Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swsw

Czy wg wiary chrzescijanskiej, ludzie ktorzy za życia byli parą, po śmierci tez

Polecane posty

Gość swsw

beda para?

Gość sfdff
wg tej wiary to tylko Bóg wie wygodne, co?

Gość swsw
czy jest tu ktos kompetentny kto moze na ten temat odpowiedziec? Ktos dobrze znajacy biblie, badz ksiadz, teolog..

Gość to jest
a co ma tu wiara do tego. jeśli mocna kochasz, to możliwe, że w innym życiu znowu się spotkacie :P

Gość Abp. Wielgus
Ja chętnie powiem, tylko proszę na mnie nie wrzeszczeć, bo wtedy się załamuję :-o

Gość do to jest
to wytłumacz mi to, ze np facet kochał mocno dziewczyne, zareczyli sie mieli byc razem, ale ona zgineła mocno go kochała i ona ja tez.. pozniej ten sam facet zakochał sie w innej i mocno ja kocha ,ta laska tez go mocno kocha i nadal z nia jest to jak to wytłumaczysz?po smierci beda we trojke? bo tam nie ma cielesnosci..wiec..

Gość do to jest
taka zagadka i kto ja rozwikła?

Gość do to jest
to wytłumacz mi to, ze np facet kochał mocno dziewczyne, zareczyli sie mieli byc razem, ale ona zgineła mocno go kochała i ona ja tez.. pozniej ten sam facet zakochał sie w innej i mocno ja kocha ,ta laska tez go mocno kocha i nadal z nia jest to jak to wytłumaczysz?po smierci beda we trojke? bo tam nie ma cielesnosci..wiec.

Gość to nie ma nic wspólnego z wiar
ą chrześcijańską-tego nikt na ziemi nie wie. Wiemy, że niebo to kraina wiecznej szcześliwości-każdy ma swoją szcześliwość, może dla ciebie to będzie on, a dla kogoś innego spotkanie np. z rodzicami

Gość do to jest
własnie nikt nic nie wie..jak w czeskim filmie niewadomo o co chodzi

Gość do to jest
tylko wciaz sie nad tym zastanawiam

Gość to nie ma nic wspólnego z wiar
nie martw się w niebie bedziesz bardzo szcześliwa i będziesz miala to w dupie. A jak zasłużysz na piekło to piekłem może być życie innego. Każdy ma swoje piekło i niebo-dla każdego to znaczy coś innego

Gość tam jest tak ze
ludzie (dusze) nie zwracaja na siebie uwagi - tylko na Boga ich raj - to przebywanie z Bogiem, jego bliskosc - tak mi to tlumaczyl kiedys ksiadz - bo ja tez z tych co sie zastanawiaja szczerze nie kupilam tego - ale coz...

Gość to jest
w twoim przypadku to ty pokochałaś faceta, który kochał inną, a ona zginęła w wypadku, czy dobrze rozumiem ? jesteś teraz z nim ?

Gość do to jest
tak jestem teraz z nim i go kocham i sie zastanawiam jak to bedzie po smierci

Gość Czesterka
Nawet jest taka przysięga ślubna "Będę Cię kochał/a aż do śmierci".Więc skoro śmierć rozwiązuje nawet małżeństwo to narzeczeczeństwo tym bardziej.

Gość Czesterka
Śmierć można przyrównać do głębokiego snu. A zastanów się czy we śnie coś czujesz myslisz??tak samo jest ze śmiercią.

Jesli chcesz wiedziec, co na ten temat mowi biblia, to ci powiem: Jezus powiedzial, ze w raju nie bedzie par- bedziemy jak aniolowie... Poczytaj sobie Mt 22, 25-30

Gość Komornik Stasiek
jeśli Go nie dopuści az do smierci...

Gość Czesterka
za dużo filmów się naoglądałeś/aś:)

Gość Czesterka
dlaczego mam doświadczenie??taka prawda a napisałam coś z czym się nie zgadzasz??

Gość swsw
Hiena dziekuje..wiele mi to dało przytałam ..

Gość Czesterka
jeżeli chcesz się dowiedzieć co mówi biblia na ten temat to musisz przeanalizować więcej szczegółów bo jeden to za mało....

nie to tylko sarkazm. nie mam prawa sie w tym temacie{ śmierc} zgadzac albo nie. to jest akurat temat w ktorym wszyscy maja racje i nikt takowej nie ma. no moze tylko tę ze kazdy z nas absolutnie kazdy \" musi otworzyć te dzwi\" pozdrav.

Gość gosia123
Jak nie możesz znaleźć odpowiedzi to może zmień wiarę .Na pewno jest jakaś która to rwarantuje

poczytaj ewangelie .. Jezusa zapytali o zone i dwoch jej mezow... wiesz co odpowiedzial???

Tam nie ma par- wszyscy maja nowe piekne zdrowe ciala i sa szczesliwi:) - tylko trzeba sie tam dostac. BO , nie przez uczynki wasze bedziecie zbawieni lecz przez wiare w Jezusa Chrystusa- czyli trzeba Bogu zaufac w kazdej dziedzinie życia:) tak jak ja. Pozdrawiam.

zgadzam siez aja33, \" to napisałem wam którzy wierzycie w imię Syna Bożego abyście wiedzieli ze macie zycie wieczne\" pewna kobieta która miała kilku mężów zapytała Jezusa, który będzie jej mężem po śmierci, a On jej odpowiedział ze zaden z nich....bo wtedy będzie inna rzeczywistość a nasze dzusze będą wielbić Boga żywego i przebywać w świetej Bozej obecności...każdy sam jako odrębność....to tak jakby tylko nasze myśli dziś ( nasza dusza) była przed Bożym obliczem....dusza nie pragnie patrnera...nasza ziemskość jej pragnie.......potem wszystko będzie inaczej. :):):)