni wydaje mi sie, ze mam zazolcone oczy. w zasadzie - dzisiaj doszlam do wniosku, ze jestem tego w miare pewna... do tego dochodzi przemeczenie, jakies pobolewanie miesni no i - bol po prawej stronie w okolicy watroby... z drugiej strony - mocz ma kolor calkiem normalny ... jestem zaszczepiona przeciwka A i B... Ale moja mama ma C, a do tego przez rok bylam z facetem, ktory tez ja mial... /wprawdzie zwiazek sie zakonczyl prawie 2 lata temu, ale tak na wszelki wypadek zaznaczam/... chce isc na badania, ale siedze w cholernym londynie i nie wiem jak tu sie robi badania prywatne, a akurat moja tzw przychodnia ma zawsze jakies kretynskie terminy na 'za dwa tygonie'... jezeli wiecie cos wiecej o objawach, albo gdzie w londynie zrobic prywanie badania krwi - dajcie znac. czekam niecierpliwie i obgryzam paznokcie z nerwow....

Gość nie wiem czy wiesz
... ale żółtaczką typu C można się zarazić drogą płciową:O Jeżeli kohcaliście się bez gumy, albo- sorry- robiłas mu loda czy coś- to niestety...

Gość nie wiem czy wiesz
zrób badania na: aminotransferazy i fosfatazy zasadowe usg wątroby i na przeciwciała anty-HCV zreszta każdy lekarz będzie widział

Gość spanikowana
wiem, ze mozna i dlatego panikuje... nie wiem tylko czy czas kiedy rzecz miala miejsce ma znaczenie. pozatym - ta jego c byla jakoby zaleczona/wyleczona - /jakostam mi to tlumaczyl - szukalam wtedy w necie i wyszlo mi, ze mowi prawde i w tej postaci juz nie mozna, albo ze prawdopodobienstwo jest nikle. zebym ja cholera pamietala jak to bylo! idiotka jestem i tyle/ co do badan - to tak. chce jak najszabyciej. ale jak wspomnialam - nie wiem gdzie isc tutaj prywatnie /i zeby mnie cena z nog nie sciela/ - bo doprawdy czekac na wizyte w mojej przychodni naprawde nie chce! mialam nadzieje, ze moze ktos wie gdzie isc... no nic - nie znacie moze jakiegos innego, mniej agresywnego schorzenia z podobnymi objawami - zebym mogla przestac sie martwic chociaz na chwile...?

Gość sory ale musiałaś być naprawdę
naiwna:O Jak facet, któremu by na tobie zależało, mógłby narażać cię na śmiertelną chorobę, tylko dlatego, ze lubi rżnąć bez gumy?????:O Po prostu żenada!!!! Może miał na imię Saimon i pochodził z Kamerunu??????:O ZAWSZE można się zarazić, czas nie ma zanczenia. Wręcz przeciwnie- jeżeli dopiero teraz masz objawy i nie sa one nasilone, to znaczy, ze masz przewlekłą- dużo trudniejszą w leczeniu postać choroby...:(

Gość spanikowana
dziekuje - to mnie podnosi na duchu! nie - ja sie pytalam pani doktor i ona to potwierdzila. za cholere nie pamietam jednak co to bylo. od tamtego czasu zrobilam sobie anty Hcv - wyszlo negoatywnie /ale to bylo jakis czas temu juz/ i alat i aspat - ze 3 razy. wszystko bylo w normie! nie robilam sobie tych ostatnich moze przez 6miesiecy? moze dluzej - nie pamietam... bylo to o tyle latwiejsze, ze w pl i prywatnie, bez czekania na jakas zakichana wizyte!