Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaga000000000000008

grupa krwi dzicka-ma inna niz ja i maz mozliwe?

Polecane posty

Gość gaga000000000000008

kazdy mowi ze nie mozliwe a unas tak jest

Gość podobno mozliwe
ale niech sie wypowiedza eksperci :)

Gość ja127832
mozliwe, jak mąz nie jest ojcem....przypomnij sobie, czy przypadkiem nie może byc nim ktos inny?

Gość podaj grupy krwi
pewnie, że możliwe. jaką masz grupę krwi? a jaką ma mąż? napisz, a zaraz Ci wyjaśnię. nie obraź się, ale każde dziecko w szkole średniej powinno to wiedzieć ;)

mzliwe, moj brat ma grupe 0 Rh+ a ja z drugim bratem i rodzice mamy ARh+ nie ma mowy o zadnej zdradzie, brat podobny do ojca jak dwie krople wody, to jest mozliwe, poszukaj w internecie...

Może źle zrobili??Raczej nie jest to możliwe....tzn tak jeżeli któreś z was ma grupę AB to dziecko może mieć AB, A lub B.ale jeżeli oboje np macie 0 to dziecko musi mieć taką grupę krwi!

Gość podaj grupy krwi
Tasiuniu , głupoty gadasz. niech autorka poda grupy krwi.

jesli ty masz AB a maz O to dziecko moze miec A lub B - wiec wszystko w porzadku:) dziedziczy sie jeden gen od matki i jeden od ojca czyli z twojego AB albo A albo B z meza 0 (tak naprawde to 00) moze tylko isc 0 bo innego nie ma czyli: albo A0 albo B0 czyli popularnie mowiac A lub B! kombinacja AB nie jest mozliwa wg praw genetyki! wiec sie nie martw bo nie masz czym:)

Gość gaga000000000000008
corka ma rh+

Tasia ma rację, jeżeli oboje rodzice mają O to dziecko nie może mieć innej grupy.

Gość gaga000000000000008
a jesli corka ma rh+ moze kiedys miec konflikt?

Gość podaj grupy krwi
no pewnie że możliwe! przykładowo (skoro nie chcesz podać grup krwi): Ty masz A, mąż B, to Wasz dzidziuś może mieć: A, B, 0 lub AB. Wszystkie moze mieć, jak rodzice maja A i B ( A0, B0).

Gość agata---
to czy ma rh+ czy rh- to akurat z tym roznie bywa, moja mama ma rh+, tata rh+ , a ja mam rh- po dziadku ponoc;))

sorki te grupy podala Moni a ja myslalam ze Gaga no ale to dobry przyklad na to ze kazdy moze miec inna grupe:)

Gość gaga000000000000008
majac rh+ to z jaka grupa konflikt?

Gość podaj grupy krwi
Ale tassia napisała, że raczej nie jest możliwe to, żeby dziecko miało inną grupe krwi niż jeden z dwojga rodziców. a to nieprawda, bo może. W przypadku grupy 0-owszem-tylko tu ma racje, ale pytanie autorki było ogólne.

rh+ czy minus nie ma nic do rzeczy + podaje ze masz antygen Rh a minus ze go nie masz grupa to A, B ,) albo AB a konflikt jest jedynie gdy matka ma czynnik RH (-) a ojciec Rh(+) - wtedy konflikt jest mozliwy ale nie musi byc (zalezy od tego co ma dziecko - jak ma Rh(+) to konflikt jest.

Gość gaga000000000000008
ja mam zero ale nie pamietam czy +/-

Gość gaga000000000000008
aha to corka moze miec tylko konflikt z rh-?

Moja mama ma 0 mój tata ma AB. Więc tak ja mam A.A mojej siostrze nie robili ponieważ powiedzieli że ma albo A albo B albo AB po tacie.obie z siostrą miałyśmy żółtaczkę tylko nie taka typową tylko z konfliktu grup krwi.

a jaka ma maz? pewnie AB to wtedy dziecko ma A lub B czyli inna niz wy oboje

Gość gaga000000000000008
on ma a dodatnie chyba

gaga co ty piszesz?? jak twoja córka ma RH+, to nie bedzie miała konfliktu !!;), nawet jak jej maz bedzie miał RH-,:)

Gość pohybelka
Konflikt ser. wystepuje kiedy matka ma - a dziecko + ale z tym wystepowaniem to tez nie tak do konca ! poniewaz wlasciwa opieka lekarza podczas ciązy daje wysokie bezpieczenstwo nie wystapienia konf. ser. W ogóle przy pierwszym dziecku to sie baaaaardzo żadko zdarza :)

ale nie chodzi o to czy ma dodatnie czy nie tylko jaka ma grupe krwi? Rh to czynniki dodatkowy a oznaczenie glowne to A, B, AB lub 0 jesli tego nie wiesz to dlaczego twierdzisz ze corka ma inna grupe niz ty i maz?

Gość gaga000000000000008
ale jesli chodzi o faceta to facet rh- a kobieta rh+=konflikt? powiedzcie a czy jadac do porodu trzeba miec badanie na grupe krwi na papierze? czy wystarczy ja znac?