Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plamista kaska

Lupiez rozowy Gillberta.

Polecane posty

Gość plamista kaska

Czy ktos na to chorowal? Jak to sie objawia? Chyba to mam.....

Giberta. objawia się różowymi, okrągłymi plamkami - tzw. blaszkami. wygląda to jak skupisko małych krostek, swędzi, skóra może się łuszczyć w tym miejscu. podobno samo przechodzi po kilku tygodniach, jednak maściami można złagodzić swędzenie.

Gość plamista kaska
Czy lekarz moze to pomylic z grzybica skory? Bylam u dwoch, jeden powiedzial,ze alergia ,drugi,ze frzybica a jutro ide do trzeciego, pasuje mi na ten lupiez.

owszem, może. u mnie dokładnie tak było :D a to dlatego, że na początku miałam tylko jedną, małą blaszkę, dostałam maść przeciw grzybicy. gdy po tygodniu nie było żadnej poprawy, a pojawiła się kolejna blaszka - dermatolog dopiero postawiła poprawną diagnozę i dała inną maść. tu masz długi wątek o tym schorzeniu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=913110

Gość plamista kaska
Dlaczego piszesz o niej -blaszka?

Gość ewqa2
Justa a TY bylas bardzo wysypana ,swedzialo Cie to?

Gość czy ktos jeszcze na to
chorowal? Odezwijcie sie.

Gość witam w klubie..
ja się przyłączam. Maleńkie różowe plamki pojawiały mi sie na brzuchu, plecach, ramionach. najpierw stwierdziłam, ze skoro się łuszczy to trzeba balsamem natrzeć.. i zaczęły sie rozsiewać. Dermatolog kategorycznie zakazał używania zapachowych żeli i balsamów. Przepisał chyba clotrimazolin i delikatny leczniczy żel do mycia. Przeszło. Czasami coś się pojawi, ale clotrimazolin pomaga.

Witam ja to kiedyś miałam po 3 tygodniach znikło ale nie tak samo miałam maś taka robioną przez lekarz przepisana super bardzo pomagała ponadtto kąpałam sie w wannie pełnej wody z dodatkiem z kory debu,rumianku,szałwi robiłam taką mieszanke gotowałam wlewałam do wanny zanużałam sie w tym i tak się moczyłam z 15-20 mint i pomogło oj a miałam doping bo wylazło mi to na 2 miesiace przed slubem no i miałam tragedie bo ja to miałam weszedzi nie wyszło mi tylko na dłoniach stopach i twarzy. acha nie wolno jesc żadnych owoców a zwłaszcza cytrusów zostrzaja i powoduje ze masz tego wiecej ja sie tak doprawiłam

Gość dzieki za informacje