Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankkkkkaaaa

gdzie potrafią dobrać okulary do twarzy?

Polecane posty

Gość ankkkkkaaaa

na sląsku potrzebuje kogos kto mi pomoze bo sama nie potrafie sobie dobrac łdnych oprawek, gdzie sa jacys dobrzy fachowcy? o ile sa tacy... gdzie wy dobirałyście i czy wam to zajecło duzo czasu?

Gość no wiesz trudno coś
doradzić:O Jak sama nie wiesz, czego chcesz... Ja zawsze wybieram sobie sama okulary, kupuję w Vision Express, ale po tym jak mi zrobili okulary za ponad tysiąc złotych, z przyciemnianymi szkłami, takie że te szkła odstają za okulary, oprawki całe pogiete itd., to już więcej nie kupię żadnych okularów w Polsce:O W Afryce można sobie kupić za 400$ normalne, świetnie zrobione okulary z pocienianymi szkłami, oprawki jakie się tylko chce. A oprawki najlepiej dobierać samemu, metodą prób i błędów, żeby potem nie wyglądać dziwnie i nie czuć się źle.

Gość ankkkkkaaaa
no własnie ja sie w swoich czuje zle i sie czaje zeby mnie lepiej nikt w nich nie widział! :( a afryce raczej nie zrobie

Gość sesesesetka
Masz: oczy blisko czy daleko osadzone? -twarz kwadratowa, owalna, okragla czy trojkatna Odpowiedz na te dwa pytania a ci doradze

To może mi pomożesz?? Mam twarz owalną, i oczy głęboko osadzone. DO tego jasną cerę i długie włosy- bardzo jasny blond.

Gość sesesesetka
Heh, jak masz owalna to mozesz sobie poszalec bo pasuje ci doslownie wszystko a glebokosc osadzenia raczej nie ma znaczenia, tu chodzi bardziej o rozstawienie. Wiec w zasadzie nie wiem czego tutaj szukasz bo masz wielki wybor:)

Gość sesesesetka
kolor cery i wlosow juz w ogole nie ma nic do rzeczy

Gość jarzynka knorra
jesli tak , to wybierz okulary bez oprawek , wtedy będa malo widoczne albo zdecyduj sie na soczewki kontaktowe

Gość missmarta
Kasiulek: eee, tak to nie ma, żeby żadne nie pasowały. pochodź po salonach optycznych, pomierz okularki, nawet ze sto par, któreś na pewno Ci się wreszcie spodobają. a kwestia samopoczucia tkwi w głowie: jeśli uprzedziłaś się i wmówiłaś sobie, że w okularach wyglądasz be, to nie ma innej rady, jak tylko samą siebie do okularów przekonać. w tej chwili mam na nosie okularki, w których zakochałam się od pierwszego wejrzenia:) zabierając się za wybór nowych oprawek, te zmierzyłam jako pierwsze i choć po nich było kilka dziesiątek innych, te tak uparcie chodziły mi po głowie, że koniec końców je kupiłam. nieco ekstrawaganckie, bo dość masywne, a wcześniej nosiłam delikatniejsze, ale pasują do mnie, mojego stylu i osobowości (sic!) i szalenie się sobie w nich podobam:) noszę na zmianę z soczewkami:)

Gość gość
A co powiecie o tych naprawde swietnych szkłach okularowych Szajna. Są one odpowiednie dla osob w każdym wieku . Warto przy wymianie szkieł pomyslec własnie o nich. Sprawdzcie w swoim salonie optycznym.

Gość Gosia

Okulary dobierali mi w Centre de la Vision, bo tam chodzę “na co dzień” do okulisty. Jest to jednak tylko etap przejściowy, bo planuję w niedalekiej przyszłości poddać się laserowej korekcji wzroku. Wada stoi w miejscu już pół roku - jeśli tendencja się utrzyma to nie będzie żadnych przeciwwskazań.