Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghangi

SURIA, czy spotkaliście się z takim imieniem?

Polecane posty

Gość ghangi

Moja dobra znjkoma ma zamiar dać tak córce na imię. Czy może ktoś wie, jakiego jest pochodzenia ( imię), co znaczy i czy w Posce można tak nazwać dziewczynkę?

Gość ghangi
up up...może jednak?

Gość nigdy...
to pewnie od corki cruisa :O ludziom to sie jednak rypie pos sufitem :O

Gość ghangi
Nie podoba Ci się? Mnie nawet sie podoba, ładnie brzmi, ale nie wiem, co znaczy ( bo chyba coś znaczy) i skąd pochodzi. Poszperam w googlach

Gość nigdy...
juz lepiej :D i jak oryginalnie :)

Gość ghangi
eeee....żartujecie sobie, a ja pytam poważnie:(

Gość lol07
wg samego upodobania to można nazywać ale psy (tu puszczajmy wodze fantazji) a nie ludzi no, chyba że się mieszka w Ameryce, tam chodzą Kwietnie, Tęcze a nawet ludzie o imionach które nie znaczą nic (zlepek głosek), tyle że potem może się okazać że tak zostanie nazwany nowy model publicznej toalety lub że w innym języku te słowo oznacza męskie przyrodzenie dlatego radziłabym trzymać się klasyki i nie uprawiać żenady Suria mi się podoba, może kolejną suczkę tak nazwę

Gość lol07
a wogóle Suria to imię które nadawane jest w Hiszpanii bo z tego co wiem, partnerka lub żona Adama Wajraka, polskiego przyrodnika i reportera, tak ma na imię tyle że dla niej to normalne, jest cudzoziemką

Gość lol07
ups, ta Hiszpanka to Nuria, sorry

Gość nigdy...
moze Nutria? :P a sunka nazwij Dick :classic_cool:

Gość lol07
a właśnie, i tu mi się nasunął kolejny (-e) argument (-y) przeciw takim eksperymentom z imionami: polskie słowo które jest imieniem, jest imieniem i niczym mniej ani więcej, ale jeśli używasz jakiegoś słowa które wcale z imieniem nie musi się kojarzyć, to ludzie będą szukać innych skojarzeń, Nuria skojarzy się z nutrią, Suria... wolę nie pisać z czym itd Z imienia Agnieszka, dajmy na to, choćby było powszechne, nikt nie będzie się śmiał, jak również nikt nie będzie dopytywał dlaczego tak a nie inaczej, domyślał powodów itd

Gość w wikipedii
Suria, also Syria, is the female deification of supposedly good flowing water, conceived as a weaning Mother goddess, in ancient Celtic polytheism. She was worshipped in Roman Britain and altar-stones raised to her have been recovered at various sites in the United Kingdom. Her name may be derived from the Proto-Celtic *Su-rejā meaning "good-flowing water".