Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bykówna Ortograficzna

Jestem już.

Polecane posty

http://wiadomosci.onet.pl/1383856,2677,2,kioskart.html nastoletnie matki. Tak sobie myśle tragednia. jednak fakt faktem z dzieckiem trzeba od poczatku rozmawiac o seksie nawet jak sie nam wydaje ze dziecka ten temat niby nie interesuje, no ale jak zacząc ta rozmowę? jak mu powiedziec, słuchaj synu wiesz jak pan i pani uprawiają sex i dochodzi do wytrysku to wtedy kobieta moze zajśc w ciąże . Dlatego aby do tego nie doszło nalezy się przed tą ciążą zabezpieczyć, najlepiej wiedzieć kiedy sa dni niepłodnei do tego prezerwatywa, a jeszcze najklepiej do tego tabletki antykoncepcyjne. No niby tak powinno sie rozmaiwac.ale brak odwag jest ze strony rodziców. Kolejna sprawa jak mozna swojej 14 letniej córce powiedziec abys nie zaszła w ciąże bierz tabletki. To brzmi jak pozwolenie na sex dla niej.

:) nie sądze aby porządna dawka hormonów komus zaszkodziła, a juz tymbardziej nie w pełni fizycznie ukształtowanemu 14 letniemu dziecku płci pieknej. Polecam plastry, szczególnie na czoło:)

Ze mną rodzice nie rozmaiwali, nie wiedziałam kiedy płodne kiedy nie, ale czytałam na ten temat duzo, dokształcałam się z gazet.....więc wiedziałam jak moze być\"grożny sex\" i na wszelki wypadek nie interesował mnie.Poza tym za moich czasów bylismy zainteresowni nauką całowaniem ewentualnie ale nie sexem.Jak juz jakas 17sto latka sie pusciła ze swoim chłopakiem to pewnie się zabezpieczała bo ciąż nie było. No moze 3 w liceum, ale ze stałymi partnerami. No fakt było oburzenie, wytykanie palcami i niesmak. No ale one miały wtedy 18-19 lat a nie 14.Chociaz w wieku 19 le tez uwazam ze zawczesnie a dziecko. Dla mnie wazne było zaplecze finansowe..studia, praca i mieszkanie. Wtedy moze byc mąz i dziecko. Nigdy na dwrót. No tak, kwestia moze podejścia, moze wychowania....

Gość Bykówka Ortograficzna
agata 02 i niuniq jestescie?