Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bladolica

BIAŁA cera szukam podkładu

Polecane posty

Gość Bladolica

Mam bardzo jasną karnacje, szukam najjaśniejszego podkładu. Wszystkie, z którymi dotychczas się spotkałam, sprawiały że miałam ciemną "maskę". Proszę pomóżcie!

Gość jozia z sopotu
jakiego typu ma byc ten podklad, i jaka cena ?

Czy próbowała już Pani kontaktować się z konsultantką kosmetyczną firmy Mary Kay? W gamie kolorystycznej firmy znajdują się dwa rodzaje bardzo jasnych podkładów w zależności od koloru cery (rózowy/beżowy) - 29 ml to 61zł

Gość to sie zapytam
a do jakiej cery sa te podklady, tłustej, suchej, delikatnie, mocno kryjące?. jak długo sie utrzymują?

Gość IndiankaZmalibu
Ja mam rozową biel i stosuje tylko puder w kamieniu z Constance Carroll. Nie trafilam jeszcze na jakis lepszy o takim odcieniu ktory by mi odpowiadal:(

Gość Paloma Blanca
Ja też mam jasną cerę, używam Max Factor Colour Adapt. Widziałam jeszcze dwa czy trzy odcienie jaśniejsze od tego, który pasuje do mojej karnacji.

Gość fiki miki z AMERYKI
troche tych jasnych podkładow jest, i żeby coś podpowiedziec, trzeba wiedziec, czego autorka poza kolorem oczekuje od takiego podkładu.

Gość IndiankaZmalibu
Ja poprosze taki ktory nie zapycha ;)

Gość fiki miki z AMERYKI
mam taki, co nie zapycha, ale za to ma inne wady

Ja sobie chwalę Lumene Hydra drops. Ale od razu uprzedze, ze jest do cery suchej i normalnej i nie jest specjalnie kryjący. Raczej rozświetla i wyrównuje koloryt cery. Bardzo lekki.

Gość To dziękujemy autorce topiku
Za uwagę jaka nam poświęciła.

Gość DeVolcano
Nie siedzę przecież ciągle przy komputerze, dzięki za odpowiedzi :). Skórę mam wrażliwą, a podkładu szukam niematującego i kryjącego, raczej delikatnego, rozświetlającego. Mam cerę białą i raczej zaliczyć mogę do różowych. W akcie desperacji używałam pudru scenicznego (biały, teatralny) ale raczej nie najlepiej to zadziałało :/.

Gość ulienna
Jasne, nie musisz siedziec cały czas przy komputerze, ale jak zakładasz topik i prosisz o pomoc to wypadałoby troche czasu poświęcic , na rozmowe z osobami, ktore chca udzielić rad, albo uprzedzić, ze teraz nie mozesz, ale będziesz pożniej, i zapoznasz się z opiniami. W końcu to nie polega na tym, żebyśmy wygłaszały monologi, tylko na wymianie zdań. Chociażby dlatego temat poległ, bo nie sprecyzowałaś wymagań. A przechodząc do tematu Jasne pudry ma max Factor np pan stic 12. , ten nie matuje, ale dobrze kryje, i jest niedrogi. REVLON COLORSTAY 01 IVORY, jest z pompka dla cery suchej

Gość a znacie może
jakiś sypki puder matujący bardzo jasny? próbowałam z transparentnymi, ale one albo zmeiniaja kolor, albo już w pudełku sa ciemne-a napisane, że niby transparentne :O

Gość ulienna
clinicque blended face powder brush, w Polsce nie jest tani, ale jak popatrzysz na ilosc tego pudru w pudełku to nie wychodzi juz tak drogo. Jeden jest tranparetntny matujacy, drugi tez fajny rozswietjlajacy.On jest transparentny, ale ma zroznocowanie kolorystyczne, ja mam 03, ajestem naprawde jasna.popatrz np w SEPhorze. A, i to jest puder sypki.

Gość DeVolcano
Dzięki wielkie, będę sprawdzeć :)

