Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania_z

umowa o dzielo - czy ktos sie na tym zna - pytanie do zaawansowanych

Polecane posty

Gość ania_z

Witam! mam pewien problem. Podpisalam umowe o dzielo z pewnym czlowiekiem. Jestem programista - do 1 stycznia mialam wykonac pewien projekt. Niestety poprostu nie dalam rady, siedze po nocach, pracuje takze na caly etat... nie wyrobilam, przeliczylam sie. W umowie podpisanej przez nas napisane jest doladnie "6.W razie zwłoki w wykonaniu dzieła Zamawiający może odstąpić od umowy bez konieczności wyznaczania dodatkowego terminu." gora za tydzien skoncze ten projekt - na 100%. Zaoferowalam fecotewi ze w ramach rekompensaty zrobie cos jeszcze- gratis, przepraszalam. Glupio mi ale naprawde sie nie wyrobilam. W kazdym razie facet chyba sie wkurzyl bo zaczal straszyc ze zrezygnuje. Napisalam mu dzis @ czy mam robic dalej czy rezygnuje. A ten mnie kosztami straszy ze jak nie skoncze w 2 dni to nie tylko zrezygnuje ale obciazy mnie cytuje" dodatkowymi kosztami". W umowie czegos takiego nie bylo. Czy ma prawo to zrobic? Bardzo prosze poradzcie. z gory dzieki

Gość BEZROBOTNA EWA
Jeśli czegoś nie ma w umowie, to wątpię by miał do tego prawo. Musisz poszukać wszystkiego co dotyczy takiej umowy np. w internecie.