Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ameliau31

Tylko go noszę i noszę...pomóżcie znaleźć zajęcie dla niemowlaka!

Polecane posty

Mój synek ma 7, 5 miesiąca. Zrobił się strasznie ciekawski, w ziązku z tym wszędzie chce być, oczywiście ja go tak zanoszę i tak w koło Macieja. Do snu w czasie dnia również ma być noszony.Potrafi już siedzieć, ale zabawkami bawi się tak do 20 minut. Nieraz chcialabym coś ugotować:) . Pomóżcie mądzrze zainteresować bobasa:)

a próbowałaś leżaczka z wibracjami i pałączkiem z wiszącymi atrakcjami? Moja koleżanka ma taki i dziecko 6-miesięczne, leżaczek świetnie się sprawdza :) a ona ma wolne ręce. Lezaczki mogą być od 0-3 m-c i od 3-9. Zobacz np. www.calineczka.pl, tam widziałam różne.

Gość misia.j.
Mój w wieku 6-7 miesięcy z leżaka wyskawiwał. :D Był przypięty pasami ale strasznie go interesowało co jest pod leżaczkiem i tak sie wychylał z leżaczka, by zajrzeć pod spód, że padał na twarz a leżak za nim (bo go pasy ciągnęły). No i zamiast siedzieć to nakrywał się leżakiem i leżał jak ślimak. :O Przeszliśmy na krzesełko do karmienie (z pasami i na kółkach, żeby mógł ze mną jeździc po całym domu) i kojec. Dodam, że mojego też nie moge zainteresować niczym na dłużej (ma 11 m-cy). Nowe zabawki nudzą mu sie po 15 minutach nie mówiąc o tym, że starych to nie chce nawet brać do ręki!!! :O

Dajcie dzieciom garnek, drewnianą łyżkę, sobie kupcie zatyczki do uszu i niech maluch \"gotuje\" :D ... Mój syn gotował ze mną. Albo weźcie pudełka różnej wielkości, takie by dało się je złożyć jedno w drugie. Do najmniejszego włóżcie jakąś zabawkę lub smakołyk i pozamykajcie pudełka, najmniejsze w większe etc. do największego. Potem dajcie maluchowi, niech rozpracuje nową zabawkę :) ...

Gość wrotka
a może spróbuj z chodzikiem.ja swoją córkę wsadziłam do niego w wieku ok.7,5 miesiąca i uwielbiała nim jeździć.najpierw tylko siedziała i bawiła się , a potem poruszała się po całym mieszkaniu.i nie prawda,że późno zaczęła chodzić,bo już w chwili gdy skończyła 9 m-cy

Ja polecam matę edukacyjną. Maluch na pewno się nią zajmie. Szczególnie fajny model jest ten z safari. Mnóstwo kolorowych zwierząt o różnej fakturze. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.