Gość a znacie może
dzieki 🌼

Gość jeżeli szukasz jasnych kosmety
ków, to ja ZDECYDOWANIE polecam Ci: puder prasowany LUMENE, Skin Couture- jest megajasny, odcień najjaśniejszy jest w zasadzie biały, więc ja- mimo, że z normalnych kosmetyków jak MF czy Loreal wszystkie sa dla mnie za ciemne z 5 razy, z tego wybieram zawsze ten trochę ciemniejszy odcień;) A sam puder jest super. Puder sypki Silky Loose Powder Rimmel- tani, dobry, tylko ma za małe dziurki w sitku:P Ale nic jaśniejszego nie spotakałam, nawet Clinique nie ma jaśniejszych pudrów;) A cena jest niska- 36zł za 14 g. Ewentualnie trochę droższy puder LUMENE. Podkąłdy- niesmaowicie jasne odcienie ma Kanebo. I Clinique- ja używam od lat i jestem zadowolona:) Oni mają ok. 20 odcieni do wyboru,. więc łatwo coś sobie dobrać. I Lancome mają tez łądne, jasne odcienie. generalnie podklłądy raczej wysokopółkowe, chyba, ze masz bezproblemową cerę. Wtedy np. możesz sobie kupić krem tonujący Sephory, dość dobry, w odcieniu 100- jest bardzo jasny, na twarzy w zasadzie go nie widać. Albo używać tylo pudru sypkiego. Ewentualnie rozejrzeć się za jakimiś podkłądami Lumene, bo on maja jasne kolorki, również może Gosh. Inne podkąłdy, przynajmniej dla mnie- Bourjois, MF, Loreal, Rimmel, Maybelline sa zdecydowanie za ciemne i za pomarańczowe.

Gość jeżeli szukasz jasnych kosmety
Ten sypki Rimmel, nawet rozjaśnia każdy za ciemny podkład, jest prawie biały, ale potem się wtapia w skórę, nie ciemnieje w ogóle i jak na swoją cenę i markę jest bardzo dobry.

Gość no tak taak
Tak tylko widzisz Rimmel, ma pojemnośc 14g, kosztuje 36zł, a Clinique ma pojemnośc 30g, i kosztuje 110zł. Jak sie porówna gabaryty, to cena nie jest juz tak wysoka, zapłacisz od razu więcej, ale masz na bardzooo długo, a moim zdaniem jakośc nieporownywalnie lepsza.

Gość tak ale ja używam podkładu
Clinique i on jest dobry. Ale ten puder sypki jest mocno przecietny. Dużo lepszy jest Shiseido, ale on jest mniejszy i kosztuje już 180-200zł. A Clinique, chociaz lubie ta firmę- mam ich podkłady, uzywam ich zawsze, szminki, tusze do rzęs itd., to jednak uważam, ze ten puder sypki wcale nie jest az tak dobry i jest mocno przereklamowany. To już lepiej sobie kupic Guerlain czy Shiseido. A z tanich właśnie Rimmel jest ok. Nie wiem, jakimi pieniędzmi dysponuje na kosmetyki ta dziewczyna czy kobieta. Jeżeli stac ja na wysokopółkowy podkład i puder sypki, to ja zdecydownie polecam podkłady Kanebo- bardzo jasne, Lancome Teint Idole Ultra a puder sypki Shiseido- on w ogóle jest boski, drobny, jedwabiasy, taki śliski i świetnie rozświetla i wygładza cerę.

Gość tak ale ja używam podkładu
Tym bardziej, z edziewczyna chciała coś rozświetlającego., a jak dla mnie to Clinique daje wrażenie czegoś, czego nie znoszę- matowej, płaskiej, ziemistej wprost cery.... Dla mnie ten puder zdecydowanie nie jest wart swojej ceny, zachowuj się jak tanie Burzujki czy cos podobnego. Nie lubie go. A wersja rozświetlająca nie jest dostępna w PL. Natomaist Shiseido jest naprawdę super. Tyle, ze droższy.

Gość DIORA DOBRY JEST

Gość no tak taak
Jasne, każdemu odpowiada co innego, mnie ten clinique naprawde, pasuje, a jeszcze mam przywożony z USA więc cena jeszcze nizsza. Guerleina to używam METEORITES dla rozswietlenia, ale to bardzo mało. Wiesz, u mnie wsklepie to Vipery matujący to małe pudełko kosztuje 29,90, a jest tego 12g. A sprawdzałam teraz Clinique, to pudełko ma 35!g. i kosztuje nawet w POlsce 110 zł, to praktycznie są w zblizonej cenie.

Gość DeVolcano
Znalazłam wspaniały puder! Inglot, 30 zł, 30 gram, rozświetlający, sypki, Nr.12. Wspaniale się utrzymuje, prawie biały. I ma ładne pudełko. Szczerze polecam!

Gość pudry Inglot są do niczego
Strasznie zmieniają kolor na twarzy, są widoczne, gruboziarniste, szybko sie utleniają. Do bani:o

Witam! Mam pytanie, może któraś z Pań może odpowiedzieć. Mam cere bladą, która nierzadko staje się różowa. Myślę, po tym co przeczytałam, ze nadałby sie sla mnie podkład Lumene Double Stay. Odcienia 0.Vanilla nie moge znaleźć(w drogeriach int.) a nie wiem jak wyglada 1.Cream Beige. Nadałby się, tzn. nie byłby za ciemny?