Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mary Kay

stomatologia czy lekarski?

Polecane posty

co wybrać stomatologię czy lekarski? jakie są plusy i minusy każdegoz kierunków? zaznaczam, że nie mam w rodzinie ani stomatologa a ni lekarza, tak więc o \"plecach\" w zawodzie nie mogę mówić dziękuje za odpowiedzi, szczególnie studentom lub absolwentom ww kierunków, jak równiez w jakikolwiek sposób w powyższe uwikłanym :)

Gość wandaaaaaaa
jak cie nie brzydzi ,,grzebanie ludziom w buzi,, to idź na stomatologie od razu po studiach zaczynasz dobrze zarabiac, lekarz zaczyna zarabiac koło 40 i to pod warunkiem ze ma dobra specjalizacje, a na nia sie bez pleców nie dostaniesz, chyba ze jestes mega wybitna.....

Gość w stomatologii plecy
nie sa tak wazne

no właśnie pleców nie mam.... ale po lekarskim nie trzeba aż tyle inwestować w prywatny gabinet ( w sumie wystarczy leżanka i 2 krzesła) a po stomatologii sam fotel plus narzędzia to kupa kasy....

Gość zwyczajnie psuja sie
stoma, wydaje mi sie ze szybciej mozna sie dorobic czegos swojego. lekarski to w sumie 10 lat nauki.

Gość jak nie więcej
6 lat same studia (plus po każdym miesiącu z wakacji praktyki) 1,5 roku staż (obowiązkowy) potem ok 6 lat specjalizacji ( jak się dostanie od razu to pół biedy) a potem jeszcze nabierasz praktyki aż zakwitniesz... na stomie po 5 latach idziesz do pracy, nabierzesz praktyki weźniesz kredyt i hulaj dusza

Oba te kierunki są naprawdę bardzo ciężkie, jeśli lubisz się uczyć, masz do tego smykałkę, to pewnie dasz radę, ale jeśli geniuszem nie jesteś, to albo wspomożesz się amfą, albo wylecisz po pierwszej sesji.

Gość halabarda
Bycie dentysta to sztuka. Jezeli okaze sie ,ze nie lubisz tej roboty to tragedia.Trzeba byc naprawde sprawnym manualnie .Nie kazdy ma do tego talent .Pamietaj!!!!!!!!

Lukira co za głupoty wypisujesz... ja geniuszem nie jestem niczym się nie wspomagam i mam na razie wszystko zaliczone... i nie zarwałam jeszcze żadnej nocy... tylko nerwy i psychę trzeba mieć mocną bo atmosfera (przynajmniej u mnie) jest dobijająca

Gość chcialabym
tropikalna, a co Cię tak dobija??

Gość chcialabym
jesteś na lekarskim czy na stomatologii??

Gość chcialabym
dzięki.

\"pomarańczo\" na którym roku jesteś? nie poszłabyś teraz na stomatologie gdybyś mogła? a znajomi z roku? nie zmienili by zdania?

Luckira rzeczywiście głupoty, też nie jestem wybitnie zdolna, nie siedzę także po nocach i amfy nigdy nie brałam... co prawda zdarzało mi się nie zdać jakiegoś egzaminu, ale nigdy tez nie miałam komisu... i z tego co widzę, żeby wylecieć po 1 sesji to się trzeba bardzo starać, a im późniejsza sesja ( na wyższych latach) starania żeby wylecieć trzeba zdwajać i potrajać...

Gość ciekawski Jan
a ile wynosi panstwowa pensja lekarza a ile dantysty?