Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

INESKA

JAKIE SA OBJAWY SEPSY????

Polecane posty

PYTAM,BO CHCIALABYM WIEDZIEC I UCHRONIC SWOJE DZIECKO PRZED TYM,TYM BARDZIEJ ZE W TYM TYGODNIU U MNIE W SZCZECINIE ZMARLO 3 DZIECI[BEKSA] JESLI WIECIE COS NA TEMAT OBJAWOW TO PROSZE NAPISZCIE,POZDR

Gość na pewno wysoka temperatura

Ineska w szpitalu na Wojciecha? dwa tygodnie po mnie na Wojciecha urodziła córka znajomych moich rodziców i zarazono tam mala SEPSA ....lezala miesiac w szpitalu .... omijac ten szpital omijac .......

u mnie w Poznaniu tez zmarl chlopiec.Luckylady slyszlas o tym? lezal w szpitalu na Szpitalnej chyba mieszkal w poblizu mnie.Bo jego przedszkole bylo ulice obok mnie:(

Niestety nie słyszałam :-( Wiem gdzie jest Szpitalna, dojeżdżałam nią do pracy od Marcelina do Ogrodów :-( i faktycznie jest tam jakiś szpital zajmujący się leczeniem niemowląt :-( Sama chętnie bym się dowiedziała, jak zmniejszyć ryzyko... Szukam inf, czy posocznica jest związana z pneumokokami. Trudno sobie wyobrazić większą tragedię niż śmierć dziecka. Czy w brzuszku, przy porodzie, czy później. Mój umysł np. tego nie ogarnia. Jaka szkoda, że dzieciaczki nadal są narażone na wiele ciężkich chorób. Nie mogę tego przeboleć.

Gość abulax
a sa wogole szczepionki? i po ile?

Najgorsze jest to że to się ostatnio często zdarza, nawet jak głośno się o tym nie mówi. Mojej dobrej koleżanki dziecko 6 dni po porodzie również zostało zarazone sepsą-posocznicą właśnie. I też w zachodniopomorskim. Dośc szybka interwencja uratowała mu życie. Przwieźli małego do Szczecina i tam leżał 5 tygodni w szpitalu. 2 tygodnie bez mamy na intensywnej a potem jeszcze trzy tyg leżała z nim mama. To co przeżyła to koszmar. dziś mały ma 5 miesięcy ale co miesiąc muszą jeździć z nim na kontrol do Szczecina. Ale ważne że żyje. Przerażające jest to co się stało.Takie małe istotki straciły życie :( I nawet nie wyobrażam sobie co czują ich rodzice :( :( :(

Gość taaaaaaaa....
moze warto zaszczepic dziecko?! Ja swoja pocieche zaszczepilam pomimo ze jest to drogi interes, ale czym jest 1200 zl w stosunku do zycia dziecka... objawy: wysoka temperatura, pojawiajace sie na ciele plamki

Gość jezyk
mam pytanie czy plamy na ciele np na czole moga być objawem w jakiś sposób sepsy???

przed sepsą nie uchronisz dziecka... może ją wywołać KAŻDA bakteria i co gorsza wirus - nawet ta co masz na rękach

jak myślicie po co są oddziały patologii noworodka? i jak myślicie na co tam mali pacjenci leczą się?? 70% dzieci tam ma posocznicę.....

Gość Straszne
Ostatnio syn Dawid mojej dobrej koleżanki zemdlał w przedszkolu:(.Później zaczol wymiotować i był blady przyjechało po niego pogotowie czy to mogą być objawy tej choroby????

Gość w Kielcach szczepią za darmo
jeżeli dziecko nie ma skończonych dwóch lat potrzeba dwie dawki, jeżeli skończyło jedna koszt ok 350zł, ale są dwa rodzaje tej szczepionki

Gość hub
moje dziecko mialo poczatki sepsy , a zatakowal ja paciorkowiec objawy mialal takie jak: wymioty, apatia , goraczka

sepse moze wywolac bakteria, wirus lub grzyb jest to uogolnione zakazenie calego organizmu. poczatkowe objawy to moze byc np wysoka temperatura wymioty apatia drgawki, dalej wybroczyny. zaszczepienie dziecka przeciwko pneumokokom nei chroni przed sepsom, jedynie przed jedna bakteria ktora ja wywoluje.

no własnie a niedawno podawali ze dzisiaj rano w Kielcach do szpitala trafiła kolejna chora osoba 25 latek

Gość do taaaa_____za co 1200 zł
ty zapłaciłas ????!!!!Przeciez nie ma szczepionki na sepse ... p[rzecież sepse mogą wywołać : mon meningokoki ,pneumokoki,paciorkowce i wiele wiele innychbakterii jeezuu na co ty szczepiłaś to dziecko ?! Ja swojemu zaaplikowałam wszystkie zalecane i płatne i nic więcej nie moge zrobic / Po prostu obserwowac dzieci i NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK DAJ DZIECKU GRYZA KANAPKI,JABŁKA CZY LIZAC JEDNEGO LIZAKA ALBO SMOKA ! jak widze nieraz mamuski trzymające w dziobach smoki swoich dzieci to mnie trzęsie ...:O a za chwile w zęby bierze fajke 😡

Gość uuuuuuupppppppppp

Gość I jak ma byc dobrze w tym