Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zgredkax

drętwieje mi dłoń

Polecane posty

Od kilku dni drętwieje mi lewa dłoń ( dokładnie dwa palce mały i serdeczny) u lewej reki. Poczatkowo myslałam, ze to brak magnezu ( przeszłąm na lekką dietę) ale gdy zaczęlam go przyjmować, nic nie przechodzi. Miał ktos moze podobną \" niemiłą\" przygodę?

Gość annanasek
moze serduszko daje o sobie znac???

Sugerujesz, ze mogą to byc problemy z sercem? fakt, ostatnimi czasy mam dosc wysokie ciśnienie.......

Gość zloty kolczyk
mysle ze nie masz na co czekac musisz pojsc do kardiologa. to na prawde powazny symptom

Sugestii ze strony znajomych mam sporo: a to ucisk na kregosłup, teraz to serce......kogo wybrać: kardiologa czy naurologa? jakie badania pozwola mi rozwiązać tę zagadkę?

Gość zloty kolczyk
idz najpierw dp rodzinnego

Gość ja mam.
od kilku dni też ten sam identyczny objaw ,tylko dwa palce drętwieją i trochę jeszcze jakby dolna część dłoni .podejrzewam że przez to ciągle spanie na jednej i tej samej lewej stronie.. ale pewności nie mam .

Gość masazystka
moim zdaniem jest to uszkodzenie nerwu lokciowego...tak jak pani opisuje nerw ten odpowiada za unerwienie palcow reki czyli serdecznego i malego.

Gość masazystka
prosze sobie przypomniec czy w ostatnim czasie nie doszlo do jakichkolwiek urazow w okolicy lokciowej, byc moze jest to spowodowane jakims uciskiem w tym obszarze

a ja mam taki problem od wiekow-okresowo i tez mysle ,ze to cos od kregoslupa,czasem mnie boli w lopatce albo w lokciu no i wtedy dochodza te bolace paluszki:( napewno na zmiane pogody tak sie u mnie dzieje ,dietka ,magnez nie daja poprawy, choc magnez biore czesto jak sie nagle to cos pojawia tak i nagle odpuszzcza,trochepomaga branie lkekow na rozrzedzenie krwi ,moze byc zwykla aspiryna brana po polowce przez pare dni albo regularnie pol raz w tygodniu ,ja nie moge aspiryny ,biore acard jest powlekany nie drazni zoladka mam tak w lewej rece , jestem leworeczna(oprocz pisania bo pisze prawa)serce zdrowe......o dziwo teraz na raptowna zmiane pogody mnie to nie meczy ,minimalnie mi zdretwieja w nocy ,ale mezcylo mnie bardzo od swiat ,biore ten acard moze on mi dokrwil lepiej palce ,nie wiem ale napewno trzeba zrobic podstawowe badaania i magnez brac bo jego zawsze malo ,sprawdzic serduszko...

Gość Alihia
Skąd ja to znam :) Mi się to pojawia przy migrenie, przed po, lub w trakcie. Tak czy inaczej warto wykluczyć cos poważniejszego. U mnie oprócz drętwienia dłoni pojawia sie (czasem na raz, czasem nie): -drętwienie języka, -plamy przed oczami, -mega ból głowy, -kłopoty z równowagą, -brak koncentracji. Migrene wywołują takie czynniki (czasem muszą wystapić wszustkie na raz): -stres, -nagłe zmiany pogody, -jedzenie żółtego sera i picie czerwonego wina (nawet do 3 dni przed atakiem), -niewyspanie się.

mi tez drentwieja rece podczas jazdy rowerem albo jak dluzej trzymam je powyrzej serca. Wuem,ze mam kiepskie krazenie,bo nawet w lecie marzna mi stopy do takiedo stopnia,ze robia sie cale biale i bola....myslicie,ze lepiej pojsc do kardiologa?

podczas jazdy rowerem tez sie zdarza czy recewysoko (np.wieszanie prania) ale to w tych okresach kiedy mi dretwieja wogole ,wtedy podcas przyszywania guzika jestniewyrobka! ja mam nerwice wiec rozne z nia jazdy zwiazane i mozna by tedretwienia przypisac , jestem tez osoba z nadwaga tyle ze ja je mialam juz jako osoba zdrowa bez nerwicy czy wrecz jak bylam nastolatka i jak bylam szczuplutka i moja mama oraz jej siostry tez to maja czyli dzxiedziczne tyle ,ze nie wiemy od czego to jest stopy mi nie marzna ,raczej mi wiecznie goraco i sie poce tak czy siak aspirynka dla tych co marzna anie sa uczulone napewno pomoze dokrwic

ble ble ,mozna sobie sprawdzic serducho ,nie zaszkodzi ale takie klopoty jak piszesz tez sa ciezkie do zdiagnozowania bo badania wychodza ok@! moja kolezanka tak ma ,jeszzcze przy tarczycy tak sie moze dziac ,sprawdz!

Gość ivonT
witajcie... mi dretwieje nieraz cała połowa ciała prawa ręka prawa noga i trawa częśc twarzy i dodatko pojawiaja się "chrostki" jak po wysypce ale po kilku minutach to mija i jest ok... nie mija jednak dłuzszy czas i znowu wszystko poppraca. objawy nasilaja się bardziej od dwuch lat od porodu ....

ivon T, a miałaś robiony rezonans magnetyczny głowy? Absolutnie nie chce straszyć, ale moja koleżanka miała takie objawy jak Ty, uczucie drętwienia lewej połowy ciała i okazało się, że miała niewielkie krwawienie w mózgu. Była przy końcu ciąży i jak lekarze zobaczyli wyniki rezonansu, to od razu wzięli ją na stół i zrobili cesarkę, bo poród siłami natury był bardzo niebezpieczny.

Gość ivonT
nie nie miałam robionego rezonansu. rodziłam siłami natury. a krwiak?? mhmh możliwe ze jest bo miałam dwa wypadki samochodowe i nasiłam kołnierz przez kilka dni

Gość gość
Mi drętwieje palec mały i serdeczny. Na EMG stwierdzono uszkodzenie nerwu łokciowego. Biorę zaszczyry.