Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

remik

DBAMY O STOPY

Polecane posty

Ciekawi mnie jak sobie radzicie z twardą, występującą miejscowo zrogowaciałą skórą na spodniej stronie stóp. Pumeks odpada. Jest ktoś z podobnym problemem???

Gość paparafe
na mnie najlepiej działa krem do rąk i stóp Ziaja jest taniutki a efekty powalające-mięciutkie nawilżone stopy, ale trzeba być systematycznym

a możesz podać jego nazwę??Ziaja produkuje wiele kremów...

Gość Ja używam
tarki do stóp raz na tydzień, oprócz tego peeling do stóp i obowiązkowo codziennie krem do stóp. Polecam Eva Natura Len lub Dax Cosmetics. A ostatnio zaczęłam smarować stopy maścią z wit. A.

Gość femme by federico
mozesz podac sklad tego kremu??

Gość krzysioxx
Składu nie dowiesz się nigdy. to jest talemnica OO.Bonifratów. Generalnie wygląda to jak żółta wazelina,,a bardzo delikatny zapach

Gość katjeniusza
Bonifratrów...to prawidłowa nazwa.

Gość katjeniusza
szpital@bonifratrzy.krakow.pl to adres do braci w Krakowie...zawsze mozna problem opisac, prawda ?

Gość krzysioxx
Bonifratrów.Zgadza się przepraszam za błąd

Gość krzysioxx
Zgadza się. załoze sie że poleca tą maść:)

Gość katjeniusza
ja słyszałam ze ono dodaja do... nie wiem, co ma znaczyc slowo 'ono' w Twom nicku...naprawde... to ono to co ?? juefol jakies, czy co ?? sie nie wie co pisze - to moze w ogole nie pisze, nie sadzisz kobitko - abderytko ??

Gość poli tyka
bardzo dobra i tania jest maść z wit A. do kupienia w aptece bez recepty. Polecam na stopy, na ręce. smaruję na noc i skóra gładziutka, pęknięcia zaleczone

Gość _malinka_ma
A czy ktoś z was Kochani używał takiego preparatu... http://vitamarket.pl/sklep/p7109-Jardin-Krem-na-zrogowacialy-naskorek-200-ml.html Stosowałam go bardzo krótko, zaledwie kilka dni, ale nie przypadł mi do gustu...zauwazyłam, że skóra stóp mocno mi się wysuszyła,dlatego odtawiłam go, a zależalo mi na ich lepszym nawilżeniu... Może po dłuższym używaniu są inne rezultaty... Obecnie od ponad 3 tyg. stosuję krem SCHOLLA odżywczo- nawilżający...poza tym że stópki stały się delikatniejsze w dotyku, nie zauważyłam znacznej poprawy...do tego skóra na piętach zaczęla mi schodzić...poleciała mi go znajoma, jak widać bez powodzenia :( Zdesperowana jestem bardzo...zamierzam wypróbować jeszcze tego Scholla, ale na pękające pięty, zobaczymy...może to coś da...byla bym rada :) :)

Gość czysta wazelina kosmetyczna
kupiłam na allegro, jest cudowna

Dodatkowo na bokach pięt porobiły mi się tak jakby odciski, ale wyglądem przypominające pęcherze :(, ale nie mam tam płynu typowego dla odcisków...widocznie od nieprawidłowego obuwia...bolesne i nieprzyjemne :( Mocze stópki regularnie w ciepłej wodzie ze zwykłą solą, potem ścieram je pumeksem, wmasowuję kremik, potem grube, wełniane skarpety...ale mało się na to moje wysiłki zdają... Jestem mlodą dziewczyną, lubie pokazywać stopy....dbam o nie jak mogę, ale bez zadowalających rezultatów... Podzielcie się kochani jeszcze swoimi doświadczeniami... Pozdrawiam :)

Gość malinka_ma
włąśnie widzialam na jednym topiku, ze dobra jest maść z wit.A...ale to jedna osoba tylko o tym pisała... Trzeba na własnej skórce wyprobowac, wtedy sie przekonam...

Gość Scarlett-
Ja mam ten problem, a dlaczego pumeks odpada????????????????? Myślałam, że jest dobry.

Gość kompletna bzdura
To objawy grzybicy ta nadmiernie rogowaciejąca skóra. Tyle razy było już o tym na kafe, to się nazywa grzybica złuszczająca, hyperkeratotyczna http://www.biomedical.pl/zdrowie/objawy-i-rodzaje-grzybicy-128.html polecam krem do stóp przeciwgrzybiczny FootCare Pollenny Malwy, cana ok 6 zł, zawiera wyciąg z szałwii, olejek z drzewa herbacianego, który działa antygrzybiczo, triclosan (środek antybakteryjny i jeszcze jeden środek przeciwgrzybiczy: undecyklenamide. To bardzo szybko wchłąniający się krem, nie zostawia tłustej warstwy. Stosuję go codziennie i zauważyłam, że w ogóle po nim nie pocą się stopy, nawet po całym dniu w kozakach stopy pachną jedynie tym olekiem herbacianym. Skóra jest świetnie nawilżona i mniej rogowacieje. Nie wierzcie w żadne drogie mazidła czy kremy bo na grzybicę po prostu potrzebny jest lek a nie tłusty krem. Grzybica to nie jest tylko wysuszona skóra stóp. Do pielęgnacji zamiast pumeksu polecam tarki z przyklejonym miałkim papierem ściernym, bardziej równomiernie usuwają martwy naskórek i zostawiają idealnie gładkie stopy. Tarki do stóp produkuje Donegal, można je kyupic w drogeriach. http://www.donegal.com.pl/go/_category/index.php?idc=id_46