Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaga000000000000008

grupa krwi dzicka-ma inna niz ja i maz mozliwe?

Polecane posty

Gość nie no jasne
tzn mozliwe ze masz 0 ale wtedy oznacza to ze Twoja mama Cie nie urodzila....

nie no jasne mam 0 Rh -, mama AB rh + zdecydowanie moja rodzicielka jest moją rodzicielką bo jesteśmy do siebie bardzo podobne.

wg tabel jest to nie możliwe, ale z tym podobieństwem do siebie nie jest tak do końca, koleżanki syn jest podobny do swojego dziadka, a ten dziadek to mąż jej mamy a nie biologiczny jej ojciec...

Gość gość
Ja mam inną niż moi rodzice. Znajomy genetyk powiedział, że to rzadkość ale się zdarza. Matka A ojciec AB a ja 0.

Gość gość
Jak ktoś by chciał sprawdzić czy jest możliwe że ma inną grupę krwi niż jego rodzice , to proszę: Możliwe jest to, ze grupa krwi dziecka jest inna niż grupa krwi rodziców. Wynika to ze sposobu dziedziczenia w zakresie grup głównych krwi. Poniżej schemat dziedziczenia w zakresie grup głównych: Grupa krwi ojca i matki możliwa grupa krwi dziecka A x A A lub 0 B x B B lub 0 A x 0 A lub 0 B x 0 B lub 0 A x B A, AB, B lub 0 A x AB A, B, lub AB B x AB A, B, lub AB AB x AB A, B lub AB AB x 0 A lub B 0 x 0 0 Źródło : http://polki.pl/we-dwoje/grupa;krwi;dziecka;-;inna;niz;rodzicow,artykul,24992.html Pozdrawiam

Gość gość
Jak ktoś by chciał sprawdzić czy jest możliwe że ma inną grupę krwi niż jego rodzice , to proszę: Możliwe jest to, ze grupa krwi dziecka jest inna niż grupa krwi rodziców. Wynika to ze sposobu dziedziczenia w zakresie grup głównych krwi. Poniżej schemat dziedziczenia w zakresie grup głównych: Grupa krwi ojca i matki możliwa grupa krwi dziecka A x A A lub 0 B x B B lub 0 A x 0 A lub 0 B x 0 B lub 0 A x B A, AB, B lub 0 A x AB A, B, lub AB B x AB A, B, lub AB AB x AB A, B lub AB AB x 0 A lub B 0 x 0 0 Źródło : http://polki.pl/we-dwoje/grupa ;krwi;dziecka;-;inna;niz;rodzicow,artykul,24992.html Pozdrawiam

Gość gość
Ja mam b rh-, mąż ma a rh+ a nasz synek 0 rh+. Normalne

Gość gość
tak syn mojej corki tez ma inna grupe wyglada to tak siostra 0 szwagier 0 corka 0 syn B rh- syn podobny do ojca jak dwie krople wody badanie wykonane 3razy po czym konsultacja z madrym lekarzem i odpowiedz a raczej pytanie o grupy krwi dziadkow ze strony matki wszystcy 0 ze strony ojca dziecka babcia 0 dziadek B Rh- wynikiem tego bylo szczegolowe badanie krwi ojca i stwierdzenie ze w jego krwi rowniez jest czynnik B tylko w znikomych ilosciach dlatego grupa oznaczona jako 0 to ma jakas nazwe bombaj bambaj o ile pamietam