Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZIELE

Internet w ERA czyli Blue Connect???

Polecane posty

Czy ktoś może zakupił tą usługę w Erze i może się wypowiedzieć na jej temat. Konkretnie chodzi mi o prędkość, czy faktycznie mają ok.1MB czy to tylko przechwałki. Bo ten internet w Plusie czyli iPlus, którego obecnie testowałam jest szczerze powiedziawszy do niczego, a prędkość u niego modemowa :(, choc zapewniali, że będzie działał super

Gość 888888888888888888
****************** nikt nic nie napisze??????????????

Gość 888888888888888888
:( proszę o pomoc :)

Gość 888888888888888888
:):):) prosze o pomoc

ale mnie teraz interesuje Era czy jest tak samo do bani?????? Ktoś może wiee??????????????????????? PROSZĘ O POMOCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC :)

w każdym razie dzięki za potwierdzenie opinii o iPlus :P Natia :D ja już nie mam siły do tych usługodawców :( po prostu nie mam siły

Gość odpowiedzialna zona
a jak z internetem w UPC ? easy czy jest ok? jak jego predkosc?

mnie niestety powiedzieli ze nie dadza rady zalozyc UPC bo musieliby ciagnać dużo kabla i to sie nie opłaca :( a co do predkosci to tez sie obawiam :(

Gość ja jestem poza Polska
i mam 4 megowe lacze za ktore place grosze biorac pod uwage zarobki

Gość odpowiedzialna zona
a ja mam osiedlowy internet, ktory raz chodzi a raz nie i do tego musze placic 55zl / miesiac, dlatego chce sie przeniesc do UPC...jak tam jest ? :o

tylko ze mnie konkretnie chodzi o internet z Ery Blue Connect a nie kto jakie ma łącze i z jaką szybkością. Bo chciałabym zamienic iPlus właśnie na Erę. Tylko teraz nie wiem czy to dobry pomysł, zwłaszcza że iPlus = modem :(

rozumiem że nie macie żadnych doświadczeń w tym temacie ??????????? Szkoda :(

nie nie denerwuje się tylko chcialabym żeby ludzie zabierali glos na temat Blue connect, bo mnie nic nie da UPC czy co tam nawet TPSA odpada bo mnie do \"innej szafy podlaczyli\" (tekst pani z TPSA :P:P:P) i tam nie da sie skonfigurowac neostrady. Chciałabym fachowej porady ot co, a denerwowac sie nie denerwuje :) Jestem jakbby troche niecierpliwa :P:P:P:P:P:P

Gość dokladnie tak jest
Ziele zapal sobie ziele i wyluzuj :)

zluzowalam już o 13.32 :P:P:P:P:P:P a do luzu ziele mi nie potrzebne :) jedynie fachowa porada jest mi potrzebna :D:D:D:D:D:D ale dzieki za podpowiedź jak uzyskać luzzzzzzzzzzzz hehehehe

IPlus naprawdę jest taki kiepski? Znam kilka osób, które są z niego całkiem zadowolone. Dużo zależy od tego, czego oczekujesz od internetu. Moja koleżanka praktycznie siedzi tylko na kafe i na GG i w tym IPlus sprawdza się znakomicie, a jedna strona kafe otwiera się dosłownie w kilka sekund. Słyszałam dużo złego na temat Blue Conect. Kiedyś trafiłam na porównanie tych dwóch kart i IPlus zebrał więcej pozytywnych opinii. Podobno w Orange można kupić kartę Neostrady do laptopa.

Co do orange to raczej nie moge pozwolic sobie na internet u nich, bo zasieg u mnie kiepski, a predkosc tez na pewno od tego zalezy :( Mam iPlusa i u mnie nie działa najlepiej wiec chcialam sie dowiedziec co tam w Erze :) bo juz wiecej nie ma operatorów :D

Net od operatora komórkowego nie jest alternatywą dla łączy kablowych, radiowych czy satelitarnych! Taki necik może służyć do gadania na GG, wysłania poczty (bez wielkich załączników) i temu podobnych rzeczy, nie wymagających przesyłania większych ilości danych. W ogóle nie ma mowy o przesyłaniu jakichkolwiek plików :o I dodatkowo, żeby to w miarę znosnie chodziło trzeba być dość blisko nadajnika, a to znaczy, że na peryferiach miast lub poza nimi ten net to porażka, niezależnie od tego czy to Era, Plus czy Orange. Prawdopodobnie jeszcze w tym roku Centertel (TP S.A./Orange) uruchomi nową usługę dostępu do Internetu wykorzystując stare częstotliwości 450 Mhz, na których działały pierwsze komórki w Polsce w połowie lat \'90. Można się spodziewać, że będzie to chodziło całkiem dobrze, zapowiadają łącza o przepustowości nawet 2 Mbit. To co jest dostępne teraz, to taki quasi-internet ;)

Gość adza
szybkośc w blue connect zalezy od tego w jakiej miejscowosco korzystasz ztej usługi. Moze to być WLAN, UMTS, EDGE, GPRS. Ta maxymalna prędkość jest przez WLAN w wiekszych miastach. UMTS do 384 kb/s, EDGE do 115 kb/s, GPRS do 53 kb/s. Zasięg GPRS jest w 100% zgodny z zasiegiem ery. Szegółowa mape dostępnosci powinny być na stronie ery. :)

Gość ja mam i plus i nie jestem
zadowolona. Wlaśnie dzisiaj konsultant plusa poinformował mnie, że zmniejszyli mi prędkość, bo przekroczyłam limit. a limit mam liczony od 1 go każdego miesiąca. byc może to sprawka skype bo oprócz skype przeglądam str.,wysyłam,odbieram pocztę. ale słyszałam rownież, że blue connect też nie jest rewelacją. gdyby nie ten limit byłoy ok. łatwo go przekroczyć...tzn jak brałam i plusa to słyszałam, ze oprócz ściągania plików mogę śmiało sobie uzywać hahaha. A dzisiaj Pan przedstawił mi dlugą listę na jakie str.nie mogę wchodzic aby nie przekroczyć limitu. jeżeli chodzi o blue connect to w tym niższy abonamencie jest jeszcze mniejszy limit.

Gość walduuuś
i po cholere podnosisz jak juz wszystko masz napisane? :o