Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownik

Czy po DYSCYPLINARCE znajde pracę??????

Polecane posty

Gość pracownik

Zostałem zwolniony z pracy za wypowiedzeniem. Uważałem, że zwolnienie związane jest raczej z mobbingiem wręcz niż redukcją etatów - jak napisano mi. Poszedłem z tym do Sądu. Miałem zwolnienie L4 w momencie kiedy byłem już na wypowiedzeniu. Sprawa w Sądzie była, na którą się stawiłem bo miałem obecność obowiązkowa.Pomimo że byłem na L4. I w tym momencie zakład pracy zwolnił mnie natychmiastowo z art.52!!!!!!!!!!!! DYSCYPLINARNIE!!!!!!!!!! - ZA NARUSZENIE OBOWIĄZKÓW PRACOWNICZYCH - "pracownik na zwolnieniu L4 załatwiał własne sprawy prywatne" Co mogę dalej???????????????????????? Czy znajdę pracę - mając DYSCYPLINARKE??? Jak mam zareagować na to w Sądzie?? Mam na utrzymaniu żonę w ciąży zagrożonej oraz bardzo chora matkę na nowotwór złośliwy..............

Gość współczuję

Gość tak możesz
Żenujące postepowanie pracodawcy :O Przedatw dyscyplinarkę w sądzie i rozszerz powództwo o uznanie wypowiedzenia za bezzasadne i przywrócenie do pracy oraz wynagrodzenie za czas pozostawania bez pracy - nie rezygnując z roszczeń odszkodowawczych z tyułu mobbingu. Sprawdź czy wogóle zachowany był tryb (związki jesli są, daty zwolnienia i doręczenia) Co masz na zwolnieniu - może chozić czy powinien leżeć? Na wszelki wypadek zadbaj o zaświadczenie od lekarza, że stan zdrowia nie powoduje przeciwwskazań do udziału w rozprawie.

Gość tak możesz
aha i jeśli masz tak trudną sytuacje jak piszesz to złóż wniosek o zwolnienie od kosztów sądowych + przyznanie pomocy [prawnej z urzędu.