Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona666

Czy operator może podać dane osobowe??

Polecane posty

Gość zaniepokojona666

Bardzo proszę o pomoc. Chciałabym się dowiedzieć,czy operator sieci komórkowej może podać dane osobowe posiadacza telefonu komórkowego? Czy można to zrobić w jakimkolwiek punkcie np. orange? czy tylko w tym, w którym kupuje się tel.?? Ja wiem,że istnieje tzw. ochrona danych osobowych, ale łapuwkarstwo kwitnie i chciałabym wiedzieć ,jak jest. I jeżeli ktoś np. zdobędzie w taki sposób numer- to czy poszkodowany moze zaskarżyć sieć?? To bardzo, bardzo ważne. Proszę o odpowiedż i pomoc. Z góry dzięki🌻

Gość era gsm boy
moze,wszytsko moze..

Gość zaniepokojona666
Czyli moze to zrobić w jakimkolwiek punkcie danej sieci? I jeżeli jestem pewna,ze ten numer mógł dostać jedynie od operatora sieci...myślicie,że warto ryzykować??

Gość era gsm boy
nic nikomu nie udowodnisz

Gość zaniepokojona666
Nie wiem, prawa nie studiowałam,ale może znajdzie się jakiś sposób na to. Musiałabym porozmawiać z prawnikiem,ale...jeżeli to na 100% wyszło od operatora ,to musi być na to jakiś sposób. Ja właśnie w ten sposób straciłam swoją prywatność i nie mam zamiaru tak tego zostawić,ech...:(

Gość walduuuś
zmien operatora

Gość Nie masz takiej
pewności tylko podejrzenie, a to w sądzie kolosalna różnica Moim zdaniem szkoda na to twojego czasu i pieniędzy, bo sprawa i tak jest przegrana - przykro mi

Gość pracowałam kiedys
w banku, którego klient podał adres korespondencyjny inny niż w dokumentach. po jakims czasie na ten adres i jego nazwisko zaczely przychodzic smieci reklamowe. wiem, ze wygral spraw3e o udostepnienie danych w sadzie

nie w każdym salonie może dostać twoje dane osobowe, tylko w punkcie w którym podpisywałaś umowę-gdyż oni mają swoją bazę danych, którą wg procedur muszą przechowywać przez 5 lat,a potem zniszczyć. nawet gdyby pracownicy zadzwonili do specjalnego działu wsparcia sprzdawców, to tam im nie podadzą tak szczegółowych informacji, gdyż bez danych osobowych nie mają możliwości zalogowania się na konto użytkownika. W zależności od operatora są potrzebne m.in.: -pesel osoby na którą była podpisywana umowa -adres zameldowania -imię i nazwisko bądź nazwa zakładu pracy/jeżeli tel.jest na firmę -kod abonencki.....

Gość gość
Nie może, szczególnie teraz po wejściu RODO. Dane osobowe są w tym momencie bardzo drażliwym tematem. Polecam poczytać: https://rodotechnologia.pl/