Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarenka24

Jak sie używa pyłku do paznokci? Na lakier się sypie czy miesza razem z nim?

Polecane posty

Gość sarenka24

Strasznie podoba mi się efekt french + odrobina takiego mieniącego się pyłku. Co prawda jest to efekt jaki zauważyłam u dziewczyny na tipsach ale na swoich paznokciach chyba też da sie to osiągnąć (laik jestem ;) )?? Tylko jak ten pyłek zastosować, jak na razie próbowałam z sypkim brokatem ale nierówno mi sie sypał po paznokciach no i szybko odpadł (nie pokryłam go drugi raz warstwą lakieru)

Musisz nalozyc na brokat lakier no bo to oczywiste ze zejdzie. Ja robie tak - maluje odzywka, a na koncowki paznokci sypie brokat - niektore sa drobno mielone, inne grubiej, a jak wyschnie i brokat sie przyklei to maluje poźniej nablyszczaczem albo utwardzaczem, ladnie blyszcza i sa utrwalone. aja sypie ten brokat metalowym pilniczkiem do paznokci, jego koncowka jest zaostrzona i nabieram na to brokat i rownomiernie sie rozsypuje.

Gość sarenka24
O! z tym pilniczkiem fajny pomysł. Ja używam odżywki do paznokci . Nawet nie pomyślałam o utwardzaczu, bądź nabłyszczaczu, ile to kosztuje możesz mi jakiś niedrogi polecić?

Gość A ile kosztują te pyłki
??

Z wibo z tego co pamietam jest utwardzacz i nablyszczacz do kupienia w rossmanie za 5-6 zl. sa rozne, za 8-9 zl mozna kupic. a te pylki to zalezy - ja kupuje po 2,30 i sporo jest tego w woreczku.

Gość sarenka24
Wczoraj szukałam tego pyłku ale znalazłam tylko na stoisku inglota i to w cenie 23zł :o