Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteriankaaa lenka

Kurcze włąsnie zdalam sobie sprawe ze 9 mieiecy temu bylam u dentysty!dawno nie?

Polecane posty

Gość kafeteriankaaa lenka

a wy co ile chodzicie do kontroli ?powinno sie co pól roku a ja tak zawailam bo duzo pracy mialam :(i malo czasu na myslenie o dentyscie jeszcze..

Gość nie martw sie
pobiłam Cie :D nie bylam z rok i sie wybieram juz od paru miesiącty :D

Gość ze 2 lata temu
nie warto częściej bo oni zawsze "coś znajdą", przecież nie puści wolno bez zainkasowania szmalu jak już ktoś przyszedł na wizyte, choćby próchnicy żadnej nie było. Im rzadziej tym taniej. 🖐️

Gość ożewszzzzzz
jak mozecie tak nie dbac o zęby ?żal mi was brydaski zaniedbane

Gość ożewszzzzzz
im rzadziej kretynko tym gorzej potem bo zebow nie bedzieszmiec bo zje je próchnica . im rzadziej tym taniej bo potem bedzies zplacila wiecej za kanalowe leczenia i ine cuda by ratowac zgnite zeby./.

Gość ożewszzzzzz
IM RZADZIEJ TYM DROŻEJ MIALAM NA MYSLI .

Gość ożewszzzzzz
kasiulek jak to nie mialas? pewno non stop mylas zęby??co??po kazdym posilku jak mylas to wiadomo ze dabalas wiec to rozumiem.

Gość nie martw sie
moaj kolezanka nie byla z 5 lat :D

Gość nie martw sie
----------->ożewszzzzzz czy ty masz jakies problemy ze soba bo tak dziwnie piszesz

Gość ze 2 lata temu
zależy może komu, ja mam raz na 2-3 lata jedną dziurkę do zaplombowania i podejrzewam ze to są i tak rzeczy nie kwalifikujace się do robienia (bo są różne klasy ubytków nie wszystkie trzeba wypełniać). Nie boje sie że mi zęby zgniją bo jakoś sie na to nie zanosi. PS. Nie jem w ogóle słodyczy 🖐️

A ja byłam w listopadzie po przerwie prawie 1.5 rocznej i miałam tylko 1 ząb do leczenia :) Zaś moj mąż nie był prawie 4 lata i miał do roboty 2. To wszystko zalezy od tego czy ma się mocne szkliwo i sposób w jaki się myje ząbki.

do ożewszzzzzz---> a no nie miałam :D Wcześniej wszystkie wyleczyłam i teraz nie miałam żadnego nowego ubytku. Zębów nie myłam po każdym posiłku, tylko 2-3 razy dziennie.

Gość hej hej hej tyj
Od razu brudasy ... a po co mam iść do dentysty skoro mam zdrowe zęby, dbam onie i nie czuje potrzeby ??? Obecnie mam 19 lat ... byłem u dentysty tydzień temu (pierwszy raz od lakowania zębów - matko kiedy to było ... chyba 7 lat miałem :P). Efekt taki ... miałem tylko 1 małą dziurkę, którą zaraz owy dentysta mi zaplombował. Poza tym zęby mam zdrowe i białe ... WYSTARCZY TYLKO O NIE DBAĆ !!!

Gość ożewszzzzzz
ZEBY MIEC ZDROWE ZEBY I BIALE WYSTARCZY TYLKO MIEC KASE. DENTYSTA KOSZTUJE A I ZABIEGO KOCHANY LAKOWANIA I PLYNEM PRZECIWPRÓCHNICZYM POKRYWANIA KOSZTUJĄ ..MNIE NA TO NIE STAĆ..WIEC MYJE TYLKO..

Gość orzecznik
jak się jest w okresie wzrostu i dojrzewania , to i zęby się łatwiej psują, bo trudno pokryc tak duże zapotrzebowanie na wapń; potem już się tak nie psują

Gość tauri
no to ja obijam wszystkich, bo nie bylam 7 lat :/ a wybieram sie od ho ho... tylko ze ja mam naprawde mocne zeby (duzo fluoru) i do tej pory ani jednej dziury :)

Gość karrrambola
ja chodze na kontrole raz do roku, albo raz na dwa lata. Oglądam zęby sama regularnie, jeśli dostrzegę jakąś plamkę, albo coś mnie zaniepokoi - idę od razu. Zęby mam zdrowe, raptem 4 plomby z czasów podstawówki, wymienione na nowe. Myję 2 razy dzienie + nitka. I wystarcza :)

Gość hej hej hej tyj
Hej ja pobiłem wszystkich :P 19 - 7 = 12 lat ...

Gość Bleeeee fuuuuj
jeśli masz jakimś cudem dziewczynę, to jak ona się z Tobą całuje???

Gość hej hej hej tyj
Może analfabetko byś tak przeczytała moją wypowiedź powyżej ...

Gość to zależy przecież
nie tylko od higieny ale od samych zębów, ktoś może mieć zęby względnie mocne, ale np bardzo pofałdowane i nie ma szans praktycznie żeby zawsze idealnie doczyścić, w tych bruzdach będzie mu sie próćhnica robić. albo np. bardzo ciasno stłoczone, wtedy robią często dziury po bokach i też ciężko temu zapobiec. Tacy ludzie muszą chodzić do dentysty NIE WYSTARCZY DBAĆ jak to napisał mądrala powyżej