Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze miLA

co mam zrobic jak nie dostalam jeszcze swiadectwa pracy???

Polecane posty

Gość jeszcze miLA

prace zakonczylam z dniem 31 grudnia 2006 i dotej pory nie otrzymalam ŚP dzis jest 15 dzien od konca mojej pracy do 7 dni powinni je przyslac poleconym a tu nic..obecnie nie pracuje.

Gość najpierw grzecznie zapytaj
dlaczego do ciezkiej cholery nie dostalas tego co powinnas a pozniej postrasz : PIP, US do wyboru do koloru :P no i jesli ponioslas szkode z tego tytulu (niemoznosc dostania pracy itp) przysluguje Ci odszkodowanie ale to pewnie sad pracy rozstrzyga...

Gość najpierw grzecznie zapytaj
i jeszcze : Art. 282. § 1. Kto, wbrew obowiązkowi: ( .............................) 3) nie wydaje pracownikowi świadectwa pracy, podlega karze grzywny.

Gość jeszce miLA
kilka razy pytalam sie kierownika co jest.. on na to ze przedluzaja mi umowe... ale ja nie pracuje... nie podpisuje sie na liscie... nie mam dowodu ze pracuje w tym czasie...dzis juz 16 dnien a ja ani umowy ani swiadectwa...juz sie wkurwiam chyba im listem poleconym wysle zeby miec podkladke ze sie domagalam....a potem do sadu pracy.... ich podam.. nie podlegam zadnym karom grzywny.. i to oni mi sa jeszcze kase winni...

Gość wkurzona Eryka
No przeciez pisze, że oni podlegaja a nie TY