Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fribla

Psycholog we Wrocławiu

Polecane posty

Gość fribla

Zdecydowalam sie poszukać porady u psychologa. Dlaczego?Mniejsza z tym, po prostu sytuacja do tego dojrzała. Mam problem bo zupełnie nie wiem jak znaleźć odpowiednią, odpowiedzialną i wiarygodną osobę. Tyle sie słyszy ostatnio o róznych szarlatanach. Jeśli znajdzie sie ktos kto mogłby mi poradzić lub podsunąc jakies nazwsko na ternie Wrocławia to bede wdzieczna:)

Gość fribla
????????????????????????

Gość fribla
odświeżam

Gość fribla
..............

Gość yhjjju
czy to ma byc psycholog "ukieronkowany" na jakies problemy?

Gość fribla
hmm, a co to znaczy?? po prostu chcialam od czegos zacząc. myślę ze mam depresję

Gość MalinowaRusalka
Ja slyszalam o jakiejs kobiecie w Poradni Zdrowia Psychicznego. Jesli szukasz psychologa to zacznij od tych darmowych. Spotkalam sie z takim przypadkiem ze jedna kobieta leczyla pacjentke ,brala 150zl za GODZINE i po pol roku nie bylo efektow. Znam ta pacjentke i wiem ze problem nie byl tak skaplikowany a baba poprostu wyciagala kase. Powodzenia zycze:)

Gość fribla
dzieki sprawdze to, tylko jezeli z psychologami jest tak samo jak z cała słuzba zdrowia w Polsce, to nie wiem czy bede mogla we Wrocku skorzystac z ich porad za darmo, bo staly meldunek mam gdzie indziej

Gość MalinowaRusalka
Wiesz, ja testowalam kilku zanim dotarlam do mojego jedynego;) Tez z depresja tyle ze nastoletnia.Teraz jestem stara i wiem ze gdyby nie ten ostatni moj to nie wiem co by bylo :) :) :) A powiem ze zaliczylam prywatne , jakies przyszkolne , jedna psychiatre , a tego mojego znalazlam wlasnie w poradni zdrowia psychicznego.Calkowicie darmowy swietny facet.Teraz juz na emeryturze. Co do tego we Wroclawiu to nie mam mozliwosci podania nazwiska bo mignelo mi na jednym z czatow dda , ktos goraco polecal ale to nie moj rejon wiec zignorowalam. Nastepnym razem zapisze:)

Gość MalinowaRusalka
zawsze mozesz wejsc na dda.pl ,na czat i zapytac o psychologa.wiem ze jest tam kilka osob z wrocka moze akurat trafisz na kogos.

Gość fribla
ok, tak zrobię, wejde na te stronę. z tego co piszecie wynika,ze mozna źle trafic i wlasnie tego się trochę boję. dla mnie to byla bardzo trudna i dlugo podejmowana decyzja zeby isc do lekarza, wolalabym nie trafic na jakiegos wariata wiekszego ode mnie:)

Gość MalinowaRusalka
Jak po kilku spotkaniach stwierdzisz ze nie ma zmian lub lekarz Ci nie odpowiada zawsze mozna zmienic.

Gość fribla
w sumie tak, tylko jakos sie stresuję. troche sobie tego nie wyobrazam. co się wogóle robi na wizycie u psychologa? rozwiazuje sie jakies testy, lezy na kozetce??

Gość MalinowaRusalka
kozetka to u psychoterapeuty za pieniadze. U psychologa ,lekarz pyta o depresje : kiedy sie zaczela ,co ja spowodowalo ,jaka masz prace czy praca stresuje , czy czujesz sie spelniony/na , czy cele ktore chciales/las osiagnac sa realizowane czy sa jakies problemy z realizacja.Czy spelniasz marzenia i ogolnie co czujesz;) Zapytac moze o wszystko. Moj zadaje pytanie , a ja mu odpowiadam i zachaczam przy okazji i o rodzine i o znajomych.On mi potem zwraca uwage gdzie co powinnam zrobic lub nie robic ,poczekac zobaczyc na spokojnie co sie bedzie dzialo. Kazdy psycho ma swoje techniki.Nie ma sie czego bac.

Gość MalinowaRusalka
Testy tez moze Ci dac do rozwiazania.Np osobowosciowe , a nastepnie wyjasnic co i jak. Jak mowilam to zalezy od lekarza. Mozesz sobie zobaczyc http://www.enneagram.pl/ , jeden z lepszych testow na osobowosc.

Gość fribla
a wiesz moze jakie sa powody tego, że część ludzo chodzi do psychologa a częśc na przyklad na terape grupowe. jakie sa wskazania?

Gość MalinowaRusalka
Nie znam Twojego problemu , wiec trudno mi powiedziec. Jedni ludzie dobrze czuja sie w grupie ludzi o podobnych dolegliwosciach - wtedy moga sie wzajemnie wspierac bo wszyscy maja mniej lub bardziej podobne objawy i wiedza o co chodzi , to bardzo podbudowywuje i pomaga bo wiesz ze nei jestes samotny/na w swojej chorobie.Inni wola indywidualna, bo wtedy lekarz skupia sie tylko na jego problemie i moze bez skrepowania opowiedziec o sobie. Tak wiec widzisz to zalezy od Ciebie. Mozesz sprobowac tego i tego.