Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Radatka

Cukrzyca ciężarnych.Nagły spadek poziomu cukru.Czy obawiać się ?

Polecane posty

Po śniadaniu miałam wysoki poziom cukru,powyżej normy,pewnie dlatego że wypiłam pół litra słodzonej herbaty. Pół godziny przed obiadem zaczęły mi drżeć ręce,zbadałam poziom curu i był 63. Szybko zjadłam trzy kostki czekolady,dwie mandarynki i rosół. Polepszyło się.Po godzinie poziom cukru 99. Czy mogą występować takie skoki cukru i czy to jest normalne ?

Gość klara 82
a jesteś na insulinie?

Gość klara 82
w takim razie takie wa?ania nie powinny być groźne. masz glukometr i bardzo dobrze!możesz szybko reagować. ps dużo niżej cukier raczej nie powinien ci spadać także nie masz się o co martwić. powodzenia

63 to jeszcze w normie, chyba, że masz inny glukometr i inną dolną normę podaną, ja miałam normę od 60 , przed porodem lekarz zmienił od 50

Gość angela8899
Witam wszystkie mamy! zbieram materiały do pracy na temat, jakości życia kobiety ciężarnej z cukrzycą. Dlatego zwracam się do Pań z ogromną prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety. W szpitalach nie jestem w stanie zebrać wystarczającej ilości ankiet do przeprowadzenia badań, dlatego bardzo potrzebuje pomocy Pań. Z góry dziękuję za poświęcony mi czas i każdą wypełnioną ankietę. Wszystkim słodkim mamom życzę mnóstwo zdrowia i samych radości :) Link do ankiety http://moje-ankiety.pl/respond-38771.html