Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość licealistka jakas tam

jakie studia wybrac??

Polecane posty

chcialam sie zapytac jak moglabym wybrac sobie studia tzn jakie?? jest tyle roznych ze nie mam pojeci :/ chcialabym isc na filologie angielska ale po niej nie ma zadnej przyszlosci :( myslalam rowniez o prawie ale tu znowu trudno dostac sie na aplikacje :/ nie mam pojecia co moge wybrac :( co radzicie ?? aha ps moj profil w liceum to rozszerzona geografia z angielskim, mu sialam cos wybrac ale nie powiedzialabym ze geografia to moj ulubiony przedmiot :/

Gość aaaagggggg
Nie możesz na wybór studiów patrzeć a kategoriach przyszłości danego kierunku. Podstawa, to umiejętności, zdolności, zainteresowania i charakter w niekórych typach studiów.

Gość ja umbryjka
wybierz wedlug twoich zainteresowan i tego co chcialabys porabiac w przyszlosci. Ja studiwalam nauki miedzynarodowe a potem zorientowalam sie ze niezbyt mi sie podoba ten kierunek. teraz studiuje ekonomie we wloszech i bardzo mi sie podoba

Gość aaaagggggg
to takie ostatnio modne myślenie, że trzeba myśleć o przyszłości, danego kierunku, o pracy po nim, ale przecież nie studiuje się tylko dla przyszłej pracy...

Gość malutkaaaaaa
A skąd jesteś? Mam podobny dylemat i jestem o tym samym prosilu, co Ty. Pozdrawiam!

Gość malutkaaaaaa
*profilu

ja jestem z malego miasta wole nie mowic :/ ale ze staudia,i ,a, problem, nie wiem co robic. W sumie jestem dopiero w pierwszej klasie ale juz musze patrzec do jakich przedmiotow bardziej sie przylozyc. No coz dziekuje za rady pozdrawiam

Gość to ja antydepresyjna
Studia nic dadzą, jeśli chodzi o pracę. Studiuj to, co lubisz i co będzie Cię rozwijać - i tak zwykle pracuje się potem w innym zawodzie ;)

Gość . . .
zgadzam sie z kolezanka przedemna. studiuj to co kochasz, prace i tak znajdziesz jesli jestes inteligentna i umiesz sie zakrecic, ja jestem na I roku studiow jestem zachwycona mimo ze wiem ze nie bede pracowac w zawodzie, a teraz własnie na drodze do pracy do ktorej sie zgłosiłam pokonałam 120 kandydatow ktorzy studiuja kierunek ktory jest scisle zwiazany z charakterem pracy :-D ja mam kierunek ledwo pokrewny :-) studiuj to o czym marzysz i nie mysl za duzo o przyszłosci :-)

Gość szalowa blondynka Cizia
krokodylologie. na Florydzie jest robota.

Czytając autorkę to tak jakbym siebie czytała.Też zastanawiam się nad filologią,angielski mam w małym palcu(mama nauczycielka:P)ale jakoś mnie to do końca nie kręci...Marzyłam o resocjalizacji ale troszkę mnie znajomy uświadomił...psychologia...?Nie wiem.Znając mnie to na ostatnią chwilę coś wymyślę.Teraz się nie przejmuję..najlepsze są szybkie decyzje.Jak się za długo nad czymś zastanawia łatwiej jest popełnić błąd.Grunt abyś robiła w życiu to co Ci sprawi satysfakcję.Pozdrawiam ciepło

dzieki za wszystkie odpowiedzi :) ale faktem jest ze i tak nie wiem na jakie isc studia :/ chyba naprawde zdecyduje sie na cos co lubie bo po co mam sie mecyc kilka lat na studiach skoro mnie to nie bedzie interesowalo. Mam tylko nadzieje ze moj wybor bedzie trafny.