Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roodzielec

infekcja uczulenie? od prezerwatyw!

Polecane posty

Gość roodzielec

Witam, mam taki problem: przez rok uzywałam tabletek antykoncepcyjnych, jednak przez nie prawie rozpadł się mój związek (zamiast się kochać wolałam czytac książki - libido wynosiło 0). Po odstawieniu pixów, wraz z moim partnerem uzywaliśmy prezerwatyw DUREX, wszytsko było ok. Jednak raz nie było DUREXÓW i kupiliśmy CONAMORE - 6 w komplecie (4 owocowe i 2 nawilżane) po uzyciu owocowych było dobrze, jednak w momencie użycia nawilżanych (już w chwili samego stosunku) czułam okropne pieczenie i ból. minęło juz kilka dni, a ja nadal odczuwam straszne dolegliwości (pieczenie, swędzenie, zaczerwienienia). Pierwszego dnia mój partner też miał jakies zaczerwienienia na członku, lecz jemu zeszło to na 2 dzień. Do lekarza nie pójdę, bo nie mam czasu, zreszta długo trzeba czekać na wizytę, a na prywatnego mnie nie stac. Czy są jakies leki dostepne bez recepty, ktore mogą skrócic moje męki?

idź do apteki i poproś o jakieś ziółka łagodzące - np. koszyczek nagietka, naparem możesz przemywać, świetnie łagodzi :)

Gość rozkosz a cóżby innego
może masz uczylenie na chrom. m.in. w lateksie jest go dużo. ja nie mogę używać prezerwatyw właśnie z tego powodu.

Gość roodzielec
nie, nie mam, gdyz uzywam prezerwatym od dlugiego czasu (przed tabletkami tez uzywalam). po prostu mam uczulenie na tn srodek nawilzajacy w tych gmkach, jednak durexy najlepsze.... a co myslicie o masci "clotrimazol" ?

Gość roodzielec
tak, tez myslę ze na ten środek.... kurcze, przez to kochac sie nie mogę :( musze cos zrozbic!

Nie rozumiem stwierdzenia: nie mam czasu na wizyte a na prywatna mnie nie stac. Masz kase na gumeczki to znajdz na lekarza.Wizyta u prywatnego kosztuje kolo 50zł-ja tyle płąae. Wiesz mi moja droga to moze byc uczulenie lub jakas infekcja, z tymi sprawami nie ma żartów. Ta masc co napisalas z tego co sie orientuje to jest masc na grzybice. Nie sadze zeby pomogla. Jesli pojdziesz do lekarza to wszystko sie wyjasni i na drugi raz bedziesz wiedziec co to jest.

Gość roodzielec
u mnie w miescie wizyta kosztuje ok 80 zl nie mam czasu bo pracuje, zeby miec chociaz na gumeczki jak zaplace za wizyte to gumeczek nie bedzie. gdybym mogla isc to bym nie pisala na forum i nie radzila sie was tylko lekarza, wiec droga Aloko dziekuje za rade, ale nie skorzystam

Gość roodzielec
przepraszam, jesli odebralas to jako niemile. nie mialam tego na celu :) o prostu nie moge isc, nie mam kasy, czasu... a kolejnego razu nie bedzie, bo wiecej tych gum nie kupie :)

Nie odebrałam to jako niemiłe. Po prostu nie rozumiem Cię. Nie chce Cie pouczać, bo to nie o to chodzi. Ale mam juz troche lat i wiem cos nieco o zyciu. Mam problemy ze sprawami kobiecymi i w zyciu nie olałabym lekarza na rzecz gumeczek. Trzeba dbać o zdrowie. Ale jak dla Ciebie ważniejsza jest kasa na gumki a nie na lekarza to naprawde to jest twoja sprawa, nie mnie to oceniać. Po prostu wiem jak to jest jak sie eksperymentuje a nie radzi sie fachowców. Bo moze to byc rzeczywiście uczulenie i sprawa jest prosta. Nie stosowac innych tylko durex. Ale pisałas ze chlopakowi twojemu zeszlo po 2 dniach a Ciebie piecze, swędzi. Jak to długo trwa to jest to coś waznego czego nie wolno olewać. Wiesz mi, wiem co mówie, z tymi sprawami nie ma żartów. Moze byc tez tak że to sobie złagodzisz a w całości nie poznasz przyczyny twojego stanu. I sprawa sie powtórzy i pogłębi. Spróbuj jednak kupic sobie nadmanganian potasu. To są male tabletki ktore po rozpuszceniu zabarwiaja wode na atramentowy kolor. Bardzo łagodza podraznienia. Siedzi sie wtedy w misce i moczy:-)

ojj nie przesadzajmy z lataniem do gina ze wszystkim! gdyby tak należało to chyba każda odwiedzała go raz w miesiącu, przy każdym drobnym problemie. a to jest po prostu podrażnienie, jak nie przejdzie przez jakiś czas to fakt, niech się roodzielec do gina uda, ale żeby od razu...? clotrimazol rozpuszcza grzybki, a to raczej grzybica nie jest. poproś w aptece o jakąś maść na podrażnione śluzówki, jakieś ziółka do nasiadówek, pij wapno i tyle.

Gość roodzielec
wreszcie ktos normalnie napisaŁ. gdybym chciaŁa iść do lekarza to bym na forum nie pisaŁa tylko posza i pytaŁa jego. dzieki :)