Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CIUP

Wołoszański agentem

Polecane posty

Gość CIUP

Z materiałów IPN, które udostępnił gazecie historyk Piotr Gontarczyk, wynika, że wywiad zainteresował się Wołoszańskim, gdy w 1985 roku został kandydatem na korespondenta Polskiego

Też dzis usłyszałem o tym w radio. I z tego co usłyszałem to jednak za mało by kogoś go osądzić i nazywac agentem. :o

Gość Alexxxa
A ja już mam dośc tych rewelacji. Niech wezmą te wszystkie teczki, przerobią na papier toaletowy i dadzą do domu dziecka. To sie przeradza w jakąś narodowa obsesję

--> Alexxxa Przesadzasz. Jaka obsesja. Pozatym media muszą czyms żyć. Brak sensacji, to odkopią czyjąś teczkę.

Gość Alexxxa
Nie przesadzam. Codziennie zaczynam dzień informacją w radiu, kto był agentem.

--> Alexxxa No to musisz zmienić mentalnośc Polaków. Media nie trąbiły by na okragło o czyms co nikogo by nie interesowało.

Gość popieram alexxx
juz sie nie dovrze robi, naparwde nie ma innych spraw tylko uyganianie sie za tym kto byl agentem x lat temu a kto nie? czy to jest takie istotne?

Gość popieram alexxx
nie zapominajmy ,ze wtedy byly inne czasy, dlaczego cofamy sie tylko do lat 80 albo drugiej w swiartowej? moze by tak sie cofnac do czasow sredniowiecza i po drezwie genealogicznym dojsc ktos wieszal ludzi lub palil ich na stosie?

Z artykułu wynika jedno - Wołoszański był (jest) jescze bardziej inteligentny niż myślałem, bo wywiad werbuje tylko inteligentnych (dlatego min. Kaczyńscy nigdy nie byli werbowani). Dlatego mój szacunek dla jego osoby jeszcze wzrósł. Natomiast za ujawnianie tych danych panowie historycy i dziennikarze w każdym normalnym kraju dostali by wysokie wyroki. Ale tu jest Wolska....

Gość CIUP
Ja tez bylem agentem i teraz sie boje zeby moja tecza nie wyszla na jaw.

Gość zwieracz odbytu
a to kanalia, a tak lubiłam jego książki i programy:O

Zwieracz - jesteś cieniasem, jeżeli na podst. jednego niekoniecznie prawdziwego artykułu tak łatwo osądzasz. Twoja brocha. A co do całej hecy, to nieprzypadkowo zbiega się ona z nieodległą emisją \"Twierdzy szyfrów\". Tyle mojego zdania, nara ;)