Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m18

wegetarianizm

Polecane posty

Gość wege jest spox
ale nie przesadzajcie z tym że świat trzeba zmienić itd. Krowa mleczna po jakimś czasie wędruje do rzeźni bo przestaje dawać mleko. Żeby dawała, czyli miała laktację, musi się ocielić, a jeśli urodzi się byczek, to też po pewnym czasie powędruje do rzeźni... bo nie ma forsy na żywienie byka, z którego żadnego pożytku nie ma. Laktacja się kończy i krowę zaciela się na nowo... To nie bajka, że krówka u pana gospodarza ma spokojną starość... przemysł mleczny i mięsny są ściśle połączone. Jedzenie dla psów i kotów też przecież jest z mięsa... więc uważajcie ze skrajnymi opiniami... Co innego świnie. Tych nie trzeba ani hodować ani zabijać. I jeszcze nie cierpię jak ktoś mi wpiera że człowiek jest roślinożerny... to nieprawda. Jest wszystkożerny - uzasadnione biologicznie i żadna broszurka wege nic nie zmieni. Wegetarianie są w porządku, byle nie przesadzali ze skrajnością poglądów...

Gość kirikikiriki
byłam wege prze 5 lat od 13 roku życia. A teraz już nie jestem. pierdolę! lubię mięsko. pozdrawiam :-)

Gość Srebrna Szplka
Ja też jestem wegetarianką i wkurza mnie to jak wszyscy dookola twierdzą, że bez mięcha człowiek padnie. Jak byłam mała mama biegała za mną z obiadem (mięsnym oczywiście)po mieszkaniu. Od zawsze nie lubilam mięcha. Potem teściowa jak nie byłoby mięcha na obiad( a najlepiej schabowy pół kilogramowy) udusiłaby mnie. Od kilku lat mam ich w nosie i mięcha nie jem i nie zwracam uwagi na to co mówią inni. Niedawno robilam badania krwi,mam super, czerwone krwinki też, więc niech wszyscy przestaną już w kółko gadać o konieczności jedzenia mięcha bo jest to nudne. Czy wszyscy wszystko jedzą ??? A swoją drogą " Im dłużej poznaje ludzi tym bardziej kocham zwierzęta "

Gość Ben Lloyd
Wegetarianiz to tylko kwestia wyboru danego czlowieka, mowie tylko, ze sa osoby jedzace mieso jak i nie. Nie chce namawiac niekogo lub zmieniac czegokolwiek ale jak juz ktos probuje cos ze soba zrobic to zostawcie go w spokoju. Co do przemyslu miesnego to dokladnie wiem jak on dzaiala, jesli jednak spoleczenstwo przestaloby jesc mieso to rzeznie przestalyby funkcjonowac z czysto ekonomicznego powodu...

Gość czearijka
ja nie jem miesa od 3 lat...na poczatku moja dieta byla bardzo nudna...malo smakow, nie znalalam przepisow. teraz sporo gotuje, korzystam tez z dobrodziejstw gotowych produktow:) np. znacie primavikowe produkty jak sznycelki wege zy masło orzechowe? ja ostatnio sprobvowalam i jestem dziewczyny zachwycona. czy znacie moze inne rzeczy tego typu?

Gość dieta nie ma nic do rzeczy
kirikikiriki byłam wege prze 5 lat od 13 roku życia. A teraz już nie jestem. pie**olę! lubię mięsko. pozdrawiam ja podobnie nawet troche dłużej :P miałam niedobory , ta dieta nie jest dla osób uprawiających sporty ani dla osób z grupa krwi 0 , po za tym największy skok ewolucyjny dla człowieka był podczas epoki lodowcowej :P wegezjeby wciskają ciemnotę mówiąc ,że człowiek miał nagromadzone zapasy w postaci ziarenek i wykopywał zmarznięte korzonki a jeszcze bardziej stuknięci zaprzeczają istnieniu epoki lodowcowej :D jeśli była epoka lodowcowa i człowiek się rozwinął do takiej postaci jak obecnie to tylko dlatego ,że spożywał pełnowartościowe białko zwierzęce i tłuszcz dzięki czemu nie marzł . ja przy wspólczesnym klimacie marzłam a dziwne bo wszystko uzupełniałam , pierwsze urazy większe przekonały mnie ,że ta dieta to ściema i napiszę wam jedno mądre zdanie które kiedyś przeczytałam "jeśli ktoś nakazuje ci ,żeby nie zabijać zwierząt(zostanie wegetarianinem) chce podstępnie Ciebie zabić" musiało minąć wiele lat i zrobiłam sobie szkodę zanim zrozumiałam

Gość elegancja francja :____
Wpadł jakiś furiat i powyciagał wszytskie stare tematy o wege, a po co ? :-o

Gość nie karmcie trolla
po to zebyś się pytała , po ciula wchodzisz ? brakuje ci zadymy na jakims topie czy co ?

Gość może ktoś sobie szkodę zrobił
i chce was przestrzec albo poznał dwulicowych wege ? pomysl czasem

Gość nie taki stary ostani z lipca
z lipca tego roku jest ostatni wpis więc , nie taki stary helooooł stary teamat to jest jak ma ponad rok , gimgówno pieprzone czytać nie umie ze zrozumieniem i chciało zabłysnąć ,że znalazło temat i umie pisać no kompiuterze :P biedne dziecko chciało czymś zaimponować ale nie wyszło ojojoj

Gość nie taki stary ostani z lipca
14:35 [zgłoś do usunięcia] czearijka ja nie jem miesa od 3 lat...na poczatku moja dieta byla bardzo nudna...malo smakow, nie znalalam przepisow. teraz sporo gotuje, korzystam tez z dobrodziejstw gotowych produktow np. znacie primavikowe produkty jak sznycelki wege zy masło orzechowe? ja ostatnio sprobvowalam i jestem dziewczyny zachwycona. czy znacie moze inne rzeczy tego typu? umiesz znaleźć datę , bo ktoś przed trolem podniósł

Gość gość
Hej dziewczyny, ze względów zdrowotnych zmieniłam diete na vegetariańską. Chciałabym, ale na razie nie mam odwagi zacząć veganską. Moim problemem jest monotonne żarełko, nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie, ani pomysłów :( Nie można jeść wciąż kanapek z serem. Pomocy!