Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smierdziuszka

Jak pozbyc sie smordu z butow???

Polecane posty

Gość smierdziuszka

Nie smiejcie sie ale mam problem w pomieszczeniu w kotrym pracuje jest bardzo goraco no a niby zima jest wiec chodzi sie w kozakach no i noga sie poci.jak sciagam buty to czuje taki nie przyjemny duszacy zapach. jak sie tego pozbyc??? buty do wymiany...dodam ze zmianialam juz wkladki i nie pomoglo.

Gość smierdziuszka
teksty typu, trzeba myc nogi a nie wietrzyc darujcie sobie...bo mysle ze to nie tylko moj problem tylko wielu...

Gość a są w sprayu takie preperaty
do butów,eliminujące przykry zapach,szukaj w drogerii,

Gość smierdziuszka
hmm ale czy pozbeda sie tego przykrego zapachu zy zapobiegaja powstawaniu stosujac go na nowe buty???

ludzie wymysleli co takiego jak dezodoranty do stop... to profilaktycznie, kremy do pielegnacji stop, a przede wszytskim naturalne bawelniane skarpetki, a nie jakies sztuczne mieszanki, poza tym obuwie trzeba tez odswiezac, wymieniac wkladki jesli jest mozliwosc prac jew srodku, sa preparaty do konserwacji... jest masa sposobow na pielegnacje butow i stop... ludzie czesto zapominaja o pielegnacji stop... no i maja problemy pozniej

Gość tydyyyyqwqwew
ja mam ten dezodorant dso butów kosztował 16 zł i nic nie daje buciki mam od miesiaca kosztowały sporo ico... :(

Gość pewnie że tak
nie nosić do kozaków rajstop ani tych ochydnych antygwałtek. zakładaj stopke frotte albo bawełnianą.w kozaku nie widać. ja tak robie i nogi ani buty nigdy nie śmierdzą. na nic dezodoranty jeśli do buta wsadzisz sztuczna rajstope czy lycre

Gość smierdziuszka
cieakwe co ci dadza bawelniane skarpetki jak masz noge zamknieta az po kolana w kozakach. a poza tym jak sie ubierzesz do biura to co mam ubrac spodnice i bawelniane skarpetki???? to nie pasuje. poza tym uzywam tych sordkow ale mimo to noga sie poci i wsiaka we wkladke.2 dni temu wymianialam wkladke i nic dalej capia.

hmmm a noszisz natularne skarpetki?? albo to moze jakies sztuczne obuwie? hmmma moze to jest grzybica?? nie wstydz sie idz do dermatologa, przeciez po to jest, grzybica stop to nieprzyjemna sprawa, ale wcale nie swiadczy o tym ze przepraszam ze to tak ujme nie myjesz nog, grzyby przewaznie zasiedlaja sie w czystym i wilgotnym srodowisku... hmmm no nie wiem co Ci poradzic

Gość smierdziuszka
wiadomo ze jesli mam spodine ubrane to nie zakaldam tych jak to mowicie antygwaltek tylko skarpetki bawelniane. a jesli mam spodnice to koniecznie musze ubrac cieple rajstopy no i poci sie noga niestety.ja z tym mam problem ale nie wiem czy tu jakikolwiek dezodorant pomoze.

Gość czaszmi zwykla maka
ziemniacza czyni cuda

Gość spróbuj antyperspirantu
a nie dezodorantu. Scholl ma chyba coś takiego. Albo chociaż antidral w kulce z apteki. Używa się głównie pod pachy ale można i na ręce i stopy. Umyj stopy, dokładnie wysusz i wysmaruj antidralem na noc. Rano znów umyj, nałóż dezodorujący preparat do stóp, jak wyschnie dopiero się ubierz. Przed kuracją wymień wkładki w butach, dobrze wywietrz obuwie.

Gość a może nie noś
kozaków w pracy, tylko zmieniaj je na jakieś lżejsze buty?

Musisz zapobiec poceniu się stopek. Moczenie w roztworze kwasu bornego pomaga (do kupienia w aptece). Można go tż wsypywać bezpośrednio do butow lub skarpet. Potem dopiero trzeba buty psiukać dezodorantem.

Gość wystarczy
mieć buty na zmianę moje stoją pod biurkiem zmieniam je w pracy w kozakach cały dzień - brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Gość pewnie że tak
w kozakach w skarpetce frotte nawet po calym dniu nie smierdzą mi nogi.

Gość Wodolot
Trzeba zmienić kozaki na półbuty i smród z głowy

Gość smierdziuszka
A jak sie pozbyc smrodu z pod pachami i jamy ustnej. Wszyscy faceci uciekaja odemnie. Ratunku pomocy.

Gość ale obciachowo
łazić w kozakach cały dzien w biurze

Gość spróbuj antyperspirantu
No i oczywiście zapomniałam dopisać sprawę podstawową! Rzeczywiście koniecznie zmieniaj w pracy buty na lżejsze. Przecież ugotować się można w kozakach przez cały dzień, fuj!

Najprościej będzie jeśli w pracy będziesz zmieniała buty na inne,przecież nie jest w niej zimno jak mówisz.No chyba ,że to inna praca ;) :classic_cool:

Gość celinka o.
Nie ma sily , jak będziesz w kozakach , to bedzie śmierdziec i koniec. Wszystkie te laski w kozakach takie fiu fiu , dajątu rady , że trzeba się myć , że antyperspirant , a jakby im buty sciagnać , to to samo będzie. Taki kozak to dugi but , stopa nie ma powietrza , do tego trudno ubrac do kozaków skarpety , wiec stopy oprócz tej długiej rury maja na sobie nylonowy kondom - to dla nich meczarnia. Nie pomoże swiety boże , albo dasz spokoj kozakom calodziennie noszonym , albo noga bedzie smierdziec. Wiem , ze takie cienkie kozaki do spódnicy ladnie wyglądają , ale......

nigdy w zyciu nie smierdzialy mi stopy, wiec nic specjalnego nie poradze, oprocz tego, zeby przespacerowac sie do dermatologa, moze da Ci jakas masc, moze masz grzybice ?

Gość zmieniac buty w pracy
pantofelki trzymac pod biurkiem i po bolu :) albo zrezygnowac z rajstop i wstretnych "antygwaltek" do kozakow noszonych cały dzien (rajstopy sa sztuczne i stad zapocenie i smrodek) :O a zaczac tez trzeba od tego - z czego te kozaki? bo jak sa sztuczne, to niestety ale ale smrodek moze sie pojawic nawet przy bawelnianych skarpetkach, dezodoarantach do stop itd.

Gość do olivia
i komu dziewczyno chcesz sprzedać taką rewelkę???

Gość do założycielki topika
Nie wiem czy w kraju tez macie taki srodek na wyeliminowanie przykrych zapachów m.in. z obuwia - nazywa się "Oust". Jest w UK bardzo popularny i bardzo skuteczny. Spóbuj sie dowiedzieć czegos na ten temat.