Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

papużka

Firma kurierska UPS STOLICA - to OSZUŚCI !!!!!

Polecane posty

Witam. Ku ostrzeżeniu innych, przedstawię swoje doświadczenia z firmą UPS STOLICA. Wylicytowałam na allegro monitor, którego sprzedający wysłał do mnie w/w firmą kurierską. Przesyłka miała być dostarczona w ciągu 48 godz. Oczywiście w tym czasie otrzymałam tylko awizo przesyłki, bo nie było mnie w domu.I na tym obowiązki tej firmy się skończyły. Od ponad miesiąca oczekuję na paczkę, monitując kilka razy tą firmę dowiedziałam się, że przesyłkę NIBY odebrałam, bo kurier sfałszował mój podpis, i żadnej reklamacji nie przyjmują. Sprawę kieruję do policji. Nie wiem jak się to zakończy. Ostrzegam wszystkich przed złodziejskami usługami tej firmy UPSA STOLICA, gdzie kontakt z nimi jest mocno ograniczony. Nie polecam tej firmy!!!! NIE dajcie się naciągnąć!!!

Gość ktosiula
dzięki za ostrzeżenie !

Przesyłka została wysłana z Wrocławia. Ja dzwoniłam za przesyłką do Warszwy. Klientów mają gdzieś, nie odpowiadają na e-maile, jak zadzwonisz to odkładają słuchawkę. Najlepsze firmy kurierskie to są: OPEK i MASTERLLING na te firmy możesz polegać i nie są takie drogie, czesto ztych firm korzystam.

Gość odpowiedź
UPS we Wrocławiu jest porządnym oddziałem. Chyba nie miałaś do czynienia z Toruńskim - koszmar! Niemniej jednak wspóczuję szczerze takiej sytuacji. Myślę że Wa-wa zawiniła.

Zawinił dostawca tej firmy, który bezczelnie podrobił mój podpis, że przesykłę NIBY odebrałam, tylko ciekawe gdzie jest moja paczka, którą miał mi dostarczyć?? A firma nawet nie przyjmuje, żadnych zgłoszeń o zaginięciu przesyłki ignorują i odkładają słuchawkę, zero9 kultury ze strony firmy. Jutro jadę zgłosić to na policje.

Papużka, pracowałam w oddz. w krk i jest podobnie. Nijak nie idzie się dogadać z qrierami. A w-wa jeszcze bardziej gnoiła kraków. Szczerze mówiąc watpię żeby się wygrało z w-wką, ale krk również odradzam jeśli chodzi o qrierów...

intima_30>>Mówie ci daj sobie ze STOLICĄ spokój ja teraz więcej kasy straciłam na te telefony co do nich dzwoniłam-bezskutecznie. Tym zajmie się policja sami mi powiedzieli, że jest takich oszustw dużo tylko, że jeszcze nikt na firmy skargi nie zakłada i czasem ludzie rezygnują, ale ja nie popuszcze z resztą zapłaciłam jednak za wysyłkę i powinni mi ją dostarczyć!!! A mam podstawę bo mój podpis został podrobiony. Ja nie chę zwrotu pieniędzy ja chcę by wreszcie zaczeli klientów traktować z kulturą, a nie tylko ignorować i obrażać.

Gość kaśka_krk
Papużka, dałam sobie spokój już dawno. Jednak ciekawi mnie czy ktoś z nimi wygra...

Jeśli ja wygram to ci powiem tym bardziej, że popełniono przestępstwo. Chyba ja jestem tą pierwszą osobą, która zgłasza to na policję i jak bedzie trzeba to do sądu.

Gość niestety poczta do dupy
poczta polska solidna? wystawiłam gitare elektryczną na allegro, została kupiona a kupujący chciał przesyłkę za pobraniem, została wysłana pocztexem gdzie koszty wysylki pokrywał kupujący była to nie mala kasa, musiałam wystawić tą gitare ponieważ byłam bez pracy przez dwa miesiące i nie mialabym dziecku co do jedzenia dać gitarka poszła w 2 min po wystawieniu wielka radośc i wybawienie wydawałoby sie , wiec wysylam pocztexem , pan przesyłkę odbiera 2 dnia a ja czekam na pieniądze 6 tygodni , gdzie powinny dotrzec do mnie wedlyg regulaminu w ciągu 3 dni, zareklamowalam to zaraz po 2 tygodniach , no i minelo te 6 tygodni gdzie musiałam błagać o następne pozyczki znajomych, i wiecie co byla najlepsze że ten druk co sie samemu wypełnia, ktory ja wypełniłam i do mnie wraca był wypełniony przez kogoś innego, a po 2 dniach jak otrzymalam kase przyszła odpowiedz z reklamacji że nie mogą uwzglednić reklamacji bo ja terminowo pieniądze odebrałam, ten pan który dostał kwitek potwierdzający wpłatę wysłał mi mailem kwit który też podpisał i ył dowodem że zapłacił przy odbiorze, porównałam podpis tego pana z podpisem który przyniósł mi listonosz ii to on sie nie podpisał, kwitek który ja posiadałam z odebrania kasy był podrobiony jakiś skurwiel wzioł sobie moje pieniądze

Gość niestety poczta do dupy
na nie oprocentowana pozyczkę

Ja miałam dostać przesyłke przez ups, nie dostałam i chyba nie dostanę. Na moje pytanie gdzie jest moja paczka baba zaczęła się mnie wypytywac o mój związek!!!! Co ją kur... obchodzi z kim jestem i dlaczego. Debile.

Ostatecznie stwierdziła, że skoro mi tak zależy to mam sobie po tą przesyłkę przyjechać do nich.

Gość eeee.......
Moją paczkę wozili przez tydzień :classic_cool:, dopiero po ok 5 telefonach , przypomnień że mają przywieśc to jakoś się doczekałem:P Ale ogólnie koszmar. jak się nie odbierze paczki odrazu to potem sa problemy.

Mnie nie dali szansy na odebranie paczki, po prostu jej nie przywieźli i stwierdzili, że nie przywiozą i sprawa zakończona. Mam ochote wysmarować skargę ale wiem, że to nic nie da.

Gość to bardzo dziwne
Bo ja często zamawiam z Internetu różne książki, płyty i prawie zawsze kurierem, bo tak szybciej. Nie raz zamawiałam dostawę kurierem UPS STOLICA i NIGDY nie miałam z nimi problemów. Zawsze przysyłali mi paczki na drugi dzień, a jeśli nie było mnie w domu, można się było z nimi umówić przez telefon na konkretną godzinę. Musiałaś mieć wyjątkowego pecha.

Gość Klient ups
Witam. Mam ostrzeżenie dla klientów ups jak i dhl oraz patron Service, te firmy naliczaja dodatkowe koszta za wysyłki nie informując nikogo, dopiero na koniec miesiąca wystawiają fakturę za wysyłki niby nie standardowe i jak system pokazuje koszt 18,5 netto to potrafią zekomo za niestandardowy rozmiar policzyć 10 razy tyle. Nie przyjmują reklamacji na takie przesyłki odwołując się na regulamin i koszty z cennika za niestandardowy wymiar.

Gość gość
STOLICA bardzo dawne czasy ale ja nie miałam z nimi problemów może dlatego że pracował w niej mój kolega śp Bartłomiej Sz. Zawsze miałam przesyłkę na czas więc stoję trochę w obronie.