Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidzę wymyślać nicków

bankowcy!!!

Polecane posty

czy pracując w banku macie wszyscy wykształcenie ekonomiczne?czy są wśród Was osoby których wykształcenie jest zupełnie inne?jak w takim razie zaczeliście? bedę wdzięczna za odpowiedzi.

up

Gość ja skonczylam finanse
i bankowosc. nie wyobrazam sobie pracowac w banku np. po ASP...

Gość ktoskikkkk
a ja jestem po polonistyce ale zrobiłam podyplomówkę z bankowości

Gość gfrrugfj
up

Gość tak z ciekawości
upupup

Gość jenga
ja skończyłam religioznawstwo jestem w trakcie st. podyplomowych na bankowości

Gość jenga
ale u nas w banku dyrektorzy są np po medycynie, różnie bywa, magistrzy siedza na kasie, a Ci po liceum są ich naczelnikami

Gość jenga
w siebie, na pewno chcesz pracować w banku, zastanów się czy na pewno tego chcesz

Gość jenga
polecam jednak giełdę

Gość jenga
w bankach znajdziesz wiele produktów, których specyfiką jest to, że albo część środków lub całość inwestowana jest na giełdzie-tak możesz zarobić nawet do 15% ale od tego jeszcze odejdzie podatek -np w PKO BP całość - PKO Credit Suisse zrónoważony lub stabilny w zależności na jakie tak zwane ryzyko chcesz się "targnąć" , ale giełda jest lepsza, zakładasz sobie konto w Domu Maklerskim, dostajesz kolesia, który obraca Twoją kasa i doradza, jest nieźle, ale na pewno-gdy zainwestowana kwota większa

mam 6OOO ZL MYSLISZ ZE COS MOGEz tym obrucic a moze znasz jakies dobre i nie pobierajace duzo oplat biuro maklerskie za odpowiedz z gory serdecznie dziekuje

Gość jenga
opłaty w DM nie są duże. to jest koło 50zł za rok-dziwne, ale prawdziwe, można zacząć od 6000, Bankowe Domy Maklerskie są w każdym mieście-te są dobre

Gość jenga
wiesz co mam znajomych, którzy sporo zainwestowali na giełdzie-i to nie były ich środki-jeden z nich wziął na ten cel specjalnie 50.000 kredytu, jego akcje idą w górę, już-po czasie 1 m-ca-zarobił 3.000

Gość jenga
broń Boże nie namawiam do brania kredytu:)

jeszcze jedno pytanko czy sciagaja z tego podatek i co oznasza STOPA ZWROTU co do oplat (za maklera)to slyszalam ze pobieraja 1% Ale nie rozumiem z czego z obrotu rocznego z zysku czy z sumy zainwestowanej jestes wspaniala od paru dni szukam odpowiedzi a tu prosze spadlas mi z nieba

No coz po to sa fundusze inwestycyjne,zeby tak dla klienta dobierac portfel, ktorego ryzyko jesy odpowiednie dla klienta:) tak trzeba placici podatek a stopa zwrotu to procent jaki zyskujesz z inwestycji. zeby zaczac inwestowac-mozna samodzielnie przez Domy maklerskie, przez fundusze inwestycyjne... przede wszystkkim napewno nie inwestowac tylko w akcje i nie tylko w jeden rodzaj papierow, musi byc portfelik,ktory obnizy ryzyko:)

Gość ambiwalentny
na prawdę nie przeceniaj mnie, radz usiąść w wolnym czasie i poczytać o tym wszystkim....... a stopa zwrotu czyli zyski najogólniej mówiąć

widzialam w pewnej ofersie 199% STOPY ZWROTNEJ TO CHYBA JAKAS POMYLKA TO CO MI RADZICIE TO powierzyc pieniadze maklerowi ale czy on jest zwiazany prawem odpowiedzialnosci za moje powierzone oszczednosci i czy mozna wszystko stracic jesli inwest tylko w akcje gdyz mam tylko 6000 WIEM ZE TO malo aby portfel

Zawsze trzeba sie zwrocic do domu maklereskiego inaczej nie zaczniesz grac na gieldzie. PO drugie makler ustawowo odpowiada za Twoja kase i musi dbac o interesy klienta:) poza tym ja bym radzila fundusze, ktore beda za Ciebie inwestowac tzn powiesz ile masz kasy, powiesz jakie ryzyko jest dla Ciebie do przyjecia i wybiora dla Ciebei najlepsza oferte. Przeciez to oni sa fachowcami i w tym sie specjalizuja.Nie musisz sleczec nad gazetami, martwic sie, nie musisz byc specjalista. Oni to zrobia za Ciebie, Ty tylko musisz wybrac fundusz:)

Gość jenga
jdokładnie, kontaktuja się z Tobą, przedstawiąją za i przeciw, tak prawdę powiedziawszy w DM zdajesz sie na nich

Arka jest funduszem zrownowazonym, czyli raczej nie stracisz ale od razu kokosow miec nie bedziesz, chociaz to i tak lepsze nic lokata w banku:D Proponuje poszukac w necie zestawien odnosnie funduszy inwestycyjnych, zreszta zdecyduj sie na fundusz inwestujacy w papiery o stalym oprocentowaniu, bedizesz miec pewnosc ze nie stracisz, a z tego co widze, to tego sie bardzo obawiasz...

NIE TYLKO CHCE ZEBY MI KTOS POWIEDZIAL ZE TAK TAKIE RYZYKO ISTNIEJE moge stracic wszystko a papiery dluzne nie maja wiekszego oprocetowania chce cos szybkiego i pol na pol ryzykownego