Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynkamalpcia

fliud bardzo nie zdrowy?

Polecane posty

Gość katarzynkamalpcia

mam 17 lat (rocznikowo 18 :P) nie maluje sie za duzo tylko lekko rzesy i musze zawsze miec fluid, nie jakas tapeete ale malan warstwe zeby zakryc lekkie zaczerwienienia - coz taka cera. ale martwie sie o nia ze tem fluid moze jej zaszkodzic, co rpawda mam dni przerwy np weekend ale w tyg to raczej zawsze. Dbam tez o skore, zawsze na dzien kremik potem ten fluid na noc tez jakos lekki regenerujacy , zawsze zmywam makijaz na noc, Czy ten fluid zaszkodzi mojej skorze? czy raczje niewielka warstwa nei powinna jakos negatywnie dzialac?

Gość feggtrh
up

Gość Nastia21__
Powiem ci tak,że generalnie to według mnie niema to jakiegoś większego wpływa na problemy z cerą.Jakbędzieesz je miala mieć to czy bez podkładu czy pudru będziesz je miała mieć lub nie.znam kolezanke ,nigdy ani grama podładu zawsze naturalna bez makijarzu a ma straszny trądzik i krosty więc to zalezy od innych czynników z tego wynika.ja osobiście używam od 17 roku zycia podkładu antybakteryjnego z erisa i dla jednych to badziew a dla mnie rewelacja i do tej pory niemam żedych problemów z krostkami i nigdy niemialam.a używam go bo jest tani,niemam po nim uczulenia i ma idealny kolor który ożywia moją karnacje lekko nawilża i ładnie wygląda w nim moja i tak ładna skóra.Więc niema reguły a dodam że uzywam go codziennie.Jedynie latem w idziew odstwake bo wtedy jestem opalona i ożywioną mam skóre.

Gość katarzynkamalpcia
thx']

Gość jesli jestes taka mloda
i nie masz pryszczy to po co ci podklad? za 10 bedzeisz miala gorsza cere i to o wiele

Gość andzia19
są bardzo dobre fluidy dla cery ktora jest mloda .firma Irena Ernis produkuje kosmetyki o nazwie ponizej 20(tzn jest taka szczaleczka przed 20 stką) takze fluidy nie zatykają porów, nie dzialają zle na cere no i ja bardzo ludzie ten podklad. a ty jakiego uzywasz?

Gość strzaleczka glabie
pisac nie umiesz a juz sie malowac zaczelas no prosze

Gość andzia19
Nasta21, wlasnie zobaczylam ze napisalas o tym co ja...mówią ze to badziew????? no bo jak ktos ma rzeczywiscie brzydką cere, i syfy to ten podklad nie jest dla niego. ja go lubie dlatego ze jest taki..aksamitny i nadaje fajny kolorek, pzoa tym nie wysusza skóry!!!!! chociaz dje pod niego kremik Ziaji...polecem ten podklad Erisa bo naprawde kolezanki to sie zorientowaly po kilku latach ze mam "tapete" podkreslam ze nie jest to podklad dla osob ktore mają duze problemy z cerą! aby zakryc takie niedoskonałosci potrzebne są juz lepszej firmy taety. albo w goole nie stosowac tapety tylko leczyc skłóre pozdr.i powodzenia w wyborze dobrego podkladu

Gość andzia19
no i co z tego ze nie umiem pisac? hehehe powiesic sie mam! buehehe smieszą mnie tacy jak ty, tylko wyszukują bledow u innych a sami nic nie umieją od siebie powiedziec

Gość ten eris under 20
ma parrafimum liquidum! uwazaj !niedlugo o ty bedziesz miala pizze na twarzy

Gość andzia19
jasne....pewnie ty juz masz! hehe nawet nika sobie nie umiesz dobrac. rozdwojenie jazni ????????????? buehehehe nie sluchaj dziewczyno-autorko topicu! ja uzywam go juz bardzo bardzo dlugo i jestem zadowolona. p.s szkoda ze wchodzą tu takie marginesy ze wsi, zacofani co myslą ze pizze robi sie z fluidu ! hahahahaha

Gość ręce opadają
andzia 19, biorąc pod uwagę, że język polski jest jedynym, który znasz w miarę dobrze, staraj się nie bełkotać i nie sadzić takich potwornych błędów ortograficznych. Nie wiem gdzie się kształciłaś i na jakim etapie zaniechałać edukacji, ale jeśli masz problemy z ortografią, skorzystaj z funkcji sprawdzania pisowni. "Marginesy ze wsi" i "buehehehe" to nie są argumenty :O Obawiam się, że mnóstwo ludzi ze wsi włada polskim dużo lepiej, niż Ty. Fluid nie zamaskuje braku kultury osobistej.

Gość ręce opadają
uprzedzając pytanie, nie jestem żadną z autorek dwóch postów, które nie przypadły Ci do gustu :)

Gość Nastia21__
no to co że ma parafinumw w ielu kremach nawet tych markowych typu lancom jest ten raczej troche negatywny składniki co znam laski które użźywją tych kremów mają po 36 lat a cery można by im pozazdrościć.Generalnie z włąsnego doświadczenia widze i wiem że flujd nieszkodzi szkodzi tzn niewywołuje trądziku aczkolwiek nikeorzy miewaja trądzik kosmetyczny od nadmiaru kosmetyków.Ja używam od 17 roku życia podładu z erisa do tej pory a mam 21 lat i cały czas ten sam i ten sam kolor dla ozywienia i wile osób mówi miże mam gładką ładną cere.Niema reguły według mnie choć w życiu nienałozyłabym avonowskiego podkładu bo znam koleżanke która po nim ma krostki.Ale generalnie jesli komuś służy dany flujd i nic sie po nim niedzieje to może używać bez obaw.

Gość andzia19
gówno mnie obchodzi czy jestes czy nie jestes autorką poprzedniach topikow. moge pisac jak chce i robic błedy. nie jestes osobą ktora moze mnie osądzac a tym bardziej radzic zebym sie wybrala do lekarza.... poza tym fakt ze robi sie tutaj bledy nie jest bynajmniej wynikiem tego ze nie umiem ortofrafii. kiedy sie pisze szybko na klawiaturze mozna czasem zrobic bledy prawda? poza tym studiuje fizyke ,wiec raczej nie jestem umyslem humanistycznym wiec prosze , nie rozszmieszaj mnie bo ja sie nie doszukuje bledow u innych , bo po co !!!!!!!!!!!!!!! ??????????????? dziewczyna zadala pytanie to jej odpowiedzialam, a wy juz na mnie naskakujecie. nie macie nic do powiedzenia.... koniec tematu .

Fluid nie szkodzi, a odpowiednio dobrany moze pomoc. Po pierwsze jezeli jest nawilzajacy ( taki jak moj) to nawilza skore, wgladza i pielegnuje. W zime jest jak puduszeczka- chroni przed mrozem Poza tym chroni tez przed zanieczyszczeniami i przed szkodliwym promieniowaniem UV, chociaz ja nawet w zime uzywam kremow z filtrami :) Takze fluid nie szkodzi, zdecydowanie bardziej szkodliwe sa pudry sypikie, ktore zawieraja talk wysuszajacy skore...

Gość andzia ty prymitywko
nie chodzi o to ze pizze robi sie z fluidi ale pizze na dziobie to ty bedziesz miala jak bedziesz tak pyskowac! ty maly nieletni paszkwilku! a smaruje sie tym swoim tanim fluidem,i tak juz nic ci nie pomoze.

JA TAM UŻYWAM FLUIDU DLATEGO ZE JAK WYCHODZE NA DWOR JEST TO DLA MNIE OCHRONA PRZED TYMI ZARAZKAMI I KURZEM W POWIETRZU;ZAWSZE JAK CHODZILAM BEZ BUZIE MIALAM WYSYPANĄ;POLECAM WAM SMAROWANIE BUZI NA WIECZOR KREMEM A RANO NIE TYLKO TONIKIEM OBOJETNIE JAKIM DO CERY TŁUSTEJ;JAKO BAZY UŻYWAŻ PODKŁADU ALE JASNEGO (NAJLEPIEJ W PŁYNIE TE MAJA NAJMNIEJ TŁUSZCZU I ŁADNIE SIE ROZPROWADZAJĄ) POTEM ZAMIAST PUDRU SYPKIEGO UŻYJCIE TALKU(MA WŁAŚCIWOŚCI WCHŁANIAJĄCE TŁUSZCZ TAK SAMO SIE STOSUJE NA TŁUSTE PLAMY;MOŻECIE KUPIĆ TALK PERFUMOWANY ŁADNIE PACHNIE)I PODSTAWA DOBREGO MAKIJARZU TO DOBRY PUDER BRĄZUJĄCY I PĘDZEL;PO PODKŁADZIE WEZCIE GĄBECZKĄ NANIEŚCI SPORO TALKU BEDZIECIE WRĘCZ BIAŁE ALE DŁONMI MOZNA WSZYSTKO LADNIE ROZPROWADZIĆ I WTEDY DO DZIEŁA PUDER BRĄZUJĄCY (JA MAM DIORA MOŻE BYĆ INNY ALE BEZ DROBINEK)NAKŁADAMY TYLKO PĘDZLEM I ZOBACZYCIE JAKI BĘDZIE SUPER MAKIJARZ;JA OSTATNIO BYŁAM U GINEKOLOG I CHCIAŁAM TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE(NA MNIEJ TRADZIKA)ALE PANI DOKTOR STWIERDZILA ZE MAM SUPER CERE I DALA MI COŚ INNEGO TAKŻE NAPRAWDE WARTO SPROBOWAĆ;JAKBY CO TO PISZCIE.

Przeczytałam kilka pierwszych wpisów i odechciało mi się odpowiadac na temat. Poraża mnie analfabetyzm piszącej tu młodzieży. Ograniczę się tylko do jednej poprawki - w samym temacie jest byk ort., o którym mówi się w V klasie podstawówki - \"nie\" z przymiotnikami piszemy łacznie, dziewczynki :)

Gość po co ci w takim młodym
wieku fluid? Ja mam 24 latai dopiero jak zaczęłam pracować muszę stosować fluid bo wiadomo bo czuję się lepiej:-). Natomiast w domu po pracy zawsze zmywam cały makijaż i tylko lekki kremik. Weekendy bez makijau również. I ty też nie tapetuj się tak nałogowo bo sobie zniszczysz cerę!!!! No i wiesz nie polecam tanich kosmetyków. Takie cos jak Eris z 20stki to tandeta, takie maziste i to naprawdę może blokować pory. Jeśli już kupjesz fluid kup coś lepszego żeby skóra oddychała.