Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jgobiugbyt

wypoczynki z ekoskóry

Polecane posty

Gość jgobiugbyt

Poradźcie mi czy wypoczynki łozka sofy fotele pufy z eko skóry są praktyczne, podajcie wszystkie wady i zalety. Bo mam zamiar kupic taki komplecik. Ale niewiem czy nie popeka i jak w utrzymaniu.

Gość bleuajs
jak moje bejbi skacze u koleżanki na takiej kanapie to jej ze szwów wyłazi materiał niestety

Gość nie narzekam
i sprawdza się przy dzieciach. mam od kilku lat-plamy się wyciera i jest jak nowe.nic nie pęka i do tego nikt nie wierzy że to sztuczne(mówią że skromni jesteśmy)

Gość z meblowego
no niestety pracuje w salonie meblowym i szczerze odradzam chyba ze stac cie na kupno za dwa lata nowego

Gość jgobiugbyt
:-)

jeżeli ma być tylko w salonie i nie będzie używany do spania to może być ( pod warunkiem, że nie ma kotów w domu :-) ). Watpliwy jest komfort spania na skóropodobnym wypoczynku :-?

Ja mam taka dwójke i do tego fotel, ale to ze skówy jest. Mam to juz ponad 10lat i nic sie z tym nie dzieje. Zmora znów jest, kiedy np: mąż sie położy po pracy zdżemnąć, a ja w fotelu np czytam książkę....mały ruch i fotel skrzypi, jakby pierdzi :) Druga wada, to, ze jest zimny, ale za to baaaardzo wygodny!!!!!!! W samochodzie tez mamy skórę, zimą jak się siada to zgroza, ale na szczęscie fotele są podgrzewane, więc po jakies 1-2 minutach jest juz przyjemnie :) Pozdrawiam!

Gość pewnie że tak
może u pani w sklepie bubel się sprzedaje. ja mam od 6 lat i jest jak nowy-nawet jak coś się wyleje to mo zna wytrzeć. Spimy na nim, tylko najpierw zakładam prześcieradło frote z gumką a na to normalne-inaczej się ześlizguje).Wszyscy mówią że to skóra. A jak rozpoznać? myślę że to widać gołym okiem i w dotyku. BUBEL jest twardy i wygląda jak cerata.

Gość Nie polecam
eko skora to po prostu nic innego jak skay czyli cerata, okropnie na tym się siedzi, śpi no i pęka BO TO NIC INNEGO JAK TANDETA

Gość jgobiugbyt
Kurde coraz bardziej sie przekonuje do tego ze to lipa jakas. Chociarz kiedy widzialam w gawinie takie łozko wygladalo mniej wiecej jak grubsza skora i niewygladalo na taka tandete. No ale skoro panie posiadaja takie wypoczynki to chyba wiedza. A jaki material polecacie zeby sie nie zmechacil ani nie poniszczyl bo to ma byc lozko do czestego uzywania a nie raz w tygodniu.

Gość Najdroższy z obiciowych
nazwa mi wyleciała z pamięci,trochę jak aksamit,ale jednocześnie szorstki, może mieć dosyć różną fakturę.

Gość Najdroższy z obiciowych
nazywa się szenila, może jakoś inaczej się pisze, ale brzmi tak. Wszystkie meble miękkie mam z tego, jest bardzo dobre, po paru latach nie ma śladów użytkowania. We wszystkich sklepach mają pełny wybór kolorów i wzorów.

Gość jgobiugbyt
A jak ten materiał wygląda jest zupełnie gładki czy ma jakies wypukłosci albo coś, mi sie generalnie podobaja jasne wypoczynku ecru , kremowy, tylko jasny materiał si bedzie szybko brudził a taką ko skóre to sie przetrze i bedzie jak nowe, chyba :-(

Gość Są różne do obejrzenia
w sklepach.

Gość aalll
ja mam od Gawina z ekoskóry nie całych 2 lata i zaczyna pękać. Będę składać reklamacje bo zapląciłam 2630zł

Nie polecam. Kuzynka kupiła komplet i po pół roku zaczął pękać. Reklamowała. Nie mieli jak jej wymienić tego fotela bo w tej skórze już producent nie produkował i zrobili jej w innym kolorze. Oddała teściowej. Nie nauczona na własnych błędach kupila drugi wypoczynek z fotelami. Zaczął się rozchodzić w szwach. Nie da się na tym spać bo się człowiek poci. Ma małe dziecko i narzeka, że owszem da się to umyć ale jakimiś specjalnymi płynami a i tak nie do konca. Dziś wypiedzielła i ten komplet i kupiła ładny-materiałowy.

Gość mam komplet wypoczynkowy
z ekoskóry i szczerze nie polecam :( Wygląda ładnie i elegancko ale jest niewygodny, w lecie kiedy nosi się bluzki na ramiączkach lub krótkie spodenki to skóra się do niego przykleja, trudno go doczyscic, jak jest jakas plama to po niczym nie schodzi/ Poza tym trzeba dbac o to polerujac oliwka i trzeba uważać żeby nie zahaczyć niczym siedząc np jakimiś metalowymi dodatkami na spodniach bo tylko raz się "przejedzie" i dziura lub rysa gotowa. Dodam ze mam komplet z tych droższych, kupiłam go 2 lata temu i bede wymieniac bo niestety to nie dla mnie

Gość no to zaraz się zacznie
ja mam 13 lat taki komplet, rodzice mi kiedyś kupili, zaletą jest, że łatwo można umyć, wadą natomiast to, że jak usiądziesz czy oprzesz się nagą częścia ciała to się przykleja co do spania to też śpię 13 lat i pod prześcieradło kładę kapę jednak mając już dośiadczenie wybrałabym komplet z obiciem z tkaniny

Gość klisze
Ja teraz jestem na etapie kupienia nowego kompletu wypoczynkowy i marzy mi się jednak z naturalnej skóry. Słyszałam różne opinie. Jednak większość ludzi chwali. Mam pytanie czy taką skórzaną sofę łatwojest wyczyścić?

Gość nawarra
Wiesz co, to nie jest jakiś duży problem ważne jest żebyś miała odpowiednie środki, które są stworzone do czyszczenia skóry. Poza tym ja bardzo lubię ten rodzaj mebli, osobiście bardzo podoba mi się taka sofa: http://www.arismebel.pl/pl/shop/zucchero.html

Gość ewelkddddd
Ja mam i w zime zimno w dupe a w lato sie klei odradzam:)

Gość gość
co wy gadacie czyści się bardzo prosto bo wystarczy przetrzeć mokrą ściereczką albo husteczkami nawilżonymi, co prawda to jest to że kanapa jest zimna zimą a latem się ciało przykleja. ja mam kanape zaraz 3 lata przy małym dziecku i wygląda jak nowa żadnego zadrapania ani zarysowania i bez plam

Gość matti222
Może ktoś juz to pisał nie czytałem całości wpisów.Moja jedna rada przy zakupie sofy czy wersalki wybierz dzieloną czyli nie jednolitą powierzchnie.Naprężenia bedą amortyzowane dzięki temu.

Gość gość
Tworzę unikalne rozwiązania na potrzeby wykończenia wnętrz właśnie z oryginalnych tkanin włoskich, które kupuję w cenniku hurtowym od nich – www.mikatextiles.com Wzorów tysiące do dyspozycji, wysyłka błyskawiczna. Pracuję w branży od ponad piętnastu lat i przyznam, że na ich tkaninach pracuje mi się bardzo dobrze ze względu na wytrzymałość. Na telefon wiele rzeczy wyjaśniają. Nawet mmsem podeślą ci ciekawe wzory lub nowości. Warto porozmawiać, bo jednak znają się na asortymencie, dobrze doradzają. Kilkanaście lat doświadczenia w branży, jak widać robi swoje :)

Gość Kamisaa
No a ja cały czas jestem na etapie szukania właśnie dla siebie takich mebli. Też po ciezkim dniu w pracy chciałabym się rozłożyć na wygodnym fotelu z kawą i książką w ręku. Bardzo spodobała mi się oferta dostępna na stornie https://www.agatameble.pl/meble/sofy-i-fotele A co Wy o tym sądzicie ? Pewnie każda z Was już była nie raz w agatameble. Mam komplet mebli do salonu z ich oferty i zastanawiam się nad jakimś fotelem. Będę wdzięczna za Wasze porady w tej sprawie.