Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość totylko ja

Nadcisnienie- czy moze byc skutkiem stresów?

Polecane posty

ale boziu z tych wartości skoków to masz łagodne nadcisnienie... tylko skąd te niedociśnienia??hmm...musze sie dowiedzieć...do jutra

zapytałam i już wiem...a więc tak: z tymi tabletkami na nad ciśnienie (bo na cholesterol to miałam rację, ze do konca życia)to jest tak, że zależy to od wieku pacjenta i od tego czy potrafi sam unormować sobie cisnienie...czyli- jeśli pacjent jest młody to ma szanse jeszcze unormować sobie ciśnienie właśnie np. odpowiednim wysiłkiem fizycznym, odpowiednim żywienie, zaprzestaniem palenia itp. jednak nie zawsze jest łatwo zdiagnozować przyczynę powstania nadciśnienia u konkretnego pacjenta... mówi sie, ze istnieje wiele czynników powodujacych nadciśnienie, ale ciężko jest wychwycić który? jeśli u jakiegos pacjenta nadciśnienie spowodowane jest tylko złym żywieniem to po unormowaniu własnego jadłospisu i ciśnienie wróci do normy a wtedy tabletki nie są juz potrzebne... jednakże wiek oraz pewne czynniki, których nie da sie zmienić (nadczynnośc tarczycy, choroby nerek, choroby gruczołów dokrewnych- zespół Cushinga) powodują, ze tabletki trzeba brać do końca życia... boziu boziu- niestety nie wiem skąd sie biora u ciebie te nadciśnienia i nadciśnienia... czy te skoki cisnienia zależą od sytuacji stresowych, palenia, jakieś choroby współistniejącej? niestety nie moge doradzić ci nic i tym bardziej nie jestem zobowiązana do pisania tobie czy jest to groźne czy nie- musisz iść do lekarza- to on moze stwierdzić czy te skoki i niedociśnienia są groźne...zapytaj czym to grozi? jak masz sie uchronić? czy jakies konkrety wywołują to u ciebie??? wszystko zależy od osoby jak reaguje na dane bodźce prosperujące do nadciśnienia

boziu boziu...bardzo moze byc prawdopodobne, ze skoki cisnienia są spowodowane własnie ta nerwicą... co do bóli... czy bóle nasilają sie w jakiś porach roku- wiosna, jesień? czy boli cie zołądek tylko od chipsów, smazonego i nnych ciężkostrawnych? a marynowane i kiszone rzeczy jak działaja na ciebie?? po jakim czasie po spożyciu pokarmu występuja te bóle??

Gość a co to sa te beta blokery
to jakies tabletki?

Gość jolantakop
Odpowiada mi automat Senior. Dostałam go w prezencie na święta i cały czas chodzi dobrze. Szybki, wygodny, bezbolesny pomiar, do tego też mi się bardzo przydaje zapamiętywanie wyników.

Gość gość
Fajnie mierzy SmartCardio dużo lepiej niż automat co używaliśmy wcześniej. Krócej trzeba na wynik czekać i druga rzecz że nie ma przewodu który zawsze utrudniał pomiar, cały system jest połączony w zestaw.

Gość opinkss
Zamawiałam online SmartCardio i jak na razie mierzy tak samo płynnie, w zestawie zasilacz, etui, nie trzeba było niczego specjalnie dokupować.

Gość gość
Zamawialiśmy z internetu Smart cardio we wrześniu i powiem że jest oki, trzyma się ręki dobrze a miałem trochę wątpliwości czy mankiet z urządzeniem razem w pakiecie to będzie wygodne w montażu.

Gość gość
Zadowolona jestem z tego jak bada SmartCardio, wyniki mam w kolorach wyświetlane także od razu wiadomo czy wszystko jest w porządku z moim zdrowiem czy coś jednak się dzieje

Gość gość
Polecam SmartCardio albo coś w podobnym stylu, czyli z akumulatorem zamiast ładowania przez baterie, co dla mnie było zawsze uciążliwe

Gość gość
Sprawdza się nam Smart cardio trochę miałam obaw, czy ciśnieniomierz bez przewodu na powietrze będzie rzeczywiście mocno pompował ale jest okej, szybko mankiet puchnie i jednocześnie ręka nie boli od ucisku

Gość gość
Podpowiem model SmartCardio ja z nim problemów nie mam, mierzy płynnie, równo napełnia mankiet, nie ma typowego dla ciśnieniomierzy ucisku na ręce.

Gość gość
Polecę SmartCardio nie ma tego typu typowego dla pompowania automatów bólu na ręce, mankiet się nie wżyna, poza tym plusem jest też integracja samego mankietu z urządzeniem.

Gość cisss
Nadciśnienie może być związane ze stresem ale może mieć inne przyczyny proponuję poszukać dobrego internisty który wykona badania i znajdzie przyczynę wysokiego ciśnienia. Polecam poszukać tutaj https://ranking.abczdrowie.pl/

Gość gość
Bardzo dobrze pompuje SmartCardio, nie trwa to długo, nie ma łaczenia z mankietu do samego sprzętu tylko całość jest ze sobą zintegrowana.

Gość gość
Ja rowniez polecam Smartcardio

Gość gość
Moze byc od stresu,wiem po sobie. Długotrwały stres spowodował napadowe zaburzenia rytmu serca. Stres minął i przestałam byc na SOR co kilka dni niekiedy.Dodam leki przestałam brać i jest ok,bo brałam tylko doraźnie. Ale zostało tytle,ze jak się mocno zdenerwuję to potrafi to wrócić. Więc jak najbardziej,może być od stresu.

Gość gość
Faktycznie, SmartCardio nie sprawia bólu i też pochwaliłabym tutaj wyświetlacz. Jest duzy czytelny z pełnym info o badaniu.

Gość gość
Zacząłem dbać o siebie ostatnio i m.in. zainwestowałem ciśnieniomierz (mam też model Senior). Działa szybko ręka nie boli od nadmiernego ucisku.

Gość gość
Też się nie mogę nachwalić SmartCardio wszystkim a odkąd mąż ma problemy z sercem to jesteśmy w rodzinie uważani za ekspertów od ciśnieniomierzy...i wszyscy nas pytają o radę;P

Gość gość
Znalazłam swój ciśnieniomierz na rankingcisnieniomierzy.pl i jestem zadowolona z tego jak działa. Kupiłam model który był jeszcze jakiś czas temu na podium, na trzecim miejscu rankingu, nie wiem jak teraz czy się czasem nie przesunał w górę :)

Gość gość
Ile zapisów posiada senior?

Gość gość
Pamięć ma do 120 pomiarów także całkiem spoko

Gość karolina
Dnia 11.10.2018 o 15:49, Gość gość napisał:

Też się nie mogę nachwalić SmartCardio wszystkim a odkąd mąż ma problemy z sercem to jesteśmy w rodzinie uważani za ekspertów od ciśnieniomierzy...i wszyscy nas pytają o radę;P

To samo chciałam napisać o SmartCardio, bardzo szybki mechanizm. No i też mankiet dopasowany, wygodny, łatwy w upięciu.