Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fauna

kosmetyki dla maleństwa

Polecane posty

Jakie kosmetyki polecacie dla dziecka z wrażliwą skórą??

Zawsze polecałam Nivea Baby ale własnie odkryłam, że to one były przyczyna problemów ze skórą mojego syna 😭 A tak im ufałam :O

rzeczywiście ja też kiedyś ufałam kosmetykom Nivea baby, nawet sama ich używałam a Milę niestety uczuliły 😭

Polecam Oilatum, moze troche drogie ale bardzo wydajne i na początek sama emulsja do kapieli wystarczy poniewaz jest z parafiną i pieknie nawilża skórke dzieciatka.. nie trzeba potem nawilzać innymi kosmetykami.Naprawde wg mnie kosmetyki Oilatum są dobre do skóry z problemami,wydajne i warte swojej ceny.

z czy ktoś używał kosmetyków La Roche-Posay?? takich dla skóry suchej których mogą używać też dzieci??

Moja córka miała skurę bardzo suchą-do kapieli polecam emulsję Oilatum-a nawet Oilatum Plus,na noc krem Balneum[czy coś takiego]-a na dzień Bambino ochronny-nam tak zalecał lekarz-i bylo dobrze.

Gość szatyneczkaaa
BAMBINO

Moje dzieci są alergikami. Myję je mydełkiem Lipikar firmy La Roche Possay. Kosztuje około 20zł, jest duże i bardzo wydajne. Uzywam też kremu specjalnego i balsamu do ciała Emolium. Kosztują coś ponad 20zł. Niestety balsam firmy La Roche Possay jest zbyt drogi dla mnie. Oliwka Bambino też jest ok, używam jej co jakiś czas. Najbardziej uczulające są kosmetyki Johnsona.

Też używałam kremu balneum i kosmetyków Oilatum, tez się sprawdziły.

odkad urodzil sie synek uzywalam nivea baby, nadal uzywam oliwke, ale krem na kazda pogode go uczula. byl moment ze zrezygnowalam z nivea baby i zaczelam uzywac bambino, ale niestety uczulaly moje dziecko, az w koncu kupilam emulsje do kapieli oilatum i problemy sie skonczyly, naprawde warto wydac wiecej i miec spokojną głowe

Gość batko boska
czy zdajecie sobie sprawe ze przyzwyczajajac dziecko do kosmetykow typu la roche itd bedziecie na to skazane do konca juz? dziecko przyzwyczai sie do tak lagodnych kosmetykow i juz zawsze bedzie takich uzywalo - to glupota jakas:O jest taki wybor wsrod kosmetykow tanszych ze nie chce mi sie wierzyc ze nie moglyscie znalezc nic nieuczulajacego wsrod nich:P dla mnie naklepsze sa kosmetyki hipp, ani nie uczulaja.swietnie pielegnuja i sama tez ich uzywam.. fajne sa tez penaten nivea jest do bani - juz chyba lepsze bambino

Ja używam kosmetyków nivea baby i bubchena - bardzo fajne . Moja też ma suchą skórę i alergię. Pierwsze słyszę żeby po nivea baby były problemy. Może spróbuję odstawić je i zostanę przy samym bubchenie. Qrcze nie myślałam że nivea może coś tu szkodzić. Wiem natomiast że jonson bardzo uczula ale to wiem ze słuchu bo sama nie próbowałam tych kosmetyków. Kiedyś kupiłam tylko raz oliwkę i po niej mojej mojej małej skóra strasznie schodziła więc wyrzuciłam. Ale ogólnie polecam kosmetyki bubchena. Bardzo dobre. Pozdrawiam

Batko boska, też stosowałam kosmetyki Hipp i mała też była na nie uczulona. Przetestowałam chyba wszystkie dostępne w naszych sklepach. A nie będę spokojnie patrzeć, jak mała w nocy płacze i narzeka, że skóra ją swędzi. Niestety, dzieci są różne i reagują różnie na kosmetyki. I oprócz stosowania diety muszę do pewnego wieku stosować specjalne kosmetyki. sobie czegoś odmówię, a dziecku nie pożałuję. A starszy syn wyrósł już z alergii i możemy stosować u niego normalne kosmetyki. Ale tylko przez to, że do pewnego wieku przestrzegaliśmy diety i stosowaliśmy kosmetyki na azs. I nie przeszło to w marsz alergiczny.

Gość mama Jeremiaszka
moją niestety uczula prawie wszystko i wolę wydać więcej pieniędzy na kosmetyki i mieć pewność że będą dla niej dobre niż na siłę eksperymentoiwać z tanimi

Gość mama Jeremiaszka
mojego

Gość mama Jeremiaszka
Mila ma uczulenie na wszystkie prawie kosmetyki oprócz aptecznych wiem że są droższe od zwykłych ale bez przesady w końcu trzeba dbać o dzieci

Ja używałam serii kosmetyków hipp. Szczególnie polecam płyn do kąpieli, który jest bardzo delikatny i bez zapachu. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.