Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podróbkii

wstyd mi za te panny mlode

Polecane posty

Gość do poprzedniczki
gdybys była bystrzejsza, zauwazyłabys, ze poprawiłam bład :)

Gość ufffffffffffffffffffffffffffff
dobrze że chociaż poprawiłaś błąd. Czyli znasz ortografię na poziomie podstawowym...bo z resztą kiepściunio:-(

Gość do poprzedniczki
oj dziekuje, za ocene mojego poziomu ortografii i całości. wnioskuje z tego, ze mam przyjemnosc z dr polonistyki z profesorem psychologii i jezusem w jednym. tylko,ze nawet ten ostatni mówił ,ze nieładnie osadzac.o pogladach mozna dyskutowac, ale widze, ze ten termin jest wam obcy. ale tak sie czasem dzieje, ze uczen przerasta mistrza i potem wyrastaja takie panny młode ds. oceny pogladów i moralnosci innych

a ty skąd wiesz kto pisał?:-( Ot tak sobie weszłam i napisałam:-( uffffff aż strach

Gość do poprzedniczki
ech...starczy po twoim stylu pisania i toku rozumowania stwierdzic,ze jestes zwykla i prosta jak konstrukacja...hmm..czego...cepa nie, moze zapałki..szybko zapala sie i szybko gasnie i nic nie zostaje

no cóż "prosty człowiek" nie oznacza głupi więc pisz co chcesz. Natomiast ciebie możnaby zaliczyć do tzw "prostaków" a to już mocniejszy i uważam rozsądny zarzut!!! Jesteś prostakiem bo...jak twierdzisz nie wierzysz a więc znaczy to, że nie zrozumiałaś sensu naszej wiary. Wiarę traktujesz za płytko a ona ma głębsze znaczenie. Współczuję ci i tylko mi ciebie żal:-( Twoje życie nie może być szczęśliwe i jestem o tym przekonana!!!!

Gość do poprzedniczki
o tak..wasza wiara ma duza głebsze podłoze...finansowe, obłudne ..mam takie wrazenie czytajacac wasze posty, mam przyjemnosc obracac sie wród ludzi o wielkim sercu i wielkiej wierze. nie unosza sie gniewem, zawsze usmiechnieci i wyrozumiali. wiara im daje szczescie i radosc zycia. ale oni wierza i słuchaja wszystkich !!przykazan i nauk swojego boga. nie wychodza z załozenia, ze nagrzesza a potem padna przed konfesjonałem. ich szanuje..., wami gardze. i musze cie zmartwic..jestem bardzo szczesliwa. a jezeli nie wierzysz??? trudno, wiadac ten tówj wydumany bog nie nauczył cie cieszyc szczesciem blizniego o innych pogladach :D

Gość do poprzedniczki
tu każdy wyczuwa zazdrość :/ dziwi mnie fakt, ze tak czesto to słowo tu pada:/ doswiadczenie?

Gość do do poprzedniczki
dziecko!!!!!!!! Odnoszę wrażenie że ty masz jakąś psychikę zrypaną:-(

Gość do do poprzedniczki
ile masz lat?

\'\'Wstyd mi za te panny młode\'\' MATKA POLKA odezwała się matkować chcesz??? ... za co Ci wstyd ?.. z gara wyjadają Ci? :o :D

Gość poprzedniczka
w sumie racja, nikt mi z gara nie wyjada, najwyzej szarga opinie prwdziwych panien młodych. ile mam lat? akurat :) zegnam bogobojne towarzystwo :)

Gość bzduuura
a jaka to jest "prawdziwa Panna Młoda"? aha i jak to wszystko odnosi sie do Pana Młodego...ale oczywiscie tego prawdziwego?;)

Gość do wstyd mi za te p. młode
wy jakieś nawiedzone co niektóre jesteście. My z moim ukochanym urządzamy wystawne duże wesele, będę mieć piękną wymarzoną suknię i wam co do tego? Zazdrośnice jedne. To, że będę mieć extra suknię nie oznacza że kocham mniej. Przeciwnie, kochamy się do szaleństwa i nigdy nie byłam tak szczęśliwa jak z moim facetem- przyjmijcie to do wiadomości!!!!!!!!!!!!!! Chę pięknie wyglądać bo ślub to jedyny dzień w życiu!!!! Przecież nawet na głupiego sylwka każda kobieta się stroi więc o co wam chodzi że na ślub ma iść w worku!!!! Niby co ma udawadniać ten worek? Wielką miłość???????????????? I myślę że się mylicie co do tej kwestii ubioru. To w czym kto idzie ubrany świadczy albo o braku środków finansowych (ktos nie ma kasy żeby pozwolić sobie na duże wesele i drogą suknię) albo o guście (ktoś lubi skromnie). Natomiast napewno suknia nie świadczy o miłości!!!!

no ladnie i jeszcze ktos napisal ze biorac na wesele od rodzicow to wstyd! :O zapewniam cie ze twoim rodzice tez mielu slub zasponsorowany przez swoich... :O co w tym zlego? odkąd pamietam tak bylo, chyba ze rodzice byli bardzo biedni, to wtedy trzeba bylo samemu, ale zadnego wstydu tu nie widze :O

Gość Moja mama miała skromny ślub
w zwyklej białej sukience, i przez całe dalsze życie marzyła by mi wyprawić najwspanialsze wesele, bym była najpiękniejszą panna młodą w najpiękniejszej sukni jaką tylko znajdziemy. To wciąż jest jej cel w życiu,to mam jej powiedziec? "mamo chce zwyklą sukienkę, nie chce wesela bo MNIE nie stać bo jeszcze nie pracuje, a od ciebie to wstyd wziąść pieniądze."

Gość ja moze jestem prosta
bo nie jestem zbyt towarzyska, nie lubie imprez biesiadnych, na weselach znajomych siedzę z narzeczonym przy stole bo jak słysze to orkiestry i tą super muzykę to mi niedobrze... jak patrze na parę młoda to myslę ze jestem w teatrze a oni grają jakies dziwne role... dlatego szkoda mi tych 20 czy 30 tys zł na slub i mój to skromna ale gustowna suknia zero welonów trenów itp tylko ładny kwiat we włosach..zamiast bukietu czerwona róza a po slubie elegancka kolacja potem jakieś ciasta z muzyką klasyczną w tle i do domu. bo nie lubię weselisk i sama nie będę się zmuszac do przygotowywania czegos czego nigdy nie polubię a kojarzy mi się wręcz z kiczem... zarabiam dobrze mój narzeczony również moglibysmy wyprawic wielkie weselisko ale... to zupełnie nie nasz styl...my lubimy kameralne przyjecia i takie tez bedzie nasze wesele. zastanawiam się tylko jak na zaproszeniu napisać ze nie chcemy prezentów...nawet pieniedzy ani kwiatów bo wiem ze się zmarnują a pieniedzy nie potrzebujemy.

Gość a mnie sie wydaje..
ze kazdy robi to co lubi i uwaza za sluszne.Tez mnie smiesza pytania typu "jakie pokrowce na krzesla" i jestem pewna, ze bardzo duzo panien mlodych, zwlaszcza tych "nasto-letnich" przywiazuje najwieksza wage do tego, zeby jak najpiekniej wygladac i pokazac wszystkim, ze potrafi wygladac pieknie..one pragna zachwytu i spojrzen..slub w kosciele tez jest bardziej na pokaz niz dla sakramentu...ale tez nie mozna uogolniac..sami sobie stworzylismy taka tradycje, ktora przerodzila sie juz w "zawody" kto ladniejsza kiece, kto lepsze, bogatsze przyjecie..trudno sie tez dziwic..rodzina tez ma na to wplyw,ja wlasnie pare dni temu powiedzialam mojej mamie ( za mc biore slub cywilny w RPA jak narazie..) ze nie chce imprezy to uslyszalam "ohhh...a ja tak chcialabym spotkac sie z cala rodzina..)..no i pewnie kiedys trzeba bedzie zrobic impreze na jakies 100 osob, bo moich przyjaciol nie pomine:).. Ostatnio bylam na I komunii...to dopiero "zawody" i to rodzice to robia, aby ich dzicko wygladalo najpiekniej-fryzjer obowiazkowy..nie mowiac o prezentach-laptop, rower,aparat cyfrowy...chore, ale prawdzwe..

Gość no to także
powinnaś wiedziec, ze Bóg pisze sie z wielkiej litery....

nie ma nic zlego w przygotowaniach, towarzysza one temu, co jest najwazniejsze, czyli zlozenie przyrzeczenia przed Bogiem, oczywiscie czasami moga przykryc najwazniejszy cel slub, slub i wesele to po prostu taki ceremonila, tak a nie inaczej zostal ustanowiony przez samych ludzi i Bog nie ma tu nic do tego, tak samo jak przygotowania do komuni czy bierzmowania Zydzi, w tym Jezus zawsze sie dokladnie przygotowywali na czas Paschy, podejrzewam, ze slub tez byl nie lada wydarzeniem